Zara in Amerika: 'Mijn Exchange Year'

Woensdag 07 juli 2021
Blogs

Afgelopen jaar is Zara voor 10 maanden op uitwisseling naar Maine, Amerika geweest! Haar gastgezin bestond uit een vader, moeder en een jonger gastzusje (12). Daarnaast verbleef er ook nog een Italiaanse uitwisselingsstudente bij het gezin.

"Ik deelde een kamer met haar en in eerste instantie zag ik daar wel een beetje tegenop, maar achteraf gezien was het heel erg fijn. We kunnen het enorm goed met elkaar vinden en hebben nu nog steeds dagelijks contact.

Mijn eerste schooldag was hartstikke leuk! Ik ben op een kleinere school geplaatst. Het gebouw was erg klein, wat ik persoonlijk wel fijn vond want zo kon ik de weg makkelijk vinden. De mensen op school waren super vriendelijk en hielpen mij met van alles. Ze waren erg geïntereseerd in waar ik vandaan kwam en wat ik tot nu toe van Maine vond.

Ik heb zoveel leuke dingen meegemaakt op school, zoals Prom. Dat was echt een super gave ervaring! Iedereen kwam heel netjes gekleed naar school en de schoolband trad op. Of op de laatste schooldag toen was het echt super warm en we hielden een groot watergevecht en de docenten deden ook mee.

Wat vooral erg leuk was aan mijn school was dat de docenten heel erg relaxed waren en vaak gewoon even met de leerlingen begonnen te kletsen in de pauzes, ze waren heel erg betrokken en konden het goed vinden met de studenten.

Ik heb ook veel grappige dingen meegemaakt. Nederland is natuurlijk een erg klein landje, dus veel Amerikanen wisten niet waar Nederland lag en begrepen daardoor ook niet zo goed waar ik nou precies vandaan kwam. Dus ik heb vaak gehoord dat ik uit Duitsland, Rusland, Noorwegen of Frankrijk kwam. Vooral omdat we op onze school ook onze vlaggen mochten ophangen, dus de Nederlandse vlag hing in de kantine net zoals de Spaanse en de Italiaanse vlag (van de andere uitwisselingsstudenten). Dus er was veel verwarring over waar ik vandaan kwam en welke taal ik sprak wat veel grappige situaties en gesprekken opleverde.

Maine is buitengewoon mooi. Vooral de natuur! Al gelijk de eerste dag dat ik daar was gingen we naar zee. Maine heeft ontzettend veel bossen en meren en het ligt natuurlijk aan de oceaan. Door Corona was het niet makkelijk om buiten de staat te reizen, dus we hebben veel uitstapjes gemaakt in Maine. Toch is het ook gelukt om Boston en New York te bezoeken en dat was geweldig! 

Ik denk dat het grootste verschil, buiten de natuur, tussen Amerika en Nederland is dat de Amerikanen wel wat dramatischer reageren dan de Nederlanders. Voor ons nuchtere Nederlanders reageren ze soms heel overdreven.

In het begin was het wel lastig om Engels te lezen, overal te horen en te begrijpen maar door dat ik elke dag alleen maar Engels hoorde is mijn Engels nu erg goed geworden.

Al met al heb ik genoten van mijn ervaring en geniet ik er nog elke dag van!"

Dit vind je misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies.