Hoe overleef ik de eerste schooldag?

Donderdag 09 september 2021
Blogs

De scholen zijn weer begonnen en dat geldt ook voor onze studenten in het buitenland! De allereerste keer op een nieuwe school in het buitenland waar de lessen in een andere taal gegeven worden en je nog niemand kent… Super spannend! Daarom delen we in deze blog alvast de beste tips om deze dag te overleven.

Tip 1: laat het op je afkomen

Omdat je vaak geen idee hebt wat je precies te wachten staat tijdens de eerste schooldag is het voor velen erg spannend. Daarom is het het allerbeste om de hele dag op je af te laten komen! Door zo min mogelijk verwachtingen voor jezelf op te leggen en open te staan voor de situatie valt er vaak al een hele last van je schouders.

Daarnaast helpt het om te bedenken dat je de eerste schooldag maar een keer hoeft mee te maken. Door die onzichtbare drempel over te gaan, zijn de schooldagen die erop volgen al een stuk minder eng.

Tip 2: een goede eerste indruk is het halve werk

Omdat je alle docenten en klasgenoten voor het eerst ziet, is een goede eerste indruk erg belangrijk. Probeer daarom met een glimlach op je gezicht de school/klas binnen te lopen. Zodra mensen zien dat jij je goed voelt, kom je veel toegankelijker over en zijn de eerste contacten sneller gemaakt.  

Tip 3: #durftevragen

Als je het even niet meer weet, wees dan niet bang om een ander te vragen. De docenten of je klasgenoten zijn vast bereid om jou even op weg te helpen. Weet je niet in welk lokaal je volgende les plaatsvindt? Schiet dan een klasgenoot aan en terwijl je naar het lokaal wordt gebracht maak je een leuk praatje. Voor je het weet, ken je het gangenstelsel van de school en heb je nieuwe vrienden gemaakt.

Deze website maakt gebruik van cookies.