10 redenen om je ouders over te halen voor een High School avontuur

Woensdag 02 januari 2019
Blogs

Je bent eruit! Een jaar High School in het buitenland, dat is wat je wil! Maar wat als je ouders nou niet staan te springen? Lees hieronder onze tips om ze een beetje de juiste richting op te duwen. 

1. Je talenkennis verbeterd enorm

Of het nu je Engels, Spaans, Frans of welke taal dan ook is. Na enkele maanden High School in je gastland spreek, schrijf en droom je zelfs in die taal. Super fijn voor je toekomstige opleiding en werk natuurlijk.

2. Je wordt mega zelfstandig

Zelfstandig wordt je zeker na een High School tussenjaar! Het begint al met de voorbereidingen, probeer zoveel mogelijk zelf te doen. Daarna stap je namelijk ook alleen het vliegtuig in. Je gaat je nieuwe gastgezin ontmoeten en elkaar en je nieuwe woonomgeving leren kennen. En wat dacht van je jouw nieuwe High School? Super spannend maar vooral erg gaaf. 

3. Inspiratie opdoen voor je toekomst

Misschien ben jij er nog niet helemaal uit wat je straks na je middelbare school wilt doen? Dan is dit tussenjaar perfect om je hierop te oriënteren. Bij veel bestemmingen kun je op school zelf een aantal vakken kiezen waardoor je de kans krijgt om alvast te snuffelen aan bepaalde vakgebieden. 

4. Maak nieuwe (internationale) vrienden

Hoe gaaf is het om je vriendennetwerk uit te breiden met internationale vrienden! Veel deelnemers houden contact met hun nieuwe gemaakte vrienden in het gastland. Een mooie kans om elkaar in de toekomst nog eens op te zoeken.

5. Je woont in een gastgezin

En dat is vooral erg fijn en veilig! Zij nemen, vaak onbetaald, de volledige verantwoordelijkheid over jou. Je krijgt onderdak, maaltijden en natuurlijk volop liefde! Echt de beste manier om de cultuur van binnenuit te ervaren. 

6. Je gaat meehelpen in het gezin

Jij bent niet te gast in het gastgezin waar je woont tijdens je High School tussenjaar. Je bent echt onderdeel van het gezin. Dat betekent dus ook dat je zelf mee moet helpen, denk aan je kamer opruimen, afwassen en de tafel mee dekken. Wie weet leer je daar wel nieuwe klusjes die je thuis ook weer kunt gebruiken!

Kennismaking Into Study Exchanges Vrijblijvend & kosteloos

7. Staat geweldig op je CV

Een ervaring als dit, studeren en wonen in het buitenland staat natuurlijk ook super op jouw CV straks. Los van de enorme taalsprong die je hebt gemaakt vinden werkgevers het tegenwoordig ook erg belangrijk dat jij een internationale ervaring hebt meegemaakt, zelfs nog voordat je straks gaat starten met je eerste baan. Mooi meegenomen toch?  

8. Je blijft in het leerritme

Ook al neem jij een tussenjaar, je blijft toch les volgen! Als je gaat werken in je tussenjaar heb je meer de kans uit het ‘leerritme’ te raken. Maar in dit programma is een High School juist een belangrijk onderdeel van jouw programma!

9. Je aanpassingsvermogen groeit enorm

Doordat je jezelf continue moet aanpassen, aan je nieuwe gastgezin, de nieuwe cultuur, de taal, je nieuwe school en vrienden krijgt jouw aanpassingsvermogen, ofwel flexibiliteit een enorme boost. Na jouw tussenjaar zullen je ouders en je toekomstige werkgever hier ongetwijfeld ook profijt van hebben!  

10. Je hebt een fantastisch verhaal voor de rest van je leven

Na jouw High School avontuur heb jij altijd iets te vertellen op verjaardagen! Dus kun jij met jouw enthousiaste verhaal net dat ene saaie feestje van die oom op leuken met je verhalen over jouw exchange! Ook is je algemene kennis over de wereld verbeterd waarbij je dingen vanuit andere ooghoeken kunt bekijken. Je krijgt te maken met andere maatschappelijke kwesties en nieuwsberichten die je (beter) zult gaan begrijpen. 

Auteur: Tahnee Bader, kantoor Into Study Exchanges

Dit vind je misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies.