Dagje Amsterdam met exchange studenten in Nederland

Maandag 03 december 2018
Blogs

Into Study Exchanges ontvangt elk jaar ook een aantal studenten uit het buitenland die voor een tijdje in Nederland komen wonen en studeren. Deze blog beschrijft een tripje wat speciaal voor hun is georganiseerd, een dagje naar Amsterdam!

Alle studenten kwamen uit alle hoeken van Nederland met de trein naar Amsterdam. Ons afspreekpunt was bij Starbucks, waar wij nog koffie konden drinken. Toen iedereen bij Starbucks was, zijn wij naar de A’DAM toren  gegaan.

De A'DAM Toren is een bijna honderd meter hoge toren aan de IJ-oever te Amsterdam-Noord. Toen wij boven waren hadden wij een echt mooi  uitzicht over Amsterdam. Boven op de A’DAM toren kun je voor 5 euro over Amsterdam schommel. Dit heb ik met een andere uitwisselingsstudent gedaan. Dat was echt leuk, maar voor 5 euro was het een beetje te kort. 

Toen wij weer beneden waren, hebben wij de kans gehad leuke souvenirs te kopen. Daarna zijn wij naar het centrum van Amsterdam gegaan. Eerste stop was een souvenirwinkel. Daar waren ook echt leuke typisch Nederland dingen. Volgens mij was het ook weer een beetje te duur. Daarna waren wij op een Bloemenmarkt. Wij kregen daar tijd om zelf rond te kijken. Ik was vaak in een kaaswinkel en heb kaas probeert. Dat was lekker. Na de Bloemenmarkt zijn wij naar  “I AMSTERDAM” gegaan. Daar was het heel druk. Dus wij waren er niet lang.

Toen zijn wij naar de boottour gegaan. De Boottour was echt mooi. Wij hebben veel gevaren en hebben veel van Amsterdam gezien. Bovendien hebben wij nog iets meer over Amsterdam geleert, want de kapitein wist veel.

Daarna hebben wij de speciale huizen van Amsterdam en de bootshuizen gezien. Terwijl wij door Amsterdam heengingen met de boot hebben wij nog middag gegeten. Wij hadden witbrood met kaas, ham of hagelslag  gegeten. Op de boot hebben wij ook de kans gehad zelf de boot te leiden. Ik heb het niet gedaan, ik wilde dat de anderen nog verder zouden leven ;).

Toen de Boottour klaar was, zijn wij naar een Café gegaan en hebben hier warme chocolademelk  gedronken. Het Café was speciaal, want het was een “bike-café “. Dus toen wij aan het wachten waren, konden  wij een beetje op de plaats fietsen. De warme chocolademelk was ook echt lekker en daarna zijn wij terug naar de treinstation gegaan. En toen gingen wij naar huis.

Eindelijk, kan ik zeggen dat de dag echt heel leuk was. Wij hebben veel van Amsterdam gezien. Het beste was volgens mij de Boottour want, ik heb nog echt veel van Amsterdam gezien. Wij hebben echt geluk gehad met de weer. Het was inderdaad echt koud, maar het heeft niet geregend. Na de dag deden mijn voeten echt pijn, omdat we echt veel gelopen hebben. Amsterdam is echt een leuke en mooi stad. En ik kijk ernaar uit om nog een keer naar Amsterdam te gaan. Dank je wel Into!!

Auteur: Into-deelnemer Jana (uit Duitsland)

Deze website maakt gebruik van cookies.