Mijn Exchange Year in Amerika, The USA

Woensdag 22 november 2017
Inger van der Wal
Blogs

Je hoort en ziet het heel vaak; iemand die op uitwisseling is geweest in Amerika, Spanje, Argentinië of Australië bijvoorbeeld. Helaas krijg je niet altijd alle details van zo’n ervaring. Vandaar dat ik die graag wil delen over mijn jaar in Amerika. 

Mijn exchange year was in Great Falls, Montana; een stadje met weinig in de buurt. Je woont eigenlijk met cowboys en farmers. In het begin was dit heel erg wennen, en super raar maar uiteindelijk was en ben ik nog steeds heel blij dat ik uit mijn comfortzone werd gehaald.

De eerste week was mega overweldigend, ik heb een aantal keer uit het niets moeten huilen, omdat ik even niet meer wist wat ik moest met alles wat ik zag en hoorde. Dat ik soms uit het niets moest huilen betekende niet dat ik het stom vond, ik was gewoon heel moe van de nieuwe lessen, alles in een andere taal horen en doen en alle nieuwe mensen ontmoeten. Dit wende al snel en het werd eigenlijk alleen maar leuker en leuker. Ik zat op een hele kleine highschool en leerde dus al snel iedereen kennen. Na school gingen we soms samen naar de film, maar verder deed ik veel met mijn gastfamilie in mijn vrije tijd.

Ik heb tijdens mijn jaar de kans gehad om te reizen naar twee hele mooie national parks in Montana; Glacier National Park en Yellowstone National Park. Ik heb hier beren, buffalo‘s, herten en elanden gezien. Dat is misschien wel iets wat ik vooral heel gaaf vond aan mijn jaar, dat ik dingen heb gezien die ik in Nederland niet echt kan zien.

High School USA Meer info over een tussenjaar in Amerika?

Verder ben ik tijdens mijn exchange jaar ook in Hawaii geweest, dit was een georganiseerde trip van de partner organisatie. Samen met 50 exchange studenten hebben we een week in Honolulu gezeten, hier heb ik heel erg van genoten en vriendschappen over de hele wereld aan overgehouden.

Ik kan nog heel veel meer vertellen over mijn jaar, omdat eigenlijk elke dag wel iets leuks had. Homecoming, Prom, Thanksgiving, Christmas, Halloween, van alles. Tuurlijk zijn er ook minder leuke dagen geweest, maar dat is normaal en die vergeet je ook weer.

Heb je nou vragen of interesse over een jaar in het buitenland of mijn ervaring, laat het even weten!

Auteur: Oud into deelnemer Inger

Dit vind je misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies.