Shivana in Amerika: bijzondere schoolvakken, leuke vrienden en een coronaproof prom

Maandag 07 september 2020
Blogs

Afgelopen jaar heeft Shivana doorgebracht in Amerika om de echte high school experience te ervaren! Ze heeft van alles meegemaakt: bijzondere schoolvakken, leuke vrienden en een coronaproof prom. Lees hieronder over Shivana haar tijd in Amerika!

"De dag van aankomst ben ik direct naar school gegaan om mijn vakkenpakket te kiezen. Dit vond ik erg leuk om te doen want in Amerika hebben ze allemaal andere vakken dan in Nederland, bijvoorbeeld koor en koken. Koor is uiteindelijk echt mijn lievelingsvak geworden, want ik heb er zo erg van genoten om met mijn vrienden te zingen. De volgende dag was mijn eerste schooldag. 

Doordat dit heel snel na aankomst was had ik eigenlijk niet echt tijd om nerveus te zijn, dus over het algemeen was het een top eerste schooldag! Ik heb gelukkig op de eerste dag al veel vrienden gemaakt waarmee ik gezellig heb geluncht. Deze vrienden heb ik het hele jaar behouden en ze zijn tot de dag van vandaag nog mijn beste vriendinnen. Ook met mijn gastgezin heb ik veel leuke dingen gedaan. Ik ben bijvoorbeeld op tripjes geweest naar Texas en Florida en ik ben naar heel veel leuke concerten geweest met mijn gastzusje. 

Wat ik heel erg merkte op school, is dat ik heel makkelijk vrienden heb kunnen maken omdat iedereen interesse in mij toonde omdat ik nieuw was. Dat is anders dan in Nederland, want hier zijn de meeste tieners soms best gesloten en niet heel spontaan tegenover nieuwe mensen op school. Een ander verschil is dat Fargo heel dunbevolkt is. Mijn eerste indruk van mijn nieuwe stad was daarom ook: wat is het hier leeg! Ik woon in Den Haag waar het altijd super druk is dus het was heel gek om niemand te zien op straat. Ook fietste bijna niemand in Fargo. Iedereen gaat overal heen met de auto waardoor de straten altijd leeg leken in mijn ogen. 

De laatste twee maanden was het nog rustiger op straat door covid-19 en daardoor had ik ook niet echt meer school. Ik had natuurlijk gewild dat het virus nooit was uitgebroken, maar het heeft mijn jaar zeker niet verpest. Ik sprak nog steeds af met vrienden en ik had het nog steeds erg naar mijn zin. Een hele mooie herinnering was mijn prom. Prom was afgezegd bij ons op school, maar mijn gastgezin heeft toch een mini prom voor mij geregeld met al mijn beste vrienden. 

Mijn leukste herinnering is graduation. Ik heb heel mijn leven al gedroomd van een echte Amerikaanse graduation experience en die mocht ik eindelijk meemaken. Op het einde van de ceremonie heb ik mijn cap in de lucht gegooid en daarmee heb ik mijn jaar officieel afgesloten. Een paar dagen daarna ben ik met heel veel mooie herinneringen naar huis gekomen."

Dit vind je misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies.