Lara in Amerika: 'Mijn Exchange Year'

Donderdag 08 juli 2021
Blogs

Onze student Lara heeft de afgelopen 10 maanden haar droom mogen verwezenlijken: een echt High School avontuur in Amerika! Na een late aanmelding kwam ze uiteindelijk terecht in South Dakota.  

"Ik heb me erg laat nog opgegeven voor dit geweldige jaar, maar gelukkig enorme hulp gehad van into. Ze waren er voor me iedere stap van de weg, met goede tips en adviezen. Je spreekt niet veel met into nadat je eenmaal bent vertrokken, maar kan wel altijd bij ze terecht voor alle vragen en niks is te veel gevraagd. Ze werken er enorm aan om het een geweldig jaar voor de studenten te maken. 

Mijn gastgezin was in het begin enorm wennen, maar voelt nu als mijn familie. Ze waren er voor me, door alles heen. Natuurlijk waren er zusterlijke ruzies, maar aan het eind van de dag kon ik bij ze allemaal terecht als er iets was.

Mijn eerste schooldag was ik enorm nerveus. Ik wist niet goed wat ik moest doen. Ik zat zelf op een relatief kleine school, dus ik werd direct opgemerkt. Ik heb er veel vrienden gemaakt. Mijn leukste herinnering aan school is denk ik de Graduation. Ik was namelijk een Senior. Ze hadden me betrokken bij de speech en om met mijn klas te mogen werken naar zoiets was geweldig.

Ik heb daar volleybal gespeeld en ondanks dat ik er niet zo veel van kon, is het een enorme aanrader. Je leert namelijk veel mensen kennen en het is een goede teambuilder. Voor de wedstrijden gaat iedereen die speelt netjes naar school. Daarnaast zijn ze allemaal erg suportive. De eerste keer dat ik een bal over het net kon slaan, begon het hele team te juichen.

Het meest grappige wat er is gebeurd afgelopen jaar is mijn slechte gehoor. Omdat je natuurlijk een nieuwe taal spreekt, is de vertaling soms iets anders. Dus als ik niet goed oplette, hoorde ik maar de helft. Zo kwam mijn gastzus thuis en zei “we bought kitt katt icecream for everyone”. Wat ik verstond was “we bought some kickass ice cream”, dus mijn eerste vraag was welke smaak? Dit gebeurde zo dagelijks.

Wat het meeste indruk heeft gemaakt tijdens mijn uitwisseling was dat voor iedere wedstrijd ze het volkslied van Amerika zongen. Ze zijn in Amerika veel trotser op hun eigen land dan wij in Nederland. Mijn eerste indruk van mijn gastland was dan ook dat het overweldigend is. Het is enorm, alleen al om naar school te komen moesten we een half uur rijden. Ze hebben enorme auto’s, huizen, eten… Verder was het bij mij erg rustig. Waar ik zat was iedereen een stuk relaxter dan in Nederland.

Mijn gastland was erg anders dan Nederland. Ik kwam op het platteland van Amerika terecht. Bijna iedereen is daar boer. Ze leren erg jong schieten en om te rijden daar. Ik werd naar school gereden door een 14-jarige in zo’n enorme pick-up truck. Ik hield me stevig vast de eerste paar keer. Mijn gastland was erg anders dan Nederland. Er waren zeker momenten dat ik mezelf voor mijn kop sloeg dat ik ooit was weggegaan, maar terugkijkend zou ik het zonder twijfel zo nog een keer doen."

 

Deze website maakt gebruik van cookies.