Brazilië: het meest bruisende land van Zuid Amerika

Amazone, Carnaval, Beachlife, Voetbal en capoeira 3,5 of 10 maanden 15-19 jaar

Brazilië, het grootste land van Zuid-Amerika, is een land van contrasten en extremen! Een High School programma in dit land is een fantastisch avontuur.

Brazilië is hèt land voor levensgenieters. De inwoners zijn uitbundig, houden van feesten, zingen en dansen en veel hedendaagse Brazilianen zijn van Europese afkomst. De bevolking, de Amazone, het oerwoud, de stranden, mooie natuur, Rio de Janeiro, het wereldberoemde carnaval, de ritmische muziek en de vele Latijnse dansen dragen zeker bij aan het indrukwekkende en magische karakter van deze unieke bestemming.

Brazilië heeft een zeer multiculturele omgeving die internationale studenten verwelkomt. Alle High School programma’s worden gegeven in het Portugees, dus het wordt wel aangeraden dat de student al enige kennis van de Portugese taal heeft. Er zijn diverse online cursussen die voorafgaand aan het vertrek gevolgd kunnen worden.

High School in Brazilië

Ondanks de swingende mentaliteit, is school een serieuze aangelegenheid. Alle studenten op "Ensino Médio" volgen dezelfde verplichte vakken waaronder Portugees, Engels, geschiedenis en aardrijkskunde. Extra vakken als taal of muziek / dans is vaak mogelijk.

Het schooljaar begint eind januari en eindigt half december. Op sommige scholen worden schooluniformen (meestal een t-shirt) gedragen. Je schooldag is meestal van 7 uur 's ochtend tot 12 uur 's middags, de rest van de middag kun je lekker naar eigen inzicht invullen!

Doordat je op je High School vrienden maakt en de lessen volgt in het Portugees heb je de taal snel onder de knie (we adviseren wel enige voorkennis te hebben). Om de overgang naar je nieuwe school makkelijker te maken krijg je bij aankomst een survivalcursus Portugees.

Je vrije tijd breng je meestal door bij clubs en verenigingen in de gemeenschap. De nationale sport is voetbal en capoeira (een soort Braziliaanse vecht-dans) is ook populair. Verder kun je bijvoorbeeld sambalessen of een extra taalcursus volgen.
Sommige scholen organiseren ook naschoolse activiteiten op school, bijvoorbeeld drama of fotografie lessen.

In Brazilië is het familieleven erg hecht dus zul je veel tijd met je gastgezin doorbrengen. 's Avonds eet je samen met je gastfamilie een echte Braziliaanse maaltijd. Natuurlijk blijft er genoeg tijd over om met je vrienden of studiegenoten af te spreken, naar de bioscoop, lekker shoppen of een avondje sambadansen. De Brazilianen zijn enorm trots op hun land en steken dat bepaald niet onder stoelen of banken.

Excursies & tripjes

Zin om je High School avontuur te combineren met lokaal georganiseerde reisjes? Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan Rio de Janeiro, Buenos Aires of een gave Amazone expeditie? Deze reisjes worden optioneel geboekt via onze partnerorganisatie in Brazilië. Nu al meer informatie? Neem dan even contact op met ons kantoor.

In Brazilië hebben we diverse programma's om uit te kiezen. Bij alle programma's word je begeleid door een lokale coördinator en geplaatst bij een gastgezin. Ga je een volledig schooljaar weg of liever korter? Het kan allemaal bij Into! Zie aan de rechter kant alle mogelijkheden.