Hoe leer je zo snel mogelijk een nieuwe taal?

Vrijdag 11 maart 2022
Blogs

Tijdens je uitwisseling in het buitenland krijg je sowieso te maken met het spreken van een andere taal. Vooral in het begin zul je er waarschijnlijk nog weinig van kunnen verstaan. In deze blog helpen we je alvast een handje op weg, want hoe leer je nou zo snel mogelijk een nieuwe taal?

1. Duolingo is your new best friend!

Download de app Duolingo voor je vertrek naar je gastland. Via deze app leer je op een interactieve wijze alvast de eerste woordjes en zinnetjes. Je zult dan ook merken dat je bij aankomst sneller de taal oppikt!

2. Wees niet bang om fouten te maken

Al onze studenten zullen dit beamen. Als je een fout maakt, dan zul je daarna sneller onthouden hoe je het wel goed moet doen. Daarnaast vinden mensen het super leuk dat je zo je best doet om hun taal te leren.

3. Kijk veel Netflix

De meest relaxte manier om een nieuwe taal te leren, is door een avondje te Netflixen. Zet de ondertiteling aan op de taal die je wilt leren. Terwijl je serie aan het kijken bent, leer je ondertussen de taal te lezen. Het is ook mogelijk om een film te kijken in de taal die je wilt leren met Nederlandse ondertiteling. 

4. Lees kinderboeken 

De taal in kinderboeken is vaak erg simpel en eenvoudig. Vooral in het begin van je uitwisseling is het een handige manier om de taal te leren. Mocht je de taal al wat meer onder knie hebben, dan kun je ook andere boeken gaan lezen. 

5. Post-its

Plak op meubels en spullen post-its met de naam van het item. Elke keer als je dan het voorwerp gebruikt of ziet, kun je het nieuwe woord weer oefenen. 

Het leren van een nieuwe taal zal tijd en energie kosten, maar het moment dat je de taal beheerst zal het gemakkelijker maken om met je gastgezin en vrienden te communiceren. Tot slot is het een vaardigheid waar je voor altijd profijt van hebt. Succes!

Deze website maakt gebruik van cookies.