De top 10 must-visit bestemmingen tijdens jouw uitwisseling naar Engeland

Maandag 18 maart 2024
Blogs

Als je denkt aan Engeland als bestemming voor je uitwisseling denk je misschien al gauw aan een ‘typisch Nederlands’ landschap met veel grote vlaktes. Maar niets is minder waar, want wanneer je Engeland induikt en de wat uniekere plekjes ontdekt kom je pas achter alle ‘gems’ die Engeland te bieden heeft! En de meeste van deze bestemmingen kan jij gewoon bereiken met de trein. Dat is het grote voordeel van Engeland: jij hebt meer vrijheid om het land zelf te verkennen. Bij deze de top 10 must-visit bestemmingen, die jij kan bezoeken tijdens je uitwisseling naar Engeland.

 

Natuurlijk hoort Londen boven aan je lijstje: DE wereldstad die jou op elk gebied wat kan bieden. Wanneer jij in Londen bent moet je zeker niet vergeten op de vrijdag of zaterdag langs te gaan bij Notting hill voor de leukste food market en een bezoekje te plegen aan het Natural History museum, het Victoria and Albert museum of het British museum (allemaal gratis!).

The Lake District, Engelands grootste nationale park en UNESCO werelderfgoed. In de Lake District kun jij je dagen vermaken in het prachtige landschap, de beekjes en de bergen. Vergeet niet je wandelschoenen mee te nemen, ‘if you’re up for a good hike!’

Canterbury is misschien een wat minder bekende stad in Engeland, maar zeker de moeite waard om te bezoeken. Met zijn prachtige Kathedraal, idyllische bootjes en prachtige architectuur zou je het zo het Engelse Venetië kunnen noemen. Tip: neem een ‘punting tour’ vanaf het water, om Canterbury op een andere manier te ontdekken. Canterbury valt ook goed te combineren met Dover, met zijn prachtige kliffen. Combineer deze twee in een dagtrip en je hebt de perfecte afwisseling.

Eastbourne is een stadje aan de kust van Engeland. In Eastbourne zelf zijn er niet mega veel activiteiten om mee aan de slag te gaan, maar zodra het zonnetje begint de schijnen kun je je in Eastbourne heerlijk vertoeven! Met de pier, het uitgebreide strand en de gezellige restaurantjes is het net het Engelse Scheveningen!

Oxford zal je vast al vaker voorbijzien hebben komen. Naast de bekende universiteit staat deze stad bekend om de prachtige parken en gebouwen. Neem vooral een bezoekje aan de toren van de University Church of St Mary the Virgin voor een prachtig uitzicht over de stad. En de covered market aan dezelfde straat valt dan natuurlijk ook niet over te slaan!

Net zoals Oxford, staat Cambridge ook bekend als studentenstad. Toch is het net wat kleiner en ziet het er allemaal nog wat ouder uit, echt als een typisch Engels stadje! Zeker leuk om een poosje in rond te struinen, de kleinere boetiek winkels te bezoeken en de gebouwen te bekijken.

Zoek je de ideale bestemming tijdens de kerst? Dan is Bath waar je heen moet gaan, want tijdens de kerst wordt de stad namelijk omgetoverd tot een gezellige kerstmarkt met een levendige sfeer. Het is ook leuk om de BathWick Hill te beklimmen en het prachtige uitzicht over de stad te bekijken. Wil je er een langere trip van maken? Dan is het leuk om Bristol mee te pakken! Bristol staat bekend om de Clifton Suspension Bridge, maar heeft ook veel studenten. Daardoor is het een erg levendige stad waar altijd wel gezelligheid te vinden is.

Moreton in Marsh ligt in de Cotswolds, een gebied vol met traditioneel Engelse dorpjes met prachtige huizen. Moreton in Marsh is redelijk makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Je kan vanaf het station leuk de fiets pakken en op verkenningstocht gaan door het Engelse platteland! Ook moet je niet vergeten om een lekkere scone mee te pakken in een van de te leuke cafétjes.

De zee zo blauw, daar zul je verstelt van staan in Cornwall! Truro, een stad wat verder verstopt in Cornwall biedt dan ook de perfecte bestemming als je wat verschillende plekken wil bezoeken in Cornwall. Wanneer jij verblijft in Truro kan je ideaal een dagtripje plannen naar het prachtige strand St. Agnes beach en het maar al te gezellige stadje Falmouth. 

Brighton is HET welbekende hippiestadje gelegen aan het strand is de ultieme zonbestemming bij een dagje mooi weer. Je zult dan ook niet de enige zijn met dit idee, want op een zonnige zaterdag zul je Londen leeg zien lopen naar dit prachtige stadje. Brighton heeft naast het strand veel te bieden, zoals de leukste hippie marktjes met vintage winkels en de lekkerste fish & chips.

Ben jij nou enthousiast geworden voor Engeland als DE bestemming voor je uitwisseling? Klik dan hier om meer te lezen over de verschillende programma’s die we in Engeland aanbieden. Bij interesse meld je je hier gratis en vrijblijvend aan voor een kennismakingsgesprek. Je hebt nog tot 31 mei om je aan te melden voor de programma’s in Engeland!

Deze website maakt gebruik van cookies.