Maaike in Nieuw-Zeeland: rugby, BBQ, school en meer

Maandag 04 februari 2019
Blogs

Hoi allemaal, mijn naam is Maaike en ik ben voor een halfjaar met Into Study Exchanges naar Nieuw-Zeeland geweest. Ik ben (helaas) al weer thuis, maar ik heb een ontzettend leuke tijd gehad. Ik had een heel erg gezellig gastgezin en heb heel veel nieuwe dingen meegemaakt.

In Nieuw-Zeeland woonde ik in het plaatsje Foxton. Het was heel anders dan in de stad wonen, aangezien er maar 4 duizend mensen wonen. Ik woonde samen met mijn twee gastouders en mijn gastzus uit Zwitserland.

’s Avonds aten we altijd buiten, ook in de winter. Het was altijd erg gezellig tijdens het avondeten, bijna elke avond kwamen er wel mensen langs om mee te eten, of gewoon voor de gezelligheid. Op zondag kwamen alle kinderen en kleinkinderen van mijn gastgezin langs voor lunch. Dat was altijd heel erg gezellig.

Ook ging ik met mijn gastgezin vaak leuke dingen doen, zo gingen we soms vissen of jetskiën. Omdat mijn gastmoeder de LAR (contactpersoon voor andere exchange studenten) is in Foxton, hadden we vaak een barbecue bij ons thuis met alle exchange studenten en gastgezinnen.

High School is in Nieuw-Zeeland heel anders dan in Nederland. Ik zat in year 12 en ik moest een schooluniform dragen, ik had maar zes vakken, waaronder koken en muziek en na school kon ik veel sporten volgen, zoals bijvoorbeeld rugby, basketbal, cricket en tennis. Elke ochtend kun je ook op school gaan sporten in de gymzaal, voordat school begint. Ook is er een huis competitie, waarbij vier verschillende huizen tegen elkaar sport speelden en daarbij punten verdienden. Aan het einde van het jaar krijgt het winnende huis de beker. Super gaaf! 

High School Nieuw-Zeeland Meer info over een tussenjaar in Nieuw-Zeeland?

In Nieuw-Zeeland is sport erg belangrijk en dan vooral rugby. Zo was rugby vaak op tv en keken mijn gastgezin en ik altijd naar wedstrijden van de All Blacks. Er was ook een keer een wedstrijd om acht uur ’s ochtends. Alle gastgezinnen en exchange studenten kwamen naar ons huis en met zijn allen hebben wij rugby gekeken.

Mijn gastvader maakte ei met spek en ik had pannenkoeken gebakken. Ik ben zelf ook een keer naar een rugbywedstrijd van de All Blacks geweest. Samen met twee andere exchange studenten zijn we met de trein naar Wellington gegaan, waar we naar de wedstrijd keken. Helaas verloren ze wel, maar het was alsnog een leuke wedstrijd.

Auteur: Into deelnemer Maaike

Deze website maakt gebruik van cookies.