High School Spanje - Uitwisseling

Hablas Español?

Steeds meer studenten willen deze vraag met ja beantwoorden. Wil jij de Spaanse taal leren spreken? Dan is een high school programma in Spanje misschien iets voor jou.

Spaans wordt door ongeveer 400 miljoen mensen als moedertaal gesproken. De beste manier om de taal te leren is door naar een Spaanstalig land te gaan en jezelf onder te dompelen in de taal en de cultuur. Je zult zien dat je in no-time de Spanjaarden kunt verstaan en aan het eind van je high school programma zul je de taal waarschijnlijk goed beheersen.

De open en vriendelijke manier van doen van de Spanjaarden maakt het makkelijk contacten te leggen en nieuwe vrienden te maken. Door het klimaat wordt veel tijd buiten doorgebracht. Of, als ze binnen zijn, dan vind je Spanjaarden van alle leeftijden in de Tapasbar of ze gaan met vrienden naar de bioscoop. Ook de dagelijkse routine is heel anders dan wij gewend zijn. De avonduren zijn de belangrijkste van de dag. Ze eten zelden voor 21.00 uur en in de middag houden ze vaak een siësta.

Highlights:

- 8-daags Orientation Camp in Madrid
- Gratis regiovoorkeur tot 31-01-2014
- Gegarandeerd een eigen kamer
- Excursie mogelijkheden naar Granada, Valencia en Sevilla

High School in Spanje

Net zoals je Spaanse leeftijdsgenootjes ga je naar een lokale high school en volg je samen met je klasgenoten de lessen. De sfeer op de Spaanse scholen is informeel. Toch is het anders dan je gewend bent. Traditioneler en wat strenger.
De lessen zijn meestal van 08.30 uur tot 14.00 uur en je luncht na schooltijd. Studenten worden in het algemeen geplaatst in de laatste twee jaren, het zogenoemde 'Bachillerato'. Je kunt kiezen uit verschillende profielen, net zoals in Nederland. De vakken die je krijgt zijn afhankelijk van het profiel dat je kiest. Naast verplichte vakken bieden scholen nog optionele vakken aan die je kunt kiezen als deze bij je interesses passen.

Sport en Vrije Tijd

Net zoals in Nederland worden er weinig tot geen naschoolse activeiten georganiseerd via school. Wel kun je je aansluiten bij sportclubs of verenigingen. Zo kun je gaan voetballen of tennissen, of je kunt dramales volgen of extra Spaanse lessen nemen.

Don't dream it... Do it!