Canada: overweldigende natuur en échte winters

Natuur, Wintersport, Wildlife, Gastvrij 3,5 of 10 maanden 14-18 jaar

Prachtige natuur, afwisselend klimaat (met nog echte winters!) en een enorm gastvrije bevolking met een veelheid aan culturen waardoor je je snel thuis zult voelen. Welkom in het één na grootste land ter wereld, Canada!​

Studeren in Canada betekent toegang tot prachtige skigebieden en een grote verscheidenheid aan outdoor activiteiten zowel in de zomer als in de winter. In Canada vind je onder andere de Niagara Falls, gletsjers, de Rocky Mountains en natuurlijk grizzlyberen. Het land telt ook veel nationale en provinciale parken.

Het onderwijsniveau in Canada sluit goed aan bij het Nederlandse onderwijsniveau. Ook is er bijzonder veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de studenten. In tegenstelling tot Nederland, kun je in Canada je vakkenpakket helemaal zelf samenstellen.

Omdat de Canadezen zo gastvrij zijn, zul je je binnen ‘no time’ thuis voelen bij je gastgezin. Ook wordt tijdens jouw studie in Canada jouw Engels snel stukken beter.

High School in Canada

In Canada is de kwaliteit van onderwijs erg goed, vergelijkbaar met Nederland. Er is veel aandacht voor de ontwikkeling van individuele studenten. De meeste scholen beginnen rond 8 uur en eindigen om 14.30 uur. Naast een aantal verplichte vakken (waaronder Engels en wiskunde) heb je ook de mogelijkheid om vakken te volgen die je in Nederland meestal niet hebt. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld psychology, photography, earth science, design en tourism. Het aanbod van vakken verschilt per school, dit heeft onder andere te maken met de grootte van de High School.

Het schooljaar bestaat uit twee semesters. Het eerste semester begint in september, het tweede semester in januari/februari. Het Canadese middelbare schoolsysteem duurt 12 jaar en als uitwisselingsstudent word je in de 10th, 11th of 12th ‘grade’ geplaatst. Een lesuur duurt gemiddeld 45 tot 60 minuten en daarna wissel je van klaslokaal voor het volgende vak.

Na school kun je meedoen met verschillende clubs en sporten. Populaire sporten zijn American football, soccer, rugby, icehockey, tennis, cross-country  en downhill skiing, snowboarding, volleyball, basketball, badminton, track & field en cross-country running.

Grote kans dat je Canadese gastgezin er vaak op uit trekt om te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. Hiken, vissen, fietsen, skiën zijn slechts een aantal voorbeelden.

Welcome Camps

Deelnemers aan ons programma naar Canada beginnen hun uitwisselingsjaar met een 4-daagse oriëntatie in Toronto. Dit is een onvergetelijk begin van je uitwisselingsjaar. Je zult niet alleen met Nederlandse studenten samen zijn, maar ook met andere Europese studenten.

Tijdens het kamp krijg je workshops en bezoek je veel leuke plekjes in Toronto en de omgeving zoals Chinatown, International Hockey Museum, Toronto Waterfront en CN Tower.

In Canada hebben we diverse programma's om uit te kiezen. Bij alle programma's word je begeleid door een lokale coördinator en geplaatst bij een gastgezin. Ga je een volledig schooljaar weg of liever drie of vijf maanden? Het kan allemaal bij Into! Zie hieronder de mogelijkheden.

Classic

In het Classic programma plaatsen we studenten in heel Canada (Engelstalige gedeelte). Pas als we je plaatsing ontvangen weten we waar je naartoe gaat. De meeste studenten komen terecht in kleine steden of landelijke gebieden. Hier vindt je relatief snel aansluiting bij de lokale gemeenschap. Wij hebben goede ervaringen met plaatsingen in alle delen van Canada. Er zijn slechts beperkt plaatsen beschikbaar in dit programma.

Zowel de school als het gastgezin ontvangen een vergoeding voor jou als uitwisselingsstudent. Echter bij de screening van de gastgezinnen wordt er wel uitvoerig bekeken dat de gezinnen het wel vanuit een idealistisch oogpunt doen. Ze zijn trots op hun land en willen graag hun eigen manier van leven aan anderen laten zien. Dat is de reden dat ze hun deuren openzetten voor een uitwisselingsstudent en deze opnemen in hun gezin.

De kans bestaat dat je in Canada 2 plaatsingen krijgt bij het Classic programma, ofwel dat je wisselt na het eerste semester. Dit heeft te maken met het onderwijssysteem / wetgeving in Canada en daar heeft into geen verdere invloed op. Het is vooral een mooie kans om meer van het land te zien en nog meer vrienden te maken!

Select

Bij dit programma heb je de garantie dat je het volledige schooljaar op 1 High School verblijft.
Je kiest hierbij het schooldistrict, waarin zich 1 of meerdere High Schools bevinden. We hebben de keus uit diverse scholen in heel Canada.
Je kunt een school kiezen vanwege de locatie maar ook door te kijken wat het aanbod van de school is op het gebied van schoolvakken, sporten of andere activiteiten. Of bijvoorbeeld een grote of juist kleinere school. Voor een actueel overzicht neem je even contact op met ons kantoor.

Select - Cowichan Valley

Bij dit programma kies je één van de uitstekende scholen in het schooldistrict Cowichan Valley in Vancouver Island, British Columbia.

Vancouver Island is een van de mooiste gebieden in Canada. Een relatief mild klimaat, fijne stranden, prachtige meren en bergen. Je hebt de keus uit vier High Schools met ieder hun eigen specialiteiten. Wil jij bijvoorbeeld graag een bepaalde sport beoefenen of je juist verder ontwikkelen in muziek? Of wat dacht je van een speciale cursus zoals CSI (Crime Scene Investigation), Rock Climbing, Journalistiek, Koken, Robotica en nog veel meer!

Let op: Bij dit programma is geen Welcome Camp in Toronto inbegrepen in de prijs. Deze is wel optioneel bij te boeken, afhankelijk van startdatum en beschikbaarheid.

Experiences