Wist je dat het kantoor personeel ook met into in het buitenland is geweest?

Vrijdag 27 december 2019
Kantoor into Study Exchanges
Blogs

Wij, Yuri, inbound manager, en Inger, national manager zijn beide voor een tussenjaar naar Amerika geweest met into. We delen graag onze ervaringen met jullie!


Ongeveer 6,5 jaar geleden stapte ik, Yuri, op het vliegtuig voor mijn avontuur als uitwisselingsstudent in Amerika voor 10 maanden. Wat ik nog niet wist, was dat de uitwisseling mij ging helpen voor mijn verdere toekomst. Tijdens mijn 10 maanden in Amerika heb ik ongeveer meer meegemaakt dan dat ik dat tijdens mijn hele middelbare school in Nederland had! Van excursies met school naar theaterfestivals, homecoming, prom, graduation, tot vakanties met het gastgezin, shoppen, en nog veel meer. In het jaar zelf ben ik ook gegroeid als persoon; van puber tot jong volwassen. Voordat ik op uitwisseling ging was ik verlegen, niet zelfstandig en onzeker. Toen ik terug kwam van mijn uitwisseling was ik spontaan, zelfstandig, en was ik een stuk zelfverzekerder.

 
De uitwisseling heeft nog veel invloed op me gehad nadat ik terug kwam van Amerika. Ik ben begonnen met een Engelstalige studie, waarbij ik tot 3 keer voor een langere periode naar het buitenland ging (nu was het natuurlijk heel makkelijk), kreeg een baan bij into Study Exchanges, en ben momenteel Amerikanistiek nog aan het studeren. En dit allemaal 6,5 jaar later. Zo zie je maar hoeveel invloed een uitwisseling kan hebben op iemand!

Net als Yuri, ben ik, Inger, ook naar Amerika geweest. Tijdens mijn jaar zat ik in Great Falls, Montana. De omgeving is heel anders dan hier in Nederland en dat vond ik juist zo gaaf! Klasgenootjes die de les in liepen met cowboyhoeden en laarzen en de wilde dieren die je bijna overal kon zien. In Nederland woonde ik in de buurt van een stad en ging ik eigenlijk nooit kamperen, tot mijn exchange in Amerika! Wij gingen naar geweldige natuurparken zoals Glacier National Park en ik heb zelfs Grizzly beren gezien!


Mijn gastgezin was een ontzettend lief en warm gezin. We hebben de buurt rondom Great Falls, MT samen bezocht en deden veel gezellige dingen zoals samen bakken en koken voor de feestdagen. Op school maakte ik snel vrienden omdat ik op een kleine school zat. Al snel wist ik wie iedereen was en leerde ik steeds meer van de Amerikaanse cultuur. Vakken zoals accounting en personal finance hielpen mij met het maken van een keuze voor de toekomst. Ik heb namelijk uiteindelijk International Business and Management gestudeerd.

Sinds ik terug ben uit Amerika mis ik het nog altijd. De mooie omgeving en de lieve mensen. In 2017 ben ik al een keer terug gegaan om mijn gastfamilie weer te zien en in 2018 kwamen mijn gastmoeder en gastzusje kerst bij ons in Nederland vieren. Aankomende mei 2020 mag ik weer terug om bruidsmeisje te zijn bij de bruiloft van mijn gastzusje. We zijn dus echt een familie geworden, dit zal ik mijn hele leven waarderen. Hoe cliché het ook altijd klinkt; het is zeker een ervaring die ik nooit meer zal vergeten. Tuurlijk zijn er wel eens moeilijke momenten tijdens zo’n jaar maar hier heb ik zelf onwijs veel van geleerd en ik kan met een heel positief gevoel terugkijken op mijn tussenjaar in Amerika.

Dit vind je misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies.