Hoe bekostig je een High School tussenjaar: 6 tips

Dinsdag 18 december 2018
Blogs

Een jaar High School tussenjaar is een onvergetelijk avontuur wat je één keer in je leven meemaakt op deze manier. Op ontdekking in een nieuw land, andere cultuur, nieuwe vrienden en nog veel meer. Herinneringen die je nooit meer gaat vergeten en een ervaring die ook nog eens super goed op je CV staat natuurlijk! Maar we realiseren ons ook dat er wel kosten tegenover staan, we geven je graag wat adviezen om deze kosten te financieren.

Los van het feit dat je ouders simpelweg minder kosten kwijt zijn als jij in het buitenland zit, denk bijvoorbeeld aan boodschappen, gas en elektriciteit, sport-en andere clubs, schoolkosten etcetera geven we graag nog een aantal tips om, jouw avontuur te bekostigen:

1. Zoek een (bij)baantje
Als je nog geen bijbaantje hebt is dit wellicht het juiste moment er toch een te gaan zoeken. Hiermee heb je mooi een eigen inkomen waarmee je mooi wat extra geld kunt verdienen. Ook zou je in de schoolvakanties extra kunnen gaan werken om nog meer geld te sparen. Goed om je geld zoveel mogelijk apart te zetten voor je High School avontuur straks!

2. Geef minder geld uit
Klinkt wel erg simpel, maar wel een goede manier om op die manier te laten zien aan je ouders / familie dat je er echt 100% voor wilt gaan en je daarvoor zelfs bereid bent bepaalde activiteiten even opzij te zetten om daardoor wat geld te besparen. 

3. Boek op tijd
We factureren de totale kosten in 4 termijnen. Hoe eerder jij boekt, hoe langer er tijd zit tussen de termijnen en het dus makkelijk is deze te betalen. Ook krijg je een vroegboekkorting als je voor een bepaalde datum boekt. 

4. Hulp bij familie / kennissen
Vraag mensen om je heen jou te helpen bij het waarmaken van je High School droom. Laat zien en merken hoe graag jij dit wilt en wat je daarvoor nodig hebt om het ook daadwerkelijk te realiseren. Wellicht kun je ene leuke sponsoractie opzetten? 

5. Klusjes en andere inzamelacties
Wat dacht je van klusjes doen? Bij familie, vrienden buren of andere mensen in je omgeving. Denk aan gras maaien, oppassen, statiegeldflessen verzamelen, onkruid wieden, boodschappen doen, koekjes bakken enzovoort. Ben creatief!

6. Time to sell?
Ga eens door je kledingkast, kamer of door je huis. Vast een hoop spullen die jij of je familie niet meer nodig hebt en die je dus mooi kan verkopen om weer een stapje dichterbij jouw High School droom te komen. 

Heb jij nog andere tips? We horen ze graag! 

Aanvulling: Je kunt ook korter dan een volledig schooljaar gaan, bij sommige bestemmingen scheelt dat aardig in de prijs! Bij de meeste bestemmingen is het ook mogelijk om een semester of korter te gaan. 

Deze website maakt gebruik van cookies.