Into Gastgezin

Gastgezin: een bijzondere ervaring voor jullie gezin

Nederlands leren, Onze cultuur ervaren, Vrienden maken Divers 14-18 jaar

Jullie zijn een gastgezin, dat betekent dus dat jullie geen hotel zijn. De uitwisselingsstudenten hebben dezelfde rechten en plichten als de andere gezinsleden. Nemen jullie een student in huis, dan hebben jullie de kans om het gezinsleven te verrijken, internationale ervaring op te doen en te delen.

Een geschikt gastgezin

Van onze gastgezinnen verwachten we dat ze liefdevol, open en begripvol zijn. Het hele gezin moet achter de beslissing staan om een uitwisselingsstudent in huis te nemen. Jullie zullen de tiener een slaapplaats moeten bieden en bereid zijn te zorgen voor deze student.

Jullie zullen merken dat een extra gezinslid dagelijks voor verrassingen zorgt. Ons schoolsysteem, eetgewoontes, kleding en veel meer alledaagse dingen zullen voor de uitwisselingsstudent in het begin erg bijzonder zijn. Voor de student is kennis van de Nederlandse taal vooraf niet nodig. Dit betekent dat er in de eerste paar weken vooral in het Engels gecommuniceerd zal worden. into geeft alle studenten een cursus Nederlands waar ze in het gezin en op school aan kunnen werken.

Als gastgezin zullen jullie zowel de verschillen als de overeenkomsten tussen beide culturen leren kennen. Onze gastgezinnen zijn erg divers en worden onafhankelijk van huidskleur, religie en inkomen gekozen. Niet alleen gezinnen met kinderen in dezelfde leeftijdscategorie als onze uitwisselingsstudenten worden geselecteerd, maar ook gezinnen met kleine kinderen, gezinnen waarvan de kinderen al het huis uit zijn of kinderloze echtparen.

Wat wordt er van ons verwacht?

Stel jezelf eens voor dat jullie eigen zoon of dochter een jaar naar het buitenland zou gaan. Wat verwachten jullie dan van het gastgezin ter plaatse? Een (tijdelijk) warm nieuw thuis, waar de student zich ook aan regels en plichten moet houden.

De uitwisselingsstudent wil Nederland graag leren kennen, dus stellen ze het op prijs als jullie ze iets van het land kunnen laten zien. Laat de student zien welke mogelijkheden er bij jullie in de buurt zijn om te sporten, muziek te maken of iets te doen dat hem of haar interesseert. Zo leren ze nieuwe mensen buiten school en het gezin kennen en leren ze hun omgeving goed kennen.

Op financieel gebied vragen wij jullie om de student een dak boven het hoofd te bieden en drie maaltijden per dag beschikbaar te stellen. Alle andere kosten zijn voor de rekening van de student zelf. Zo zullen ze hun eigen kleding, verzorgingsartikelen en sportattributen moeten betalen.

Ook extra kosten voor school, bijvoorbeeld excursies, geld voor kluisjes en ouderbijdrage, zijn allemaal kosten voor de student zelf. Zakgeld ontvangt hij of zij van de ouders in het thuisland.

We hebben interesse, en nu?

Lijkt het jullie leuk om een buitenlandse student kennis te laten maken met de Nederlandse taal en cultuur én vinden jullie het leuk wat meer te leren over het land en gewoontes van een buitenlandse student?

Neem dan contact op met ons via het contactformulier of stuur een email.

Zelf een jaartje Highschool ervaren?

Wij bieden ook Highschoolprogramma’s aan naar o.a. Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, Zuid- Amerika en Europa. Kijk snel hier voor alle mogelijkheden!

, ik ben Yuri. Hoe kan ik je helpen?

Yuri Peeters

Inbound manager en ondersteuning