Top 5: populaire bestemmingen High School

Woensdag 27 maart 2019
Blogs

Een vraag die ons regelmatig wordt gesteld: wat zijn jullie meest populaire bestemmingen voor een High School programma in het buitenland? Het wisselt natuurlijk per schooljaar maar terugkijkend naar de laatste jaren hebben we een top 5 samengesteld voor jullie.

1. Amerika

Al jaren met stip op nummer 1, The United States of America. Het land wat iedereen kent van films en televisieseries. Waar gele schoolbussen leerlingen vervoeren naar hun High School. Scholen met brede gangen en grote lockers. Het land met gastvrije mensen, die enorm trots zijn op hun Amerika. 

Een Amerikaanse High School kenmerkt zich door het (deels) kiezen van je eigen vakken per semester. Maar ook de naschoolse activiteiten zijn een echt lokker. Je kunt meestal kiezen uit vele sporten of andere activiteiten zoals theater, dans of schrijven voor de schoolkrant. 

High School USA Meer info over een tussenjaar in Amerika?

2. Engeland

In Engeland staat het onderwijs erg goed aangeschreven. Je hebt de kans je eigen vakken te kiezen en een jaar A-levels of BTEC te studeren. Flexibiliteit is één van de kenmerken van het Engelse schoolsysteem. Leerlingen worden aangemoedigd om hun talenten te volgen. 

Engeland staat bekend om haar tradities. Bijvoorbeeld kerstmis is erg belangrijk en wordt uitbundig gevierd. In september zie je de eerste kerstversieringen al verschijnen. Ook zijn er vele kerstmarkten te vinden en wordt er volop kerstinkopen gedaan.

High School UK Meer informatie over een tussenjaar in Engeland?  

3. Nieuw-Zeeland

Je Engelse taal verbeteren, lekker ver weg maar iets anders dan Amerika? Overweeg dan zeker een High School programma in Nieuw-Zeeland. Een land waar je een enorme gastvrije bevolking aantreft, waar je heel makkelijk mensen leert kennen. Maar ook een land met onwijs veel outdoor mogelijkheden.

Op je High School kun je je eigen vakken kiezen per 'term'. Ook worden er vaak vele sporten en andere activiteiten aangeboden. Veel scholen hebben ook speciale programma's zoals een zeil-, surf- of mountainbike programma. 

High School Nieuw-Zeeland Meer info over een tussenjaar in Nieuw-Zeeland?

4. Scandinavië

Oké, eigenlijk geen land natuurlijk... maar we merken wel een groeiende interesse voor deze landen in het noorden van Europa. Vooral Noorwegen en Zweden zijn erg in opkomst onder internationale studenten. Vooral door de prachtige natuur, het goede onderwijssysteem en de vele outdoor-en wintersportmogelijkheden. 

Volgens oud Into deelnemers is de taal verrassend snel en goed te leren, dat is fijn! Je krijgt als student veel vrijheid op een High School in Scandinavië. Ze leggen veel verantwoordelijkheden bij de studenten, waardoor je zeker over een bepaalde mate van zelfdiscipline moet beschikken. De relatie tussen studenten en leraren is erg informeel en wordt vaak als relaxed omschreven. 

5. Argentinië

Yes, eindelijk een Spaanstalig land! Wil jij graag de Spaanse taal eigen maken? We hebben meerdere landen in ons programma waar dan kan. Maar Argentinië steekt er bovenuit. Waarom? Vanwege de pracht van dit land, het internationale karakter en de super gastvrije bevolking. Ook al spreken veel Argentijnen geen Engels toch zul je je snel welkom voelen.

Het schoolniveau is goed te doen, waardoor je snel ingeburgerd zult zijn op je High School. Meestal heb je na enkele weken de taal al zo goed door dat je alle lessen kunt volgen. En wat dacht je van het heerlijke klimaat en het fantastische eten? Wij zouden het wel weten!

High School Argentinië Meer info over een tussenjaar in Argentinië?

Auteur: Tahnee Bader, kantoor Into Study Exchanges

Deze website maakt gebruik van cookies.