Maartje in Amerika!

Maandag 05 juni 2023
Blogs

Beginnen aan een Exchange year was de beste keuze die ik kon maken, het was geweldig en ik voelde me echt super thuis! Ik zat in het kleine dorpje Cleveland in de staat Oklahoma. Mijn gastgezin speelde er een grote rol in dat ik me snel thuis voelde.

Mijn gastgezin bestond uit een vader, moeder  en een zusje. Ik had een hele goede band met hun allemaal, aan m’n gastmoeder kon ik alles vertellen en m’n gastvader kon mij met alles helpen. Ook was het hebben van een zusje wel wennen voor mij want thuis in Nederland heb ik een broertje, maar achteraf ging het allemaal heel soepel. Qua vrijheid stond mijn gastgezin erin als onze communicatie goed was en ik vertelde waar ik heen ging mocht ik eigenlijk alles doen.

Ik was echt totaal niet zenuwachtig voor mijn eerste schooldag, ik had er vooral heel erg veel zin in! Ik had een dag eerder een Instagram dm gekregen van een meisje die mij wel door de eerste paar dagen heen wilde helpen op school, daar had ik heel erg veel aan en dat is het hele jaar door een goede vriendin gebleven. Na een tijdje maakte ik natuurlijk meer vrienden en ik heb eigenlijk heel het jaar dezelfde vrienden gehad. We gingen dan bijvoorbeeld altijd na een football game op vrijdag naar een van de jongens zijn huis en daar speelde we spelletjes in de tuin of gingen we met z’n allen pizza eten op de bank. Vrienden maken ging voor mij best wel makkelijk want ik ben best sociaal, en Amerikanen komen ook naar jou toe omdat jij natuurlijk speciaal bent voor hen. Ik was ook de enigste Exchange student op mijn hele school dus dat hielp wel met het maken van Amerikaanse vrienden, ik werd er veel sneller bij betrokken. Doordat ik op een kleinere school zat kende ik het grote deel, het voelde echt alsof ik daar al jaren woonden want zo werd ik ook behandeld.

Op een American high school hebben ze echt zoveel meer keuze aan vakken. Er waren vakken zoals weightlifting, pottery, fashion design en leadership and management, zelf had ik pottery en graphic design en dat was wel heel leuk want dat is natuurlijk heel anders dan in Nederland.

Het leukste aan school vond ik dat de sport samen was met school. Ik heb basketbal en soccer gespeeld. Basketbal was voor mij een compleet nieuwe sport en dat was zeker ook wel te zien aan hoe goed ik was. Ondanks dat was de hele ervaring geweldig, je ging met de schoolbus naar wedstrijden en heel het team en iedereen aan de zijlijn was super fanatiek over de wedstrijd. Na basketbal ben ik begonnen met soccer en daar was ik gelukkig iets beter in omdat ik het in Nederland wel is gespeeld heb. Omdat ik een kleinere school had was de kans dat ik speelde veel groter, met soccer was ik daarom ook een starter player. Met soccer heb ik zoveel plezier gehad, we hadden soms uit wedstrijden 4 uur verderop en dat waren echt de gezelligste busritten die ik gehad heb.

Mijn favoriete herinnering van dit hele jaar is het worden van de basketbal homecoming queen. Het voelde zo speciaal want de hele ceremonie was op mij gericht en ik mocht alle voorbereiding meehelpen. De ceremonie en de jurk was echt geweldig.

Een andere super leuke herinnering was prom, het was echt super Amerikaans en iedereen had mooie jurken en pakken aan. Zodra school begon, begon ook football season. Bij het kijken van mijn eerste football wedstrijd voelde het echt alsof ik in een film zat, de cheerleaders, al die football spelers, de band met muziek en natuurlijk de student section. Het was zo leuk om te zien hoe heel de school zo betrokken is tijdens elke sportactiviteit.

Toen ik aankwam was het eerste wat mij opviel hoe ver alles is van elkaar, ik zat in een klein dorpje dus voor een leuke activiteit moest ik minimaal een half uur rijden. Wat ook opviel was hoeveel fast food restaurants er zijn. Naast elke weg staat minimaal wel een fastfood restaurant. Ik vond het heel erg leuk dat alles in Amerika heel simpel is en het dan alsnog leuk is. De autoritten met vrienden zijn echt een van mijn beste herinneringen, of even fastfood eten. Het was echt een super ervaring en voor iedereen aan te raden.

Deze website maakt gebruik van cookies.