Dieuwertje op uitwisseling in Amerika!

Donderdag 06 januari 2022
Blogs

Inmiddels zijn onze studenten al op de helft van hun programma in het buitenland. Tijd om eens te horen hoe het met ze gaat! In deze blog vertelt Dieuwertje (of in Amerika ook wel DiDi genoemd) wat ze allemaal al heeft meegemaakt. 

Hi, mijn naam is Dieuwertje en ik doe momenteel een exchange year in Amerika. Toen ik de mavo had afgerond was ik nog vrij jong (15 jaar) en wilde ik graag meer van de wereld zien. 

Gastgezin
Ik zit in Carlton, Minnesota en ik ben geplaatst in een gezin met 4 gastzussen. Mijn oudste gastzus woont in Florida, dus we zijn met met z’n zessen thuis. Zelf heb ik echt een super goede band met mijn gastzusjes en heb ik het heel gezellig thuis.

High School
Ik ga naar een vrij kleine school “Carlton High School” en heb het hier echt heel erg naar mijn zin. Ik kwam twee weken voordat de school begon aan. Zo kon ik alvast kennismaken met mijn gastgezin. Daarna heb ik me aangemeld voor het volleybalseizoen, doordat het een kleine school is had ik geen try-outs. Ik had elke maandag, woensdag en vrijdag training en wedstrijden waren dan op dinsdag en donderdag. Ik heb tijdens het volleybalseizoen echt super veel leuke mensen ontmoet en hier ook veel vriendinnen gemaakt.

Basketbal
Ik speel nu basketbal. Ik vind basketbal echt super gezellig. Doordat het een kleine school is hebben ze te weinig spelers, dus ik mag ook wedstrijden meespelen. Ik speel dan junior varsity en soms varsity wedstrijden. Het meedoen aan wedstrijden geeft echt verbondenheid met je team en gamedays zijn echt de leukste dagen. 

We hebben vaak wedstrijden die wat verder weg zijn, dan zitten we met het hele team soms ruim 2 uur in de bus. De sfeer is altijd gezellig! Sporten worden op school heel serieus genomen, dus er wordt zeker wel inzet verwacht.

Schoolactiviteiten
School zelf heeft veel kleine dingetjes die het leuker maken, zoals dress up weeks, games en dances. Dress up weeks hebben we vaak de week voor een event. Zo hadden we een dress up week voor snoball en komt er binnenkort een aan voor homecoming. De hele school kleedt zich dan in een thema. Het zijn deze dingen die het heel Amerikaans maken en wat het ook echt heel leuk maakt. Snoball zelf was ook echt super leuk. Snoball is een soort prom maar dan in de winter. De meisjes vragen de jongens en dan ga je meestal met een groep vrienden uit eten en foto’s maken voor de dance zelf.

De leukste avonden vind ik zelf game nights. Als het jongens basketbalteam een wedstrijd heeft gaan de meisjes teams vaak kijken om ze aan te moedigen. Er worden signs gemaakt, thema’s bedacht en heel veel andere leuke dingen om de school spirit er in te houden.

Ik zit hier bijna 5 maanden en heb het ontzettend naar mijn zin, heel veel leuke nieuwe mensen leren kennen, twee nieuwe sporten geleerd in een korte tijd, beter Engels leren spreken, een sterke band opgebouwd met mijn gastgezin en kennisgemaakt met de Amerikaanse cultuur. Ik kijk echt uit naar de komende vijf maanden en ben erg benieuwd wat ik allemaal nog ga zien!

Deze website maakt gebruik van cookies.