Christy op uitwisseling in Amerika!

Vrijdag 07 januari 2022
Blogs

Inmiddels zijn onze studenten al op de helft van hun programma in het buitenland. Tijd om eens te horen hoe het met ze gaat! In deze blog vertelt Christy wat ze allemaal al heeft meegemaakt. 

Hoi! Ik ben Christy, 16 jaar oud en een exchange student in Amerika dit schooljaar. Ik weet dat het misschien spannend kan klinken om helemaal alleen naar Amerika te gaan, en dat is het in het begin ook, maar ik ben terecht gekomen bij een heel leuk gastgezin dat me meteen welkom liet voelen. Ik woon bij de familie Goldstein, het gezin bestaat uit mijn gastmoeder (Heather), mijn gastvader (Scott) en twee gastzusjes, Ivy en Cara. Ivy woont niet thuis omdat ze geestelijk en fysiek gehandicapt is, maar ik heb haar deze week wel voor het eerst ontmoet!

Ik woon met mijn gastgezin in Roxbury, New Jersey. New Jersey is een staat aan de oostkust van Amerika. Ik woon heel dicht bij New York City. Omdat we zo dichtbij wonen ben ik met mijn gastgezin en met vrienden al een aantal keer op en neer gereisd om de stad te leren kennen! Roxbury zelf is opgesplitst in een paar verschillende delen. Ik woon in Succasunna, het deel waar ook de school is waar ik naartoe ga. Ik woon in een suburban achtig gebied. Aan het eind van de straat is de high school en daar tegenover is een meer en een sportcomplex en de andere kant op zit een supermarkt.

Omdat ik ongeveer één kilometer van de school woon, kan ik lopen. Maar vaak komt een vriendin me in de ochtend ophalen, omdat dat gezelliger is. School start om 7.25 en eindigt om 2.10. Ik heb elke dag vier lessen van elk 75 minuten. Ik volg Frans, Fashion Design, Journalism 1, Mixed Media, Gym, U.S. History, Consumer Behavior en English: Comparative mythology. In het tweede semester veranderen sommige vakken met vervangende vakken die ik gekozen heb. Voor mij is school hier zeker in vergelijking met Havo in Nederland redelijk makkelijk, als je je best doet en oplet in de les moet het goedkomen.

School heeft ook veel mogelijkheden voor sporten en clubs. Ik vind sport leuker dus ik doe elk seizoen een andere sport. In de herfst heb ik Varsity tennis gespeeld en nu voor het winterseizoen zit ik bij het basketbalteam. Voor het lente seizoen weet ik nog niet helemaal zeker welke sport het wordt. Clubs en teams zijn een hele makkelijke manier om nieuwe mensen te leren kennen. Ik heb heel makkelijk vrienden gemaakt vooral met mensen op school en door sport. Als jij zelf de moed hebt om jezelf voor te stellen aan mensen in je klas of lunch komt het helemaal goed.

Naast school heb ik ook veel dingen beleefd. NYC had ik natuurlijk al eerder genoemd, maar ik ben ook naar Maryland en Delaware geweest. In de buurt zijn er ook leuke dingen te doen. Vaak ga ik met vriendinnen naar de mall of naar de bioscoop en gaan we daarna ergens uiteten. Er is ook veel natuur in het gebied waar ik woon, dus daarvan genieten is soms ook wel fijn. Met kerst heb ik ook veel gedaan. Mijn gastgezin is Joods, dus ik heb kerst gevierd met een vriendin en haar familie. Ze hadden een heel plan: eerst koekjes bakken en naar een lightshow en dan kerstochtend cadeautjes uitpakken. Later op de dag zijn we naar andere familie geweest en in de avond een Christmas party gehad. De dag daarna zij we naar Jersey Shore geweest.

Ik zit nu bijna op de helft van mijn exchange year, echt niet te geloven zo snel! Maar er staan nog heel veel dingen op de planning. We gaan waarschijnlijk een keer naar Six Flags, een pretpark. In de lente ga ik met de familie waarmee ik kerst heb gevierd nog een keer naar Jersey Shore. Natuurlijk kijk ik ook uit naar prom, ook omdat ik een senior ben mag ik aan het einde van het schooljaar meedoen met graduation!

Dit vind je misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies.