Australië: naar de andere kant van de wereld

Kangoeroes, Aboriginals, Beachlife, Outback 5 of 10 maanden 15-17 jaar

Studeren op een High School in Australië is dé kans om naar een school te gaan aan de andere kant van de wereld! Bijna altijd zon, enorm vriendelijke mensen, rondspringende kangoeroes, Great Barrier Reef en nog zoveel meer te zien en te beleven!   

Een jaar High School in Australië is erg populair dankzij de combinatie van kwalitatief goed onderwijs en de unieke lifestyle. Als internationale student heb je de keuze uit een breed aanbod aan vakken op verschillende niveaus. De Australische overheid bewaakt de kwaliteit van alle High Schools waaraan je kunt studeren.

Naast uitstekend onderwijs en een geweldig internationaal studentenleven, staat Australië bekend om haar gevarieerde landschappen en natuur. Door de geïsoleerde ligging komen er veel planten en dieren voor die je nergens anders ter wereld vindt, zoals krokodillen, haaien, slangen, koala’s en niet te vergeten kangoeroes. Ook vind je er een aantal van de mooiste stranden en beste steden ter wereld, zoals Adelaide, Brisbane, Melbourne en Sydney.

Lees gratis onze uitgebreide brochure Alles nog eens rustig nalezen? Bekijk onze volledige brochure met alle informatie.

De bewoners hebben een super relaxte levensstijl, zijn erg vriendelijk en houden van het (buiten)leven. In de zomer organiseren ze vaak strandfeesten en barbecues en zelfs in de wintermaanden zitten ze nog graag op het terras van een café om te genieten de winterzon.

High School in Australië

Het schoolsysteem in Australië staat goed aangeschreven, is van hoog niveau en biedt veel buitenschoolse activiteiten aan. Het schooljaar begint in februari en eindigt in december. Het is verdeeld in vier termijnen van ieder acht weken. Met de kerst heb je zes weken vakantie.

Je moet enkele verplichte vakken volgen, zoals Engels, geschiedenis en nog minstens één vak zoals wiskunde of scheikunde. Daarnaast heb je de keuze uit vele andere vakken en naschoolse activiteiten. Vaak word je in de 11e klas geplaatst omdat in de 12e klas hoofdzakelijk toetsen worden afgenomen. Op de meeste scholen wordt nog een schooluniform gedragen.

Sport & vrije tijd

Sport wordt op school heel serieus genomen. Tijdens het schooljaar worden er veel wedstrijden gespeeld waar teams van verschillende scholen tegen elkaar spelen. 

In het dagelijks leven nemen hobby’s en sporten een belangrijke plaats in. De populariteit van de sporten kan verschillen per regio. In het algemeen zijn vooral zwemmen, rugby, cricket, hockey, basketbal, voetbal en Australian Football zeer geliefd. Naast sporten kun je ook kiezen voor verschillende andere activiteiten zoals muziekles. Net als in Nederland kun je je zelf aanmelden bij een club of vereniging. 

Welcome Camp

Het Welcome Camp in Sydney een unieke start van je programma en je maakt samen met andere studenten alvast kennis met jouw gastland voor de komende maanden. Een ontzettend leuke start van je uitwisseling!

Excursies & tripjes

Zin om je High School avontuur te combineren met lokaal georganiseerde reisjes? Dat kan! Deze reisjes worden optioneel geboekt via onze partnerorganisatie in Australië. Nu al meer informatie? Neem dan even contact op met ons kantoor. 

Kosten: wat is inclusief en exclusief?

Lees hieronder wat er wel en niet inbegrepen zit in onze prijzen.

Inbegrepen in onze prijs:

►Een persoonlijk kennismakingsgesprek
►Goede voorbereiding en begeleiding
►Into Newslinks
►Voorbereidingsweekend voor deelnemer
►Informatiemiddag voor de ouders
►Into T-shirt
►Handboek voor de deelnemer
►Handboek voor de ouders
►Advies en hulp bij de visumaanvraag   
►Schipholservice bij het vertrek
►Retourticket naar het gastland
►Welcome Camp in Sydney
►Ontvangst op de eindbestemming
►Transfer naar het geselecteerde gastgezin
►Huisvesting bij geselecteerde gastgezin, incl. maaltijden
►Plaatsing op een lokale High School
►Plaatselijke begeleiding en ondersteuning tijdens het hele verblijf in het buitenland
►Begeleiding thuisblijvers tijdens verblijf deelnemer in het buitenland
►Noodtelefoonnummer: beschikbaar 24 uur per dag voor vragen / problemen in het gastland
►Op aanvraag: persoonlijk contact met een Into Returnee
►Welcome Home mailing
►Het Into deelnamecertificaat
►Voortgangsrapporten voor de ouders
►Deelname aan de Into Returnee Club

Niet inbegrepen in onze prijs:

►Administratiekosten bij inschrijving van €100
►Zakgeld en persoonlijke uitgaven;  € 200,- / 250,- per maand
►Vaccinatiekosten
►Verzekeringen: medisch, ongevallen, aansprakelijkheid & bagage
►into Annuleringsfonds (optioneel)
►Visumkosten 
►Excursies of tripjes die lokaal door de organisatie of school worden georganiseerd (optioneel)
►Uitgaven ter plekke (evt.): schoolboeken, lunch op school, sportkeuring, sportoutfit en materialen
►Eventuele wijziging datum vliegticket (altijd in overleg met Into) 
Tips over de financiering? Hoe bekostig je een High School tussenjaar: 6 tips

Programma's

In Australië hebben we twee programma's, het Classic en het Select programma. Het Classic programma is alleen geschikt voor studenten die nog geen diploma van de middelbare school hebben. Het Select programma is geschikt voor studenten met en zonder diploma. Zie hieronder voor de mogelijkheden. 

Australië Classic

Je kunt alleen deelnemen aan het Classic programma wanneer je nog niet geslaagd bent aan de middelbare school. Wanneer je voor het Classic programma kiest, dan kun je door heel Australië geplaatst worden. Een gastgezin kiest jou uit op basis van je profiel en je wordt geplaatst op een lokale middelbare school. 

Australië Select

Met het Select programma kies je in Australië zelf een regio uit en daarna wordt er naar een gastgezin gezocht. Ga je een volledig schooljaar weg of liever een half schooljaar? Het is allemaal mogelijk! Je kunt kiezen uit de volgende regio's:

Queensland: Ongerepte stranden, tropische eilanden, weelderige regenwouden, levendige steden en de authentieke Australische outback. Queensland is de ultieme bestemming voor een studenten uitwisseling. Queensland staat bekend als de Australische Sunshine State en biedt een overvloed aan verschillende ervaringen voor onvergetelijke herinneringen.

New South Wales: New South Wales is de meest gevarieerde staat van Australië en misschien wel het meest herkenbaar! New South Wales is de thuisbasis van de grootste en meest iconische stad van Australië, Sydney, met zijn beroemde Opera House en Harbour Bridge. Rondom Sydney ligt een wonderland van nationale parken, bossen, bergen, oude rivierdalen en historische townships. 

Victoria: Victoria is de op een na kleinste staat van Australië, met een oppervlakte van 227.600 vierkante kilometer - ongeveer zo groot als de Britse eilanden. Ondanks het kleine formaat, varieert het klimaat van Victoria binnen de staat. Het noorden heeft veel droger en warmer weer dan het zuiden. Melbourne, de hoofdstad, behaalt ook uitstekende scores voor cultuur, milieu en algehele stabiliteit en heeft elke andere stad in Australië en de wereld verslagen voor deze prijs!

Zuid-Australië​: Adelaide, de hoofdstad van Zuid-Australië, heeft een veelvoud aan festivals, een levendige muziekscène, galerijen, design en mode, theater en prachtige architectuur. De gemiddelde wintertemperatuur is 15 graden Celsius. Circa 2.500 uur zonneschijn per jaar betekent dat Zuid-Australiërs bijna het hele jaar door buiten kunnen leven. 

Tasmanië* : Tasmanië is een eiland met prachtige landschappen, vriendelijke mensen, heerlijk eten, een rijke geschiedenis en een ontspannen levensstijl op het eiland. Volgende stop is Antarctica! Tasmanië heeft een oppervlakte van 90,758 km², wat betekent dat het niet meer dan een paar uur kost om ergens te komen! Hobart, de hoofdstad, wordt omringd door vele nationale parken en wildernisgebieden, waar bezoekers overblijfselen van het supercontinent Gondwana kunnen zien. Cradle Mountain, Freycinet en Maria Island zijn slechts enkele van de prachtige landschappen die bezoekers van Tasmanië kunnen ervaren! Tasmanië heeft meer dan 2000 km aan wandelpaden en 18 nationale parken! *o.b.v beschikbaarheid

Na het kiezen van een regio heb je een keus uit diverse, goed aangeschreven, High Schools. Je kunt een school kiezen vanwege de locatie maar ook door te kijken wat het aanbod van de school is op het gebied van schoolvakken, sporten of andere activiteiten. Of bijvoorbeeld een grote of juist kleinere school. Voor een actueel overzicht neem je even contact op met ons kantoor. 

Zowel de school als het gastgezin ontvangen een vergoeding voor jou als uitwisselingsstudent. Echter bij de screening van de gastgezinnen wordt er wel uitvoerig bekeken dat de gezinnen het wel vanuit een idealistisch oogpunt doen. Ze zijn trots op hun land en willen graag hun eigen manier van leven aan anderen laten zien. Dat is de reden dat ze hun deuren openzetten voor een uitwisselingsstudent en deze opnemen in hun gezin.

Short Stay Australië Liever een korter High School programma in Australië?

, ik ben Nienke. Hoe kan ik je helpen?

Heb je vragen, neem dan vooral contact met ons op. We denken graag met je mee!

Nienke Riedstra

Nienke Riedstra
National Manager

Bel mij
073-5941435

E-mail mij
nienke@into-education.nl

Experiences

Deze website maakt gebruik van cookies.