Canada: overweldigende natuur en échte winters

Natuur, Wintersport, Wildlife, Gastvrij 3,5 of 10 maanden 14-19 jaar

Prachtige natuur, afwisselend klimaat (met nog echte winters!) en een enorm gastvrije bevolking met een veelheid aan culturen waardoor je je snel thuis zult voelen. Welkom in het één na grootste land ter wereld, Canada!​

Pim in Canada Mijn High School leventje in Canada

Studeren in Canada betekent toegang tot prachtige skigebieden en een grote verscheidenheid aan outdoor activiteiten zowel in de zomer als in de winter. In Canada vind je onder andere de Niagara Falls, gletsjers, de Rocky Mountains en natuurlijk grizzlyberen. Het land telt ook veel nationale en provinciale parken.

Het onderwijsniveau in Canada sluit goed aan bij het Nederlandse onderwijsniveau. Ook is er bijzonder veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de studenten. In tegenstelling tot Nederland, kun je in Canada je vakkenpakket helemaal zelf samenstellen. 

Omdat de Canadezen zo gastvrij zijn, zul je je binnen ‘no time’ thuis voelen bij je gastgezin. Ook wordt tijdens jouw studie in Canada jouw Engels snel stukken beter.

Lees gratis onze uitgebreide brochure Alles nog eens rustig nalezen? Bekijk onze volledige brochure met alle informatie.

High School in Canada

In Canada is de kwaliteit van onderwijs erg goed, vergelijkbaar met Nederland. Er is veel aandacht voor de ontwikkeling van individuele studenten. De meeste scholen beginnen rond 8 uur en eindigen om 14.30 uur. Naast een aantal verplichte vakken (waaronder Engels en wiskunde) heb je ook de mogelijkheid om vakken te volgen die je in Nederland meestal niet hebt. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld psychology, photography, earth science, design en tourism. Het aanbod van vakken verschilt per school, dit heeft onder andere te maken met de grootte van de High School.

Het schooljaar bestaat uit twee semesters. Het eerste semester begint in september, het tweede semester in januari/februari. Het Canadese middelbare schoolsysteem duurt 12 jaar en als uitwisselingsstudent word je in de 10th, 11th of 12th ‘grade’ geplaatst. Een lesuur duurt gemiddeld 45 tot 60 minuten en daarna wissel je van klaslokaal voor het volgende vak.

Sport & vrije tijd

Na school kun je meedoen met verschillende clubs en sporten. Populaire sporten zijn American football, soccer, rugby, icehockey, tennis, cross-country  en downhill skiing, snowboarding, volleyball, basketball, badminton, track & field en cross-country running.

Grote kans dat je Canadese gastgezin er vaak op uit trekt om te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. Hiken, vissen, fietsen, skiën zijn slechts een aantal voorbeelden.

Welcome Camp

Deelnemers aan ons programma naar Canada beginnen hun uitwisselingsjaar met een leuke oriëntatie in Toronto. Dit is een onvergetelijk begin van je uitwisselingsjaar. Je zult niet alleen met Nederlandse studenten samen zijn, maar ook met andere Europese studenten.

Tijdens het kamp krijg je workshops en bezoek je veel leuke plekjes in Toronto en de omgeving zoals Chinatown, International Hockey Museum, Toronto Waterfront en CN Tower. Het Welcome Camp is op basis van beschikbaarheid.

 

Excursies & tripjes

Zin om je High School avontuur te combineren met lokaal georganiseerde reisjes? Dat kan! Deze reisjes worden optioneel geboekt via onze partnerorganisatie in Canada. Nu al meer informatie? Neem dan even contact op met ons kantoor. 

Kosten: wat is inclusief en exclusief?

Lees hieronder wat er wel en niet inbegrepen zit in onze prijzen.

Inbegrepen in onze prijs:

►Een persoonlijk kennismakingsgesprek
►Goede voorbereiding en begeleiding
►Into Newslinks
►Voorbereidingsweekend voor deelnemer
►Informatiemiddag voor de ouders
►Into T-shirt
►Handboek voor de deelnemer
►Handboek voor de ouders
►Advies en hulp bij de visumaanvraag   
►Schipholservice bij het vertrek
►Retourticket naar het gastland
►Welcome Camp in Toronto
►Ontvangst op de eindbestemming
►Transfer naar het geselecteerde gastgezin
►Huisvesting bij geselecteerde gastgezin, incl. maaltijden
►Plaatsing op een lokale High School
►Plaatselijke begeleiding en ondersteuning tijdens het hele verblijf in het buitenland
►Begeleiding thuisblijvers tijdens verblijf deelnemer in het buitenland
►Noodtelefoonnummer: beschikbaar 24 uur per dag voor vragen / problemen in het gastland
►Op aanvraag: persoonlijk contact met een Into Returnee
►Welcome Home mailing
►Het Into deelnamecertificaat
►Voortgangsrapporten voor de ouders
►Deelname aan de Into Returnee Club

Niet inbegrepen in onze prijs:

►Administratiekosten bij inschrijving van €100
►Zakgeld en persoonlijke uitgaven;  € 200,- / 250,- per maand
►Vaccinatiekosten
►Verzekeringen: medisch, ongevallen & aansprakelijkheid
►into Annuleringsfonds (optioneel)
►Visumkosten
►Excursies of tripjes die lokaal door de organisatie of school worden georganiseerd (optioneel)
►Uitgaven ter plekke (evt.): schoolboeken, lunch op school, sportkeuring, sportoutfit en materialen
►Eventuele wijziging datum vliegticket (altijd in overleg met Into) 
Tips over de financiering? Hoe bekostig je een High School tussenjaar: 6 tips

Programma's

In Canada hebben we diverse programma's om uit te kiezen. Bij alle programma's word je begeleid door een lokale coördinator en geplaatst bij een gastgezin. Ga je een volledig schooljaar weg of liever drie of vijf maanden? Het kan allemaal bij into! Zie hieronder de mogelijkheden. 

Canada Classic

Bij dit programma laat je je verrassen! Je wordt geplaatst bij een gastgezin wat jou zelf heeft uitgekozen. Je zal naar een lokale High School gaan en het échte Canadese leven ervaren. We plaatsen studenten door heel Canada heen en hebben goede ervaringen in alle gebieden. Ben jij klaar voor het avontuur van je leven?

Canada Select 

Bij dit programma kies je het schooldistrict, waarin zich 1 of meerdere High Schools bevinden. De schooldistricten bevinden zich in Alberta, Brits-Columbia, Manitoba, Newfoundland & Labrador, Nova Scotia, Ontario en Saskatchewan. Wil je meer weten over de verschillende provincies en de bijbehorende districten? Download dan hier onze Canada flyer.

Het into personeel werkt direct samen met deze scholen, dus zonder tussenschakel, om zo jouw uitwisseling te realiseren. Het into kantoor kent de contactpersonen van de scholen goed en zo kunnen we persoonlijke en snelle communicatie waarborgen.

Je kunt een district kiezen vanwege de locatie maar ook door te kijken wat het aanbod van de scholen zijn op het gebied van schoolvakken, sporten of andere activiteiten. Of bijvoorbeeld een grote of juist kleinere school. Voor een actueel overzicht neem je even contact op met ons kantoor.

Zowel de school als het gastgezin ontvangen een vergoeding voor jou als uitwisselingsstudent. Echter bij de screening van de gastgezinnen wordt er wel uitvoerig bekeken dat de gezinnen het wel vanuit een idealistisch oogpunt doen. Ze zijn trots op hun land en willen graag hun eigen manier van leven aan anderen laten zien. Dat is de reden dat ze hun deuren openzetten voor een uitwisselingsstudent en deze opnemen in hun gezin.

, ik ben Sophie. Hoe kan ik je helpen?

Heb je vragen, neem dan vooral contact met ons op. We denken graag met je mee!

Sophie van Ittersum

Sophie van Ittersum
Program Manager

Bel mij
073-5941435

E-mail mij
sophie@into-education.nl

Experiences

Deze website maakt gebruik van cookies.