Marinka: 5 jaar na mijn uitwisseling in Amerika

Maandag 06 januari 2020
Blogs

In 2014 ruilde ik het vertrouwde Zeeland in voor de staat Idaho in Amerika. Niet alleen verliet ik het platteland voor de stad, maar in plaats van vier broers en zussen, had ik er nu ineens negen! 

Met mijn jongste twee gastzusjes was ik erg close en wij deden dan ook veel samen. Mijn gastgezin was erg open en zij wilden mij graag het land laten zien. Zo zijn we onder andere een weekendje naar Yellowstone National Park geweest en hebben zij mij ook leren skiën, wat ik nog steeds met veel plezier doe. Op school heb ik me ook bij verschillende clubs/sporten aangesloten, zo heb ik wedstrijdzwemmen gedaan en tennis. Daarnaast heb ik ook het vak choir gevolgd, waarbij je met een groep zingt. Beetje een glee club idee dus haha. Hiermee zijn we tijdens spring break ook met zijn allen naar Los Angeles geweest, wat heel gaaf was! Bij clubs en sporten leer je met name ook veel mensen kennen en heb ik veel nieuwe vrienden gemaakt, waarvan ik met veel mensen nog steeds contact heb.

Ondanks dat het alweer 5 jaar geleden is, denk ik er vrijwel iedere dag nog wel aan terug en heb ik er de afgelopen jaren zeker veel aan gehad. De reden dat ik voor een exchange year in die tijd heb gekozen, is met name ook doordat ik persoonlijk géén idee had wat ik wilde gaan studeren. In Amerika heb ik veel verschillende vakken kunnen volgen, zoals psychologie, journalistiek en zelfs koken. Hierdoor heb ik toen ook een heel goed beeld kunnen krijgen van waar mijn interesses precies lagen en wat ik juist helemaal niets vond. Uiteindelijk ben ik de Engelstalige studie International Business gaan doen in Utrecht, waarbij het mij enorm heeft geholpen dat ik al vloeiend Engels sprak. Daarnaast heeft mijn exchange year mij ook veel zelfstandiger gemaakt, waardoor het vrij makkelijk was om op kamers te gaan en op eigen benen te staan. Mijn exchange year heeft mij als persoon enorm veranderd, in positieve zin. Voordat ik naar Amerika ging was ik vrij verlegen, terwijl ik nu zonder problemen een presentatie voor een hele klas geef en veel sneller op mensen af durf te stappen. Natuurlijk zijn er tijdens een exchange year ook momenten die moeilijk zijn, maar zonder dit jaar zou ik zeker niet staan waar ik nu sta.

Auteur: oud into deelnemer Marinka

Dit vind je misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies.