Voordelen van een tussenjaar?

Woensdag 14 februari 2018
Blogs

Overweeg jij een tussenjaar? Bijvoorbeeld na je eindexamens of juist als tussenjaar op je middelbare school? Of bevalt je vervolgopleiding niet en wil je het tweede semester naar het buitenland? Het kan allemaal! Er zitten vele voordelen aan een uitwisseling naar het buitenland!

 Taal leren of verbeteren

 Een tussenjaar in het buitenland is de perfecte gelegenheid om een nieuwe taal te leren of je talenkennis bij te spijkeren. Door je verblijf in een gastgezin, op school en je nieuwe vrienden zul je zien dat je de taal erg snel onder de knie hebt. Voor je het weet droom je zelf in je nieuwe taal! 


Tijd voor oriëntatie op je toekomst

Misschien heb je nog geen idee wat je volgend jaar wilt gaan studeren, dan kan een tussenjaar je hierover meer inzicht geven en kan je alvast wat inspiratie opdoen! Door het volgen van nieuwe en andere vakken dan in je thuisland kun je alvast proeven aan verschillende vakgebieden. 

Nieuwe vriendschappen

Waar je ook heen gaat, je bent nooit alleen! Je leert niet alleen je gastgezin en buurtgenoten kennen maar wat dacht je van je nieuwe klasgenoten, mensen op je sportclubjes en vele andere internationale studenten die je leert kennen bij bijvoorbeeld je Welcome Camp of andere tripjes in je gastland. (Internationale) vriendschappen voor het leven!

Meerwaarde voor je CV

Een buitenlandervaring staat natuurlijk erg goed op je CV! Je toekomstige werkgever zal dit zien als een voordeel, want hiermee geef je aan zelfstandigheid, flexibel en een groot aanpassingsvermogen te hebben. Noem het dus vooral op je CV!

 Het huis uit

 Een tussenjaar in het buitenland is voor jou het moment dat je eindelijk je ouderlijk   huis kan verlaten en er in je eentje op uit te trekken. Je kan je vleugels spreiden en   genieten van een jaartje vrijheid voor je terug aan een studie begint. En daarna   weer lekker thuis komen natuurlijk!


Geweldige verhalen en ervaringen
Door een tussenjaar zul jij altijd een mooi verhaal te vertellen hebben op feestjes. Alle avonturen die je mee zult maken zullen het delen waard zijn. Het is natuurlijk ook hardstikke spannend, maar het geeft je vooral de kans om uit je vertrouwde omgeving te komen en nieuwe uitdagingen aan te gaan!

Auteur: Tahnee, manager Into Study Exchanges

Deze website maakt gebruik van cookies.