Hoe bereid ik mij voor op een High School Exchange Year?

Vrijdag 12 juni 2020
Blogs

Veel studenten dromen van een buitenland ervaring, en hoe leuk is het om naar een High School te gaan in Canada, Amerika, Denemarken of 1 van de andere mooie opties? Ieder land heeft zijn eigen bijzondere activiteiten die een uitwisselingsjaar zo speciaal maken. Vaak wordt er verwacht dat het vertrek het spannendste is, maar de keuze maken om ook daadwerkelijk te gaan is soms ook al erg spannend! Wij hopen via deze blog een beter beeld te geven van de stappen die bij zo’n avontuur komen kijken. Misschien helpt het je.


Het avontuur begint eigenlijk al met het idee. Je gaat je ouders vertellen dat je graag een (half) schooljaar naar het buitenland wil gaan. Of misschien stellen je ouders het idee wel voor? De volgende stap is dan vaak het bezoeken van een open dag en/of een scholenvoorlichting. Nu wordt het idee alweer iets echter omdat je met verschillende organisaties ontmoet en al je vragen stelt. Na de ervaringen en verhalen van kantoor en oud-deelnemers ben je waarschijnlijk nog enthousiaster, maar misschien ook een beetje zenuwachtig omdat je je realiseert dat je voor een lange tijd van je vrienden en familie weg bent. Het is handig om je dan te realiseren dat je tijdens je uitwisselingsjaar ook nieuwe vrienden maakt en bij een warm gastgezin woont. Je zult je snel op je gemak voelen.

Tussen een informatiebijeenkomst en het daadwerkelijke vertrek zitten nog veel stappen. Wij bieden iedereen altijd een vrijblijvend persoonlijk kennismakingsgesprek aan. Tijdens dit gesprek krijg je een heel duidelijk beeld van ons, into, en kun je al je vragen stellen! Op deze manier kunnen wij jou ook beter leren kennen :-) Het persoonlijke kennismakingsgesprek kan met iemand van kantoor zijn of een oud into deelnemer. (P.S. Ook wij van kantoor hebben ervaring als een uitwisselingsstudent met into).

Na een vrijblijvend kennismakingsgesprek kun je nog even rustig nadenken en organisaties vergelijken. Het is natuurlijk belangrijk dat jullie allemaal een prettig gevoel hebben bij de organisatie waarmee je een lange periode naar het buitenland gaat. Indien je voor into kiest en het avontuur officieel aangaat zullen wij je de partner-papieren geven. Dit zijn papieren om je eigen profiel samen te stellen. Je kunt nu een fotocollage maken en je schrijft een Engelse brief om jezelf voor te stellen aan het toekomstige gastgezin. Op basis van jouw persoonlijke profiel kunnen wij samen met de partner een passend gastgezin zoeken.

Terwijl jij je profiel maakt, het gastgezin gezocht wordt, en jij je nog druk focust op school in Nederland, houden wij jullie ook op de hoogte met leuke updates en in juni organiseren we altijd een voorbereidingsweekend. Tijdens dit weekend ontmoet je alle studenten die met into Nederland naar het buitenland gaan. Ondertussen is het misschien ook een goed idee om alvast wat films te kijken in de taal van je gastland. Dan oefen je alvast een beetje! Ondertussen komt het vertrek steeds dichterbij. Je gaat je koffer inpakken, afscheid nemen van vrienden en familie en dan rond augustus sta je op Schiphol: klaar voor vertrek.

Tijdens het jaar staan wij natuurlijk klaar voor de deelnemers en thuisblijvers! We hopen dat deze blog een beter beeld geeft van de verschillende stappen en voorbereidingen voor dit leuke avontuur. Heb je interesse of wil je nog meer weten over hoe alles werkt? Ontmoet of contacteer ons :-)

Auteur: Kantoor into Nederland

Dit vind je misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies.