USA: Tess in Florida en haar ervaring tijdens orkaan Dorian

Maandag 23 september 2019
Blogs

Tess zit op dit moment in Florida, USA en een paar weken geleden was het daar erg spannend in verband met orkaan Dorian! Gelukkig is het bij Tess goed gegaan en nu deelt ze haar ervaring via deze blog met jullie. 

Woensdag en donderdag werd er veel verteld over de orkaan op school. Ik vond het eerst wel eng omdat hij echt recht op ons af kwam met categorie 4. Wat gelukkig uiteindelijk niet is gebeurt. We kregen vrijdag dus vrij om voor te bereiden voor de orkaan.

Nou voorbereiden voor een orkaan is:
1) Boodschappen doen voor 7 dagen, wat nog best lastig is als alle winkels al bijna leeg zijn. Al het water was op en de schappen waren ook bijna allemaal leeg. De meeste mensen die in Florida wonen maken zich niet echt zorgen totdat het een categorie 3 is. Dus iedereen was lichtelijk gestrest.

2) Wat je ook moet doen voor een orkaan is je auto voltanken voor als je moet evacueren. Gelukkig had Millie (mijn gast moeder) dit al gedaan en hoefden wij niet in de hele lange rij te staan. Ik denk dat je makkelijk een half uur in de rij moest staan voor tanken.

3) En de laatste dingen die je moet doen is je tuin leeg halen met alle losse spullen die er staan, en hout of ijzeren platen voor je ramen spijkeren. Wij hebben 'shutters' voor de ramen en deuren dus we hoefden alleen de (soort van) schuur dicht maken met ijzeren platen.

Uiteindelijk hebben we niet heel veel mee gekregen van de orkaan. Er was veel wind en regen, maarja dat was ook niet zo speciaal. We zijn, toen de wind het ergst was, hier naar het strand gegaan om te zien hoe de zee was. Golven waren heel hoog en het was heel erg vloed.

Omdat de orkaan zo langzaam ging hebben we echt heel veel vrij gekregen voor school. We zouden eigenlijk  dinsdag weer naar school moeten maar nu hoeven we pas vrijdag. De orkaan ging op zn langzaamst 5 km per uur. Dat was toen hij bij de Bahama's was. Hij is 48 uur bij de Bahama's geweest waarvan 24 uur in categorie 5.

Morgen gaan we naar Fort Pierce om vrijwilligers werk te doen. We gaan allemaal eten en drinken in dozen doen en die worden opgestuurd naar de Bahama's. Wij hebben zelf ook eten en drinken gegeven die we niet nodig hadden tijdens de orkaan.

Auteur: into deelnemer Tess Kroes, 4 september 2019 

Dit vind je misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies.