Isa in Amerika!

Dinsdag 27 juni 2023
Blogs

Ik vond mijn uitwisseling echt geweldig, ik heb zo veel geleerd en beleefd. Mijn gastgezin en ik waren echt de perfecte match, we konden super goed met ze allen. Ik had al heel veel met ze geskypet en toen vond ik ze al aardig. Mijn gastmoeder, zusje en broer en twee vrienden van mijn gastbroer kwamen me ophalen op het vliegveld en het klikte meteen. Mijn gastzusje is 14 en zij is echt mijn beste vriendinnetje. En mijn gastbroer is 17, aan het beginnen hadden we nog wel eens onenigheden maar uiteindelijk kwam dat ook wel goed. De gastouders waren super lief en hielpen me overal bij. Ook hebben ze mij meegenomen naar Hawaii. Dit was echt supermooi en leuk. We hebben met schildpadden gezwommen en lekker op het strand gelegen. Het eten was lekker en het was gewoon heel gezellig. We hebben daar ook Halloween gevierd en ik en mijn gastzusje gingen als Lilo en Stitch, daarvan heb ik ook een foto bijgevoegd.

Ik vond mijn eerste schooldag heel spannend, ik was bang dat ik geen vrienden zou maken of zou verdwalen. Nou gelukkig zijn alle twee niet gebeurd! Ik ging om 8 uur met mijn gastbroer naar school, hij bracht mij elke ochtend. Ik had als eerste les Spaans wat ik heel erg leuk vond, iedereen was superaardig en heel erg geïnteresseerd waar ik dan vandaan kwam. Toen had ik geschiedenis en dat lokaal zat ernaast dus dat was niet zo moeilijk te vinden, en ik was al een keer eerder met mijn hostmoeder op school geweest om al mijn lokalen bij langs te lopen. Tijdens geschiedenis moesten we een korte presentatie houden over wie je bent, ik ging als eerste. Daarna moesten we een opdracht doen waarbij we samen moesten werken en twee meisjes vroegen gelijk of ik wel met hun wou samenwerken. Met een van de meisjes ben ik het hele jaar heel goed bevriend geweest. Toen had ik pauze en ging ik met mijn gastbroer naar huis om daar te eten. Na de pauze had ik nog twee lessen en toen werd ik opgehaald door mijn gastvader. 

Mijn leukste herinnering aan school is de footbal en volleybal wedstrijden, iedereen komt verkleed en je doet allemaal cheers met de studentsection. 

Ik deed in de winter basketbal, ik had dat nog nooit eerder gedaan maar ik besloot het toch te doen. We hadden hele vroegen training en in de ochtend was t super koud (-20). En dan moest ik me klaar maken op school. Maar ik vond het superleuk ook al was ik er niet goed in. We gingen vaak met de bus voor wedstrijden en dan was het altijd supergezellig. Ik heb tijdens basketbal ook een van mijn beste vriendinnen ontmoet, zij kwam van een andere school en ik begon tijdens basketbal tegen haar te praten. Toen zijn we super close geworden, al helemaal na basketbal. Ook was ik de manager voor softbal wat ik ook heel leuk vond. Ik mocht met alle wedstrijden mee en moest dan dingen regelen voor hun. Ze zijn derde geworden uit heel Montana en state weekend was superleuk!

Het grappigste vond ik toen ik mensen Nederlands probeerde te leren en ze de woorden gewoon niet konden uitspreken. Ook vond ik mijn gastzusje en broer supergrappig, ze maken me altijd aan het lachen. 

Het vreemdste vond ik toen in een van de eerste weken ik met een meisje in de pauze naar Wendy's ging en ze mij vroeg of Londen in Italië was EN ze was serieus. Niet iedereen dacht natuurlijk zo en de meeste wisten echt wel wat van Europa maar dat vond ik zo vreemd. 

Alles is heel groot, alle supermarkten zijn groot, auto's zijn groot, mensen zijn groot en p orties van eten zijn groot, ik moest in elk restaurant kinder porties bestellen omdat ik het anders gewoon echt niet op kan. Ook merkte dat iedereen heel aardig is, gastvrij en geïnteresseerd in mijn cultuur. 

Opzich waren veel gewoontes wel vergelijkbaar. Kerst en pasen werd veel groter gevierd omdat ze er veel geloviger zijn. Met kerst was er een parade met allemaal lichtjes wat wel supercool was. Eten in mijn gastgezin was vergelijkbaar met Nederland, ze kookte gezond en we aten amper fastfood, maar dat kan heel erg verschillen. 

Ik vond het niveau op Amerikaanse school heel anders dan in Nederland. Het was makkelijker voor mij maar er werd ook wel anders lesgegeven, bij alle opdrachten mag er samen gewerkt worden en alles was op Chromebook. Ik vind Amerikaanse school wel leuker dan Nederlandse school maar dat komt gewoon omdat ik de schoolspirit in Amerika zo leuk vind. Ik mocht ook op het podium lopen tijdens graduation en heb toen een certificaat van afronden gekregen, dat vond ik ook superleuk om te doen. 

Vrienden maken ging eigenlijk heel makkelijk, iedereen wil je helpen en met je praten. Een sport doen hielp daar zeker bij maar tijdens vakken praatte ik gewoon tegen iedereen. Al helemaal tijdens vakken waar je een beetje losgelaten wordt zoals kunst of gym. Ik vond gym echt mijn leukste vak, vooral omdat ik daar mijn twee beste vriendinnen heb ontmoet, een meisje uit Amerika en nog een exchange student uit Duitsland. Er waren 6 exchange studenten op mijn school, 2 uit Italië, 1 uit Denemarken, 1 uit België, 1 Uit Duitsland en ik. We zijn het hele jaar met zijn drieën super close geweest. En het Amerikaanse meisje heeft mij leren skiën.  

Ik heb het echt geweldig gehad en ben super zelfstanding geworden, soms is het ook wel moeilijk want ik kon me soms best alleen voelen maar met een beetje afleiding heb ik helemaal geen heimwee gehad. Ik zou het zo weer doen!

Deze website maakt gebruik van cookies.