Welk land past bij mij?

Dinsdag 10 december 2019
Blogs

Een tussenjaar in het buitenland is een mooie kans om een nieuwe taal en cultuur te leren en natuurlijk om nieuwe mensen te ontmoeten. Een welbekende bestemming is Amerika maar de afgelopen jaren gaan er ook steeds meer studenten naar andere landen. Hoe weet jij zeker dat je naar de juiste bestemming gaat? Het belangrijkste is natuurlijk dat jij deze keuze zelf maakt, maar wij kunnen je wel een beetje helpen!

Bestemmingen zoals Amerika en Canada zijn mooie landen om beter Engels te leren en mee te doen aan veel naschoolse activiteiten. Hier leeft het sociale leven enorm rondom school, na de reguliere lessen. Mocht je liever niet zo ver van huis gaan en toch graag Engels leren is Engeland natuurlijk ook een super mooie bestemming. Het Britse accent, de mogelijkheid om van alles te zien en de vriendelijke mensen zijn zeker een aanrader. Tegenwoordig gaan ook steeds meer deelnemers naar Nieuw-Zeeland. Dit is een land waar je alsnog Engels kunt leren maar een hele andere cultuur meemaakt. Je kunt daar de enorm mooie natuur ontdekken en veel van de cultuur meemaken.

Mocht je liever een andere taal leren, dan zijn er ook andere mogelijkheden! Wij merken dat studenten hier steeds meer interesse in hebben omdat het onderwijs in Nederland al veel Engels aanbied. Zweden, Spanje, Argentinië, Noorwegen en Denemarken worden steeds populairder. In Scandinavië kun je de natuur en echte winters ontdekken, terwijl je in Spanje kunt genieten van het warme weer en de openheid van de Spaanse families met alle tradities (en lekkere tapas).  Voor de Spaanse taal, een van de belangrijkste talen in de wereld, kun je ook naar Argentinië, hier leer je nog meer over cultuurverschillen!

Kortom, enorm veel mogelijkheden! Wist je dat je in contact kunt komen met een oud deelnemer? Ze kunnen je alles vertellen over een bestemming waar jij interesse in hebt. Laat het ons weten!

Auteur: Kantoor Stichting into Study Exchanges 

Deze website maakt gebruik van cookies.