Veerle: 7 jaar na mijn uitwisseling in The USA

Vrijdag 26 oktober 2018
Blogs

Ieder jaar wanneer ik vanuit Into studenten mag uitzwaaien op Schiphol begint het bij mij weer te kriebelen en ben ik vaak bijna net zo emotioneel als de ouders van de studenten die op uitwisseling gaan. 7 Jaar geleden is het alweer dat ik op een vliegtuig stapte naar ‘the land of the free’, oftewel Amerika.

Amerika, The USA...


Het land van de onbegrensde mogelijkheden, de nationale parken, de gele schoolbus, de presidentshoofden op de dollarbriefjes, het wapenbezit, de televisiewereld en the land of the free and the home of the brave. Het land waar ik een jaar als High school exchange student mocht wonen.

Ik kan het me nog herinneren als de dag van gisteren. De rode lijnen die een grens aangeven waar ik overheen moest stappen zoals alleen op het vliegtuig stappen en het uitproberen van nieuwe activiteiten. Bijna overal heb ik deze 10 maanden ‘ja’ op gezegd omdat dit het jaar was waarin ik alles kon proberen wat ik wilde en werd aangeboden. En wat een avontuur heeft me dat opgeleverd deze 10 maanden, van het spelen van een nieuwe sport tot aan het koude winterplezier in Noord Dakota. Ik heb dingen ondernomen waar ik in Nederland niet aan zou denken om überhaupt te proberen.

Nu, 7 jaar later, kijk ik nog met veel plezier terug op de 10 maanden high school ervaring. Ik voel nog steeds een grote liefde voor Amerika en ben mijn gastgezin nog steeds erg dankbaar. Afgelopen jaren ben ik twee keer op bezoek geweest bij mijn gastgezin en dat voelt meteen als vanouds. Ik ben persoonlijk gegroeid en een stuk zelfstandiger geworden.

Ook nu heb ik er nog steeds profijt van dat ik een jaar op exchange ben gegaan. Op sollicitatiegesprekken heb ik altijd wat te vertellen over mijn ervaringen. Daarnaast ben ik mede door de uitwisseling nog meer geïnteresseerd geraakt in andere culturen en reizen. Zo ben ik bijvoorbeeld lid geworden van een internationale studentenvereniging waarmee we met andere studenten uit Europa kleine reisjes binnen Europa maken en congressen kunnen bijwonen.

High School USA Meer info over een tussenjaar in Amerika?

Al met al denk ik nog vaak terug aan mijn High School avontuur en dat brengt een lacht op mijn gezicht. Mooie herinneringen ophalen en zien waar ik nu sta. Dit had ik nooit willen missen!

Ga jij ook met Into mee naar Amerika

Auteur: oud Into-deelnemer Veerle

Dit vind je misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies.