België: dichtbij maar toch verrassend anders

Ardennen, Vlaamse friet, Wafels, Bruisende steden 3,5 of 10 maanden 14-18 jaar

Niet zo ver weg van huis maar toch echt het buitenlandgevoel ervaren? Ga dan naar (het Franstalige deel van) België. Hier vind je een enorm vriendelijke bevolking en een erg goed onderwijssysteem.

België is een enorm internationaal georiënteerd land wat erg open staat voor studenten uit alle hoeken van de wereld. België heeft drie officiële talen: Nederlands, Frans en Duits. Als uitwisselingsstudent wordt je in het Franstalige deel van België geplaatst (zuiden).

Naast je High School moet je zeker de tijd nemen om dit land eens echt goed te bekijken. Ervaar de Ardennen, een prachtig natuurgebied waar je kunt survivallen, paardrijden, kanoën, fietsen, wandelen en nog veel meer. Of wat dacht je van alle gave steden zoals Brugge, Gent en Antwerpen? Ook mag een bezoekje aan de Belgische kust zeker niet ontbreken, de stranden bestaan voornamelijk uit zandstranden en er zijn een aantal leuke badplaatsen zoals Knokke, Blankenberge en Oostende.

De bevolking staat vooral bekend om haar vriendelijkheid, humor en oprechte interesse in andere mensen. Je zult je snel thuis voelen  in dit land!

High School in België

Het Belgische onderwijssysteem staat wereldwijd hoog aangeschreven. Niet voor niets dat veel Nederlandse studenten hier gaan studeren.

Als student ga je naar een lokale High School waar je op doordeweekse dagen van circa van half 9 tot 4 uur naar school gaat. Op woensdagmiddag ben je vrij. Je volgt verplichte vakken zoals Frans, Wiskunde en Geschiedenis. Ook kun je vaak nog extra vakken kiezen zoals een extra taal.

Net zoals in Nederland worden er weinig naschoolse activiteiten georganiseerd. Je kunt je aansluiten bij vele verenigingen of clubs in de buurt van je gastgezin. Hierdoor blijf je ook na school actief bezig en heb je de kans om nog meer Belgische vrienden te maken.

Populaire sporten in België zijn natuurlijk voetbal en tennis. Maar ook volleybal, hockey, paardrijden en basketbal worden veel aangeboden bij lokale sportclubs.

Daarnaast houden de Belgen enorm van uit eten gaan, winkelen en een bioscoop bezoeken. Ook zijn er regelmatig festivals te bezoeken, denk bijvoorbeeld aan Rock Werchter, Pukkelpop en Tomorrowland.

Samen met andere internationale studenten begin je je uitwisseling met een 3-daags kamp in Brussel. De hoofdstad van België én (onofficiële) hoofdstad van Europa.

Tijdens deze oriëntatie krijg je iedere ochtend Franse les en elke middag is er tijd voor verschillende activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan Gent, een heuse wafel workshop en een gave stadstour door Brussel. Een mooi begin van je High School avontuur!

Excursies & tripjes

Tijdens je programma (volledig schooljaar) zitten er twee excursies inbegrepen in de prijs! Je bezoekt Maastricht in het najaar en Parijs in het voorjaar.
Daarnaast zijn er iedere maand optionele excursies om als uitwisselingsstudent aan deel te nemen!

In België hebben we diverse programma's om uit te kiezen. Bij alle programma's word je begeleid door een lokale coördinator en geplaatst bij een gastgezin. Ga je een volledig schooljaar weg of liever korter? Het kan allemaal bij Into! Zie aan de rechter kant alle mogelijkheden.