5 tips van onze oud-studenten om jouw uitwisseling onvergetelijk te maken!

Vrijdag 22 januari 2021
Blogs

Als jij gaat voor dat high school avontuur in het buitenland wil je natuurlijk ook dat het onvergetelijk wordt! Onze oud-studenten delen graag hun tips, zodat jij de beste tijd van je leven hebt. 

1. Zeg 'Ja' tegen alle kansen die op je pas komen!

Een uitwisseling maak je maar een keer mee, dus zeg op alle mogelijkheden die voorbij komen 'Ja'! Zo zul jij gegarandeerd de meest gave dingen beleven en later geen spijt hebben dat je iets gemist hebt. Denk bijvoorbeeld aan het beoefenen van een sport die je nog nooit gedaan hebt of het eten van een gekke maaltijd. Je zult verbaasd zijn hoe leuk of lekker iets soms is. Ook als het soms buiten je comfort zone ligt, adviseren onze oud-studenten je het om gewoon te proberen. Wie niet waagt, wie niet wint!

2. Sta open voor een nieuwe cultuur

Als jij straks naar het buitenland gaat, zal jouw omgeving er anders uitzien dan je gewend bent. Je zult te maken krijgen met andere mensen en hun tradities. Wees hier nieuwsgierig naar en vraag vooral waarom dingen op een bepaalde manier gaan. Zo leer jij de wereld alleen maar beter te begrijpen. 

3. Verwacht niet te veel, want het kan anders lopen dan je in gedachte had

Uiteraard hoop je als uitwisselingsstudent dat jouw uitwisseling helemaal perfect zal verlopen, het gastgezin dat je voor ogen had voor jou kiest en de school er net zo uit ziet als in die typisch Amerikaanse films. Wees je ervan bewust dat dit niet altijd zo zal gaan, daarom is het slim om niet te veel te verwachten van je tijd in het buitenland. Zo kan het alleen maar meevallen en heb je de beste tijd van je leven!

4. Mocht je een probleem hebben, praat erover en krop het niet op

Mocht jij tegen een probleem aanlopen tijdens je uitwisseling, praat er dan vooral over! Het zal de situatie niet veranderen door alles op te kroppen, dus probeer het met de mensen om je heen te bespreken en op te lossen. Zo kun jij des te sneller weer genieten van jouw avontuur in het buitenland. 

5. Neem niet te veel contact op met Nederland

Zodra jij naar het buitenland vertrekt, wil je je ook echt kunnen focussen op het leven daar aangezien je het maar een keer mee gaat maken. Zoek daarom niet te veel contact met je familie en vrienden in Nederland, want zo blijf jij nog altijd met een voet op de Nederlandse bodem. Dat is natuurlijk zonde! Af en toe een leuke foto sturen, mag natuurlijk wel. ;-)

Dit vind je misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies.