How to: vrienden maken tijdens je uitwisseling

Donderdag 11 februari 2021
Blogs

Het allerleukste tijdens je uitwisseling: de groep nieuwe vrienden en vriendinnen om je heen! Maar hoe kom je daaraan? In het begin ken je nog niemand en de vreemde taal die je moet spreken maakt het ook niet makkelijker... Daarom hebben wij in deze blog een aantal tips voor jou op een rijtje gezet!

1. Sluit je aan bij een club

In landen zoals Australië, Canada en Zuid-Afrika zijn er na schooltijd allerlei clubs waar je je bij kan aansluiten. Je kunt bijvoorbeeld gaan basketballen of cheerleaden Ben je iets minder sportief? Dan kun je bijvoorbeeld ook deelnemen aan de jaarboekclub of de toneelclub. Voor welke club je ook kiest; het is dé perfecte gelegenheid om nieuwe vrienden te ontmoeten. 

Voor landen binnen Europa gaat het iets meer zoals we in Nederland gewend zijn. Je kunt je dan aanmelden bij een club of vereniging in de buurt om nieuwe vrienden te maken. Voor beide gevallen geldt hetzelfde: doordat je je bij een club aanmeldt, heb je in ieder geval al 1 gedeelde interesse!

2. Doe mee aan activiteiten georganiseerd in de omgeving

Een colour run, foodtruck festival of benefietactiviteit georganiseerd door de lokale kerkgemeenschap? Be there! Gedurende zulke evenementen kom je veel verschillende mensen tegen en leer je meer over de omgeving waar je woont. Een win-winsituatie dus!

3. Ga mee met tripjes georganiseerd door de partnerorganisatie

Gedurende het programma organiseert de partner verschillende tripjes waar je je voor kunt aanmelden. Zo kom je ook in contact met andere uitwisselingsstudenten die op dat moment in het buitenland zijn. Super leuk om elkaars ervaringen te delen en contactgegevens uit te wisselen!

4. Je gastgezin

Gelukkig ben je nooit alleen tijdens je uitwisseling, want je gastgezin zal er altijd voor je zijn! Misschien kom je zelfs wel in een gezin terecht met andere broertjes en zusjes van jouw leeftijd waar het goed mee klikt. Of heeft het gastgezin kennissen in de buurt waar je leuke dingen mee kunt doen. 

Waarschijnlijk begrijp je wel dat als je aan des te meer activiteiten meedoet je des te meer nieuwe mensen ontmoet om vrienden mee te worden. Maar hoe kom je echt in contact met anderen? Onze beste tip: zet je grootste glimlach op en neem een open houding aan. Zo is het makkelijker voor anderen om je aan te spreken, maar wees zelf ook niet bang om op een ander af te stappen!

Dit vind je misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies.