Pim in Canada: Mijn High School leventje

Vrijdag 11 januari 2019
Blogs

Hoi, mijn naam is Pim Hoekstra, ik ben 17 jaar oud en woon nu al voor 4 maanden in Canada. Ik heb een super leuke tijd hier en heb al ontzettend veel ervaringen kunnen opdoen. Ik woon momenteel in Powell River, een klein dorpje aan de westkust van Canada.

Er is hier super veel uitgestrekte natuur. In het weekend doen we dan ook vaak leuke dingen zoals mountainbiken, of rijden we naar de bergen voor sneeuw, want ik zit in het enige stuk van Canada waar eigenlijk geen sneeuw valt in de winter.

Ook is er heel veel wildlife. Je ziet herten bijna dagelijks en heb ook al walvissen, orka’s, beren wapiti (een typisch Canadees dier uit de familie van de herten maar nog veel groter dan het edelhert!) en adelaar gezien.

School is in Canada net wat anders dan in Nederland. Ik zit in grade 11 en heb daarom maar 4 vakken. Deze vakken mocht ik helemaal zelf kiezen en het kan van alles zijn. Ik heb momenteel kunst, aardrijkskunde, Engels en metaal bewerken. Met name praktische vakken wordt veel aandacht aan besteedt hier. Er is een grote workshop waar je kan lassen, zagen en alles wat nodig is om je eigen houten/metalen voorwerpen te maken. Doordat je deze vakken een half jaar lang elke dag hebt, leer je je klasgenoten goed kennen.

High School Canada Meer informatie over een tussenjaar in Canada?

Als school klaar is zijn er allerlei activiteiten die je kan doen. Heel veel sporten zoals: ijshockey, voetbal, volleybal, lacrosse en nog veel meer!

Ook zijn er naschoolse activiteiten zoals drama club, muziek en scouting. Ik ben bezig met wedstrijdzwemmen en ben onderdeel van het mountainbike team. Bij deze activiteiten horen er ook dag of weekend excursies waarvoor je naar andere plekken gaat.

Canadezen zijn super vriendelijk en gastvrij en heb weinig moeite om nieuwe vrienden te maken. Een jaar High School in Canada is dus van mij echt een aanrader!

Auteur: Into deelnemer Pim

Dit vind je misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies.