Een warm welkom voor Sterre in Engeland!

Maandag 16 november 2020
Blogs

Onze student Sterre zit inmiddels al een aantal maanden in Engeland. Wil je weten hoe het met haar gaat? Lees dan snel verder!

"Hoi, mijn naam is Sterre. Ik ga in het schooljaar 2020/2021 naar school in Engeland. Ik woon in een plaatsje vlak bij Chester. Ik zit in Year 12 en ik doe mijn A-Levels hier, wat vergelijkbaar is met het VWO.

Toen ik voor het eerst aanbelde bij mijn gastgezin, vond ik het echt super spannend. Maar ik werd meteen heel fijn ontvangen, er waren een heleboel mensen in huis omdat mijn gastzus jarig was. Ik voelde me eerst wel een beetje ongemakkelijk, maar nu is dat totaal weg. Na een week begon ik me echt al thuis te voelen in het huis, en het gezin. Mijn gastgezin is een familie met een vader, moeder, zoon en dochter. Daarnaast wonen ook de vriend van mijn gastzus en de vriendin van mijn gastbroer deels bij ons. Ook woont er nog een Italiaanse uitwisselingsstudent. Wij gaan naar dezelfde school, en zitten ook in dezelfde vriendengroep.

Naar school gaan vond ik op mijn eerste dag heel spannend, maar ik was samen met mijn gastzusje die daar al wat mensen kende, dus dat hielp wel. Toen ik voor het eerst in mijn eentje een tussenuur had, waren er al meteen mensen die aan me vroegen of ik bij hen wilde zitten. Dat was meteen heel fijn. Mijn klasgenoten zijn heel aardig en behulpzaam als ik iets niet begrijp. Op school heb ik maar 3 vakken die ik zelf mocht kiezen. Ik doe wiskunde, psychologie en drama. Ik vind mijn vakken allemaal interessant. Het niveau is wel vergelijkbaar met VWO in Nederland, maar omdat het maar 3 vakken zijn gaan we er veel dieper op in. 

Ik speel ook hockey hier, dat is echt heel leuk. Het was wel even wennen om niet in het Nederlands over het veld te schreeuwen haha. Helaas zit Engeland op dit moment door covid weer in lockdown tot minimaal 2 december, waardoor alles dicht en afgelast is. Gelukkig mag ik nog naar school en is het thuis gezellig. Waar ik heel erg naar uitkijk, is kerst. Dat is hier een veel groter ding, en mensen zijn daar nu al helemaal excited voor. Ik heb niet zo erg last van heimwee, omdat mijn gastgezin echt als thuis voelt. Ik ben echt ontzettend blij met mijn plaatsing en ik heb heel veel zin in de rest van mijn jaar hier."

Ben je naar aanleiding van Sterre haar verhaal ook geïnteresseerd geworden in een uitwisseling naar Engeland? Neem dan een kijkje bij de bestemming Engeland op onze website!

 

Dit vind je misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies.