Elena in Canada: 'Mijn Exchange Year'

Maandag 19 juli 2021
Elena Gonzalez
Blogs

Afgelopen schooljaar heeft onze student Elena uit België van alles meegemaakt tijdens het programma in Cowichan Valley. In deze blog vertelt ze meer over haar avonturen in Canada, dus lees snel verder!

"Into stond voor mij altijd klaar als ik vragen had of wanneer er iets geregeld moest worden. Ze regelden alles netjes en hielden ook mijn ouder op de hoogte. Tijdens deze pandemie was het zeker ook handig dat zij achter mij stonden bij het regelen van vluchten en administratie. Ook al was mijn reis anders dan die van studenten van vorige jaren, is het nog steeds een van de beste beslissingen die ik ooit heb gemaakt. Ik heb nu vrienden van over heel de wereld en een tweede familie. Mijn gastgezin verwelkomde mij met open armen en betrokken mij bij hun dagelijkse leven. Ondanks hun drukke leven, lieten zijn mij en mijn mede uitwisselingsstudenten het eiland zien.

De eerste schooldag was ik zo nerveus dat ik veel te vroeg al bij de bushalte stond. Ik moest lachen toen de schoolbus kwam, ze zijn dus echt zoals in de films. Op school tijdens mijn eerste klas maakte ik direct vrienden met een van de andere uitwisselingsstudente en klasgenoten. Engels spreken in het echte leven was anders dan ik had verwacht, niet per se moeilijk maar vaak begon ik Nederlands te spreken zonder het door te hebben. Tegen het einde van mijn reis vertelden mensen mij vaak hoe goed mijn Engels was en dat ik trots op mijzelf mocht zijn.

Het eerste kwartaal volgde ik Geschiedenis van het laatste jaar en L.O., beide vakken die ik in België nooit zou hebben gekozen. Toch heb er veel van genoten. Ik landde in een toffe groep met ondersteunende leerkrachten. Zij veranderden mijn mening over sport en hoe de wereld in elkaar zat.

De eerste keer dat ik samen met twee andere uitwisselingsstudenten had afgesproken in Duncan, kwamen we in aanraking met het koudste weer dat Cowichan Valley ons kon geven. Een van mijn vriendinnen was volledig ondergesneeuwd en geraakte niet in Duncan. De ander had stoffen schoenen aan die volledig doorweekt waren na twee minuten buiten. Op de weg naar huis misten we bijna onze bus. Gelukkig was de bestuurden super vriendelijk, hij vroeg waar we naartoe moesten en toen bleek dat door de sneeuw de bus niet volledig tot mijn halte ging gaan regelden ze dat ik op de highway uit zou kunnen springen. Vervolgens toen ik thuiskwam, bleek dat de elektriciteit was uitgevallen. We lachen nu nog steeds hierover.

Canada en België hebben overeenkomsten en verschillen zoals elk land. In België komt het bijvoorbeeld niet vaak voor dat er ‘s morgens een hert in je tuin staat en van cultuur tot natuur vind je andere dingen. Uiteindelijk waren het de mensen rondom mij die het zo een ervaring maakten en diverse mensen vind je overal."

Dit vind je misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies.