Kelly in The USA: Mijn eerste Thanksgiving!

Maandag 10 december 2018
Blogs

Ik keek er al de hele maand november naar uit en 22 november was het eindelijk zo ver....

Ik moest maandag en dinsdag nog naar school hier in Amerika maar woensdag, donderdag en vrijdag hadden we vrij gekregen. Samen met mijn hostmoeder en een van mijn hostzusjes gingen we boodschappen doen voor Thanksgiving. We kochten een aantal taarten, want dat is ook een groot deel van Thanksgiving en nog wat andere spulletjes en gingen weer naar huis.

Op maandag en dinsdag werd er al veel gekookt en voorbereid in huis, omdat ik samen met twee van mijn hostzusjes en een vriendin van ons naar een concert ging en wij en mijn hostmoeder woensdag dus niet thuis waren.

Donderdag! Eindelijk Thanksgiving. Ik had lang uitgeslapen, omdat ik erg moe was na het concert, maar toen ik wakker werd ging ik gelijk mijn hostmoeder helpen in de keuken. Iedereen kreeg taken en moest meehelpen. Wat echt super leuk was!! Rond 4 uur gingen we naar een oom en tante die in hetzelfde dorp wonen.

Ik zat na 1 bord al best wel vol, maar schepte nog wat op en zorgde dat ik nog plek over had voor een taartje. Ze hadden twee tafels en aan een tafel zaten de volwassenen en aan de andere de kinderen en tieners, echt heel leuk! Voor mij voelde het een beetje als kerst, sinds ik dan altijd met mijn familie eet net zoals we op Thanksgiving deden. Ze hadden daar ook een heel lekker drankje. Het was cranberry juice gemixt met sprite en het zag er heel gezellig uit.

Mijn favoriete gerecht was toch echt de turkey! Ik had het nog nooit op dus dit was de eerste keer. Het smaakte net naar kip en was heel lekker mals. Maar na de kalkoen kwamen de taarten. Ik had pumpkin pie, oreo pie en banana cream pie en alledrie waren echt zoooo mega lekker! Pumpkin pie is één van mijn nieuwe favoriete taarten geworden en de banana cream ook. Van de oreo wist ik natuurlijk al wel dat ik hem lekker zou vinden sinds ik die koekjes ook heel lekker vind. In de avond keken we nog een film met zijn allen en daarna gingen we weer naar huis.

De volgende dag stond ik op tijd op om bitterballen te maken! Ik had niet genoeg tijd gehad de dag voor Thanksgiving dus besloot ik om ze een dag later te maken! Vandaag kwam iedereen naar ons huis en aten we leftovers van gisteren. De bitterballen waren goed gelukt en iedereen vond ze lekker! De rest van de week hebben we ook nog leftovers gegeten en op zondag was mijn hostvader thuis dus frituurde hij een turkey wat ook echt super lekker was!

High School USA Meer info over een tussenjaar in Amerika?

Thanksgiving is een mooie traditie waarbij je denk waarvoor je dankbaar bent. En ik ben dankbaar voor mijn geweldige gastgezin hier in de USA en mijn vrienden hier! Ze hebben ervoor gezorgd dat ik hier elke dag een super goede tijd heb en dat ik me nooit alleen voel!

Auteur: Into-deelnemer Kelly

Dit vind je misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies.