Helena in Amerika!

Dinsdag 02 mei 2023
Blogs

Hoi, ik ben Helena, 16 jaar oud en ik ben afgelopen half jaar een exchange student in Amerika geweest. Ik ben terechtgekomen bij een heel leuk gastgezin in North Dakota, wat ligt in het middenwesten van de VS. Ik woonde bij de Familie Thomas, die bestond uit mijn gastmoeder Trisha, mijn gastvader Troy en gastzusje Molly. Ook kwam mijn gastbroertje Trenton vaak in het weekend langs, aangezien Troy en zijn moeder niet bij elkaar zijn. Wat ik erg fijn vond was dat ze me meteen lieten voelen alsof ik gewoon bij de familie hoorde.

In het begin was het allemaal best wel spannend, zo ook toen ik mijn eerste schooldag had. Je kent natuurlijk nog niemand en moet een beetje een indruk krijgen van hoe het daar loopt. Het was dan ook even wennen maar na een tijdje heb ik vrienden kunnen maken en was het best wel gezellig. De lessen zelf waren nogal makkelijk vooral als je het vergelijkt met VWO in Nederland. Ik heb op een best kleine school gezeten. Veel klasgenoten gingen dan ook veel informeler om met de leraren dan wij dat normaal doen. Docenten waren ook niet zo streng en er was best veel toegestaan zoals bijvoorbeeld eten in de klas.

Na school heb ik het eerste deel van mijn exchange semester volleybal gespeeld. Die sport was het populairste daar en ook behoorlijk competitief. Ik had nog nooit eerder volleybal gespeeld en de meesten speelden het al sinds een paar jaar. De eerste paar trainingen was het dus nogal wennen, maar na een paar keer ging het al een stuk makkelijker. Uiteindelijk vond ik het erg leuk om te doen!

Amerika heeft natuurlijk een hele andere cultuur en dat heb ik dan ook wel vaker gemerkt. Zelf weten velen niet zoveel over andere landen. Ik heb dus ook wel vaker rare vragen gekregen zoals bijvoorbeeld of ik Deens sprak. En soms als ik iets vertelde werd ik raar aangekeken omdat ze zoiets niet kenden. Maar ze vonden het altijd wel leuk om nieuwe dingen te leren van mij. Zo hebben mijn vrienden bijvoorbeeld geprobeerd Nederlands te praten wat natuurlijk erg lachen was.

Verder zijn Amerikanen vaak erg sociaal, ze beginnen meestal meteen een gesprek met je. Dat is toch wel erg anders dan in Nederland vond ik. Ook is het eten natuurlijk een groot verschil, ik heb bijvoorbeeld in heel mijn tijd daar geen enkele keer brood gegeten omdat ik het veel te zoet vond. Thuis in Nederland kookt mijn moeder vaak alles vers, in Amerika kwam toch wel veel eten uit de vriezer. Hoe dan ook kookte mijn gastmoeder wel erg lekkere maaltijden.

Mijn gastfamilie was erg avontuurrijk. Ik heb in mijn tijd daar behalve North Dakota nog vier andere Staten bezocht. Vooral de trip naar Minnesota was erg leuk. Er liggen daar heel veel meren en zelf zijn we ook nog naar Lake Superior gereden omdat daar vlakbij familie woonde. Ook heb ik twee feesten meegemaakt: Thanksgiving en Kerst. Met Thanksgiving kregen we 4 dagen vrij en hebben we in het lange weekend eerst het ene deel en daarna het andere deel van de familie bezocht. Het draaide zich dus vooral om samen zijn met de familie en om veel lekker te eten.

Met Kerst kwam de familie naar ons toe en hebben we ’s avonds veel spellen gespeeld. Het was dus zeker wel gezellig.

Al met al ben ik heel blij met de familie waar ik heb gezeten en heb ik een erg leuk tijd gehad in Amerika!

Deze website maakt gebruik van cookies.