Een uitwisseling tijdens covid-19?

Donderdag 17 december 2020
Blogs

Nu er door de oplopende besmettingen met het coronavirus een lockdown is afgekondigd door de Nederlandse regering, begrijpen we ontzettend goed dat jullie vast vragen hebben of de programma’s wel doorgaan of hoe een High School Year er nu uitziet in het buitenland. In deze blog geven we de antwoorden op al jouw vragen!

Gaan de programma’s in 2021/2022 door?
Ja! We verwachten dat de programma’s aankomend jaar gewoon doorgaan. Afgelopen september zijn al onze studenten naar het buitenland vertrokken en hebben daar op dit moment een hele leuke tijd! Doordat we nu de ervaring hebben met het organiseren van uitwisselingsprogramma’s tijdens de coronacrisis kunnen we jou straks goed voorbereiden op wat komen gaat.

Wat voor maatregelen worden er in het buitenland genomen?
Jouw gezondheid en veiligheid is onze prioriteit, daarom houden we alle maatregelen in elk land samen met onze partnerorganisaties nauwlettend in de gaten en brengen we je zo snel mogelijk op de hoogte over de ontwikkelingen. Het is namelijk mogelijk dat je bij aankomst eerst in quarantaine moet of dat je een negatieve coronatest moet afnemen voordat je vertrekt. Dit verschilt per land en soms zelfs per staat in Amerika.

Kan ik gewoon naar school en leuke activiteiten ondernemen?
Op dit moment zien we dat veel scholen in het buitenland werken met zogenoemde hybrid programs. Dit houdt in dat je deels fysiek les hebt en deels online les hebt. Dit is wederom verschillend per land en per staat in Amerika. We merken wel dat de overheden in het buitenland de insteek hebben om toch zo veel mogelijk fysiek aan te bieden!

Omdat je vaak in een landelijk gebied of kleinere stad geplaatst wordt waar er over het algemeen minder besmettingen zijn met het coronavirus heb je nog allerlei mogelijkheden om leuke activiteiten te ondernemen met je gastgezin of vrienden!

Hopelijk hebben we hierboven al veel vragen kunnen beantwoorden, maar we snappen goed dat je misschien nog meer wilt weten. Schroom dan niet om contact met ons op te nemen via highschool@into-education.nl. Wil je weten hoe het nu gaat met onze studenten in het buitenland? Lees dan bijvoorbeeld de blog van Veda in Amerika of Sterre in Engeland.

Dit vind je misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies.