Benjamin laat een dag in zijn leven zien in Amerika!

Woensdag 01 maart 2023
Blogs

Hoi, ik ben Benjamin. Ik ben een uitwisselingsstudent in de staat South Dakota. Ik ben een Junior op school, ik ben nu 16 maar toen ik hier aankwam was ik 15. Ik ben nu zo een 7 maanden in Amerika en heb al een hele boel leuke dingen gedaan en geleerd. In dit blog ga ik jullie meenemen in een typische Amerikaanse schooldag.

Mijn dag begint om 07:15, dat is wanneer mijn wekker gaat. Ik sta dan op,  ik ga douchen, ontbijten en ik maak me klaar voor school. Ik woon niet zo ver van de school af dus het duurt gelukkig niet lang om op school te komen. Ik vertrek rond 08:00 van huis, dan brengen mijn gastouders mij en mijn Braziliaanse gastbroer naar school. De lessen beginnen om 08:15.

School

Mijn eerste les is Agricultural education, ook wel “Ag”. In deze les leren we van alles of agricultuur. Van de opbouw van planten tot hoe je het beste graan kan oogsten, van alles wat! Ik vind dit uur erg leuk omdat we veel dingen mogen doen buiten het lokaal, er zijn veel activiteiten. Ik heb aan verschillende activiteiten verspreid over de hele staat deelgenomen. Deze activiteiten worden georganiseerd door de FFA-organisatie. Dit staat voor Future Farmer of America, je bent automatisch lid van deze organisatie als je in Ag zit.

Mijn tweede les is een Study Hall, dit is een soort tussenuur maar je moet hier in een lokaal blijven. Dit uur wordt gebruikt om huiswerk te maken. 

Mijn derde les is Algebra 2. Dit is wiskunde. Ik vind wiskunde niet heel leuk, maar wiskunde is een verplicht vak in Amerika.

Mijn vierde les is World Geography/History. Het eerste semester hadden we hier aardrijkskunde, het tweede semester is geschiedenis. Ik vind dit vak erg leuk omdat je er veel van leert terwijl het niet heel moeilijk is, en de docent is erg grappig.

Mijn 5de uur op school is verdeeld in 5A en 5B. 5A is een halve Study Hall voor mij, hetzelfde concept als mijn tweede uur. 5B is mijn lunchpauze. In het begin van het jaar had ik vaak schoollunch, maar ik neem nu mijn eigen lunch van huis mee. Beide opties zijn mogelijk op Amerikaanse scholen.

Mijn 6de uur is Entrepreneurship and employability. In dit vak leren we van alles over werken, bedrijven en alles wat daarbij komt kijken. Denk aan wetten, hoe je het beste je eigen bedrijf kan starten, rechtszaken, hoe je je bedrijf lopende houdt, enz. Ik vind dit een erg leuk vak omdat we niks vergelijkbaars hebben in Nederland.

Mijn 7de uur is Biology 2. Dit is eigenlijk gewoon hetzelfde als Biologie in Nederland. Niet mijn favoriete vak maar het is op mij school verplicht om een wetenschapvak te volgen. Dit kan dus scheikunde, natuurkunde of biologie zijn.

Mijn 8e uur en mijn laatste uur, dit is Engels/Speech. Hier leren we over de Engelse taal, literatuur en hoe je kunt spreken voor grote groepen. Ik vind dit een prima vak omdat dit je heel erg helpt om de Engelse taal beter te beheersen en beter te spreken. Ik zou voor toekomstige uitwisselingsstudenten zeker aanraden om dit vak te volgen.

Na schoolse activiteiten

De schooldag is voorbij om 15:30, en op woensdag om 14:30. Na school heb ik training. Je kan hier sporten op school in plaats van op een club. Je hebt 3 sportseizoen gedurende het schooljaar waar je kan kiezen welke sport je doet. Ik heb het eerste seizoen American football gedaan, het tweede seizoen deed ik worstelen. Het derde seizoen moet nog beginnen maar daar ga ik track and field doen. Dit is vergelijkbaar met atletiek.

Mijn training begint altijd om 16:00 en duurt dan tot ongeveer 18:00 afhankelijk van de sport. Met worstelen kan het wel tot 18:30 of later duren, maar bij American football was ik soms om 17:30 al klaar.

Avond/vrije tijd

Na school en training heb ik tijd voor mezelf. Omdat ik al mijn huiswerk afkrijg in Study Hall ga ik meestal wat leuks doen met vrienden. Ik woon in een heel klein dorp dus er is niet heel veel te doen, maar je kan natuurlijk altijd met je vrienden tuis afspreken, samen gaan sporten, ergens heen gaan, etc.

Zo ziet een typische dag in het leven van een uitwisselingsstudent in Amerika eruit, ik hoop dat dit heeft geholpen!

Dit vind je misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies.