Mirjam in Amerika: wildlife, mijn gastgezin en Homecoming

Dinsdag 12 februari 2019
Blogs

Hey allemaal mijn naam is Mirjam en ik ben een exchange student in de Verenigde Staten. Ik zit inmiddels al iets meer dan 6 maanden in Amerika en de tijd vliegt voorbij. Ik heb al veel ervaringen en veel gezien.

Ik zit in de staat Louisiana en woon in een klein dorpje genaamd Reeves. Er wonen maar 200 mensen in dit dorp maar desondanks is er een High school hier. Ik loop elke dag naar school, dat is geen probleem want het weer hier is geweldig! Soms hebben we wat koude dagen maar de temperatuur komt niet onder de 0 graden, afgelopen week (februari) was het zelfs 27 graden hier. De natuur is erg mooi , er zijn veel dennenbomen hier en die zijn gevuld met eekhoorns. Er zijn geen bergen hier, net zoals in Nederland, maar ze hebben wel veel meer wildlife. Ze hebben herten, wasberen, opossums, eekhoorns, slangen, schildpadden en ze hebben hier zelfs alligators. Dat is wel heel anders dan thuis.

In Amerika heb ik 2 gastouders en 3 gastbroertjes. Dat was wel even wennen in het begin, want thuis heb ik 2 oudere broers die niet meer thuis wonen.

Ik ben super dankbaar voor mijn gezin hier. Het is een geweldige ervaring om mensen zo goed te leren kennen in een korte tijd, ze voelen als een echte familie voor mij. Het is een drukke en bezige familie vooral met sporten dus we gaan vaak naar de jongens hun wedstrijden.

School is hier wel anders dan thuis, hier zit ik in de 12th grade (laatstejaars) en ik heb 6 vakken. Ik moet hier een schooluniform dragen maar op vrijdag mogen we zelf kiezen wat we dragen. Na schooltijd heb ik elke dag training voor basketbal en vaak 2 wedstrijden per week. Sport is hier heel belangrijk en het is best intens maar ik geniet er erg van, ik heb hier ook ontzettend veel geleerd tijdens het sporten. Straks als het basketbal seizoen voorbij is ga ik waarschijnlijk track & field doen.

High School USA Meer info over een tussenjaar in Amerika?

Wat ook anders is op school is hier is dat ze dances hebben. Homecoming is erg groot hier, meestal ga je uit eten en trek je een mooie sparkelende jurk aan. Er is altijd de Homecoming wedstrijd en bijna iedereen komt kijken. Mijn Homecoming was in januari en ik had het erg leuk. Ik ging met een vriendin uit eten en daarna gingen we naar school om te dansen en een leuke tijd te hebben met vrienden.

De mensen hier zijn erg vriendelijk en willen je altijd helpen. Ik heb een paar hele goede vrienden gemaakt, dat zijn vrienden voor het leven. Ik heb hier een geweldige tijd met geweldige mensen en de tijd gaat zo snel voorbij. Een jaar naar Amerika is zeker een aanrader! Je leert heel veel over de cultuur, de taal maar ook over jezelf. Voor nu ga ik nog lekker genieten van de laatste 4 maanden voor ik weer naar huis moet.

Auteur: Into deelnemer Mirjam

Deze website maakt gebruik van cookies.