Sophie in Engeland: "Mijn Exchange Year"

Donderdag 09 juli 2020
Blogs

In het schooljaar van 2019/2020 was ik op een uitwisseling naar Engeland gegaan voor een jaar. Dit was geregeld via into. Ik verbleef hier in een gastgezin en mijn gastgezin was enorm leuk! Zij wonen in Chester, een dorpje tussen Manchester en Liverpool dus we zaten ook overal lekker dichtbij.

Mijn gastgezin bestond uit vader, moeder, zoon en dochter. Verder heeft mijn gastbroer een vriendinnetje die deels bij ons woonde en er zat ook nog een Italiaanse uitwisselingsstudent bij mij in huis! Er waren dus altijd lekker veel mensen in en rondom ons huis, daardoor had je altijd wat te doen en iemand om mee te praten. We deden altijd super veel dingen met elkaar en we zaten eigenlijk nooit stil. Dit vond ik erg fijn omdat je daardoor snel kon 'bonden' en je je niet verveelde en daardoor geen heimwee had. 

Ik ben daar ook naar school gegaan. Mijn eerste schooldag vond ik extreem spannend! Ik had per ongeluk de bus gemist en daardoor was ik een uur te laat, haha oeps. Ik had van te voren al kennis gemaakt met een meisje die ook naar mijn school ging en zat toevallig ook in haar stam klas waardoor ik dus gelijk al iemand kende en met iemand kon optrekken, dit was erg prettig. Na de eerste les had ik een tussenuur en ik wist totaal niet wat ik moest doen maar gelukkig werd ik aangesproken door twee meisjes die vroegen of ik bij hun wou zitten!! Dit was allemaal erg prettig. Mijn eerste schooldag vond ik erg spannend maar was goed verlopen :-) 

Mijn leukste herinnering aan school is, denk ik, wel de allerlaatste dag. Door het coronavirus moest ik natuurlijk eerder naar huis maar ik was nog wel in Engeland totdat de school officieel dicht ging. Hierdoor was ik dus ook bij de laatste dag. We hadden nog wel lessen maar deze werden niet zo serieus meer genomen. Tijdens de tussenuren en pauzes hadden we enorme boxen in de kantine en mochten we zelf muziek spelen en iedereen was aan het dansen, zingen, gillen en springen. Ook werd er vuurwerk afgestoken op het veld en rondjes gereden met de auto's. Het was echt een super leuke afsluiting en zeker een van mijn favoriete momenten!!!! Verder zat ik in een erg grote vriendengroep op school waardoor ik vaak feestjes had die ook erg leuk en gezellig waren!

Ik heb verder ook gehockeyd in Engeland en dit vond ik ook enorm leuk! We hadden vaak uitjes en waren erg close als team. Verder wouden we ook allemaal winnen!!!

Ik vond Engeland echt heel erg leuk en ik ben heel erg blij dat ik dit heb kunnen en mogen doen! Ik heb er enorm van genoten en enorm leuke vrienden gemaakt. De mensen in Engeland zijn echt super gastvrij en vriendelijk. Iedereen nodigt je uit! Ik vond mijn school, vrienden en familie echt heel leuk! Echt iets om nooit meer te vergeten.

Auteur: Sophie, oud into deelnemer

Dit vind je misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies.