Argentinië: een land met vele hoogtepunten

Andes, BBQ, Vuurland, Spaans, Tango 1,2,3,5 of 10 mnd. 15-18 jaar

Argentinië is na Brazilië het grootste land van Zuid-Amerika. Steeds meer internationale studenten gaan er naartoe. De kwaliteit van het onderwijs is hoog, maar het land biedt meer. Studeren aan een High School in Argentinië geeft je onvergetelijke herinneringen.

Omringd door het Andes gebergte in het westen en de Atlantische Oceaan in het oosten, strekt het land zich uit van het tropische noorden tot Vuurland in het zuiden van het continent.
Temperamentvolle tango, „Gauchos“, de eindeloze pampa, de enorme kuddes runderen én Màxima, daar denkt men aan bij Argentinië. Er is echter nog zoveel meer te ontdekken! Buenos Aires, een mix van Parijs en Rome met Zuid-Amerikaanse flair behoort tot de levendigste steden van Latijns-Amerika. Men ontmoet elkaar bij BBQ’s, drinkt de beroemde mate-thee en geniet van het leven.

Argentinië heeft een zeer multiculturele omgeving die internationale studenten verwelkomt. De kwaliteit van het onderwijs is zeer hoog en de kosten van het studeren van zijn relatief laag in vergelijking met veel landen. Alle High School programma’s worden gegeven in het Spaans, dus het wordt ten strengste aangeraden dat de student al enige kennis van de Spaanse taal heeft. Er zijn diverse online cursussen die voorafgaand aan het vertrek gevolgd kunnen worden.

High School in Argentinië

In Argentinië begint het schooljaar eind februari en eindigt het in december. De lessen beginnen ‘s morgens rond 8 uur en duren meestal tot 13 uur. Na de (meestal warme) lunch hou je vaak even een siësta en daarna kun je deelnemen aan een andere activiteit zoals sporten, dans of iets anders. Er wordt les gegeven volgens een vast lesrooster en net zoals in Nederland kun je in Argentinië kiezen voor een profiel. Sport en andere activiteiten vinden plaats na de lessen.

Op de meeste scholen draag je een schooluniform, dat is vooral handig omdat je 's ochtends niet uren voor je kledingkast hoeft te staan. Vaak begint een schooldag met een gezamenlijke opening, daarna gaat iedereen naar zijn of haar eigen klas.

In Argentinië houden de mensen wel van een spelletje voetbal of hockey. Of wat dacht je van lessen in de zwoele Tango of muziek-of zanglessen volgen?

In de middag, na school, heb je voldoende tijd om te gaan sporten of met vrienden te gaan shoppen, naar het terras of naar de film te gaan. Sporten gebeurt meestal buiten school om via lokale sportclubs of verenigingen. Ook hier staan ze erg open voor internationale studenten!

Samen met andere internationale studenten begint je uitwisseling met een 5-daags kamp in Rosario. Deze oriëntatie is erg uitgebreid en bestaat voor een groot gedeelte uit culturele workshops en Spaanse lessen.

Er wordt een stadstour georganiseerd en je maakt een boottocht over de Parana Rivier. Je ontdekt ook de Argentijnse, Uruguayaanse en Zuid-Braziliaanse muziekvorm en dansstijl: de Milonga.

Excursies & tripjes

Zin om je High School avontuur te combineren met lokaal georganiseerde reisjes? Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan de Iguazu Falls, Buenos Aires, Patagonia of Salta & Jujuy? Deze reisjes worden optioneel geboekt via onze partnerorganisatie in Argentinië. Nu al meer informatie? Neem dan even contact op met ons kantoor.

In Argentinië hebben we diverse programma's om uit te kiezen. Bij alle programma's word je begeleid door een lokale coördinator en geplaatst bij een gastgezin. Ga je een volledig schooljaar weg of liever korter? Het kan allemaal bij into! Zie aan de rechter kant alle mogelijkheden.

Experiences