Chili: Zuid-Amerika op zijn best

Patagonië, Empanadas, Spaans, Santiago februari of juli 15-17 jaar

Chili, één van de mooiste en veiligste landen in Zuid-Amerika met maar liefst 6500 kilometer aan kustlijn. Een prachtig land om te ontdekken, van de Atacama Desert in het noorden tot Torres del Paine in het zuiden van Chili.

Welkom in één van de meest economische stabiele landen in het zuiden van Amerika. Een land waar veel mensen naartoe gaan om te studeren, te werken, te wonen en vooral te genieten van het leven. En niet voor niks! Een gastvrije en warme bevolking die erg openstaat voor buitenlandse studenten. Een heerlijke keuken met Spaanse invloeden en een land met passie voor voetbal. 

Lees gratis onze uitgebreide brochure Alles nog eens rustig nalezen? Bekijk onze volledige brochure met alle informatie.

Het land is 4300 kilometer lang, ligt in diverse klimaatzones en heeft mede daardoor een enorme diversiteit in landschap. In Chili kun je duiken maar ook skiën. Je vindt er woestijnen, bergen, gletsjers en vele nationale parken. Ook Paaseiland hoort bij Chili, vooral bekend om de kolossale Moai beelden rondom het hele eiland. 

Chili heeft een zeer multiculturele omgeving die internationale studenten verwelkomt. Alle High School programma’s worden gegeven in het Spaans. Een eis is dat je minimaal twee jaar Spaans hebt gevolgd op school om toegelaten te worden tot dit programma. Een Skype interview is onderdeel van de aanmeldingsprocedure. Indien je nog relatief onbekend bent met de Spaanse taal is het ook mogelijk om een korte taalcursus voorafgaand aan je programma in Chili te volgen (op eigen kosten).

High School in Chili

In Chili begint het schooljaar midden februari en eindigt het in december. High School in Chili bestaat uit 4 jaar, beginnend bij "Primero Medio (14 jaar)" tot "Cuarto Medio (17 jaar)". Afhankelijk van je leeftijd, onderwijsniveau en Spaans wordt je in een van de vier schooljaren geplaatst. 

Op de meeste scholen draag je een schooluniform, dat is vooral handig omdat je 's ochtends niet uren voor je kledingkast hoeft te staan. Vaak begint een schooldag met een gezamenlijke opening, daarna gaat iedereen naar zijn of haar eigen klas.

Op het Select programma kom je op een privéschool ergens in Chili. Privéscholen komen in Chili vaker voor, dan dat we in Nederland gewend zijn. Het niveau van onderwijs ligt hoger op een privéschool dan een publieke school en zal je daarom ook als iets uitdagender kunnen ervaren. 

Indien je start in juli moet je er rekening mee houden dat je extra kosten kunt hebben i.v.m. de zomervakantie (midden december tot eind februari) of dat je in die periode tijdelijk bij een ander gastgezin woont. 

Sport & vrije tijd

In Chili houden de mensen wel van een spelletje voetbal of hockey. Of wat dacht je van lessen in de zwoele Tango of muziek-of zanglessen volgen? 

In de middag, na school, heb je voldoende tijd om te gaan sporten of met vrienden te gaan shoppen, naar het terras of naar de film te gaan. Sporten gebeurt meestal buiten school om via lokale sportclubs of verenigingen. Ook hier staan ze erg open voor internationale studenten!

Excursies & tripjes

Zin om je High School avontuur te combineren met lokaal georganiseerde reisjes? Dat kan! Deze reisjes worden optioneel geboekt via onze partnerorganisatie in Chili. Nu al meer informatie? Neem dan even contact op met ons kantoor. 

Kosten: wat is inclusief en exclusief?

Lees hieronder wat er wel en niet inbegrepen zit in onze prijzen.

Inbegrepen in onze prijs:

►Een persoonlijk kennismakingsgesprek
►Goede voorbereiding en begeleiding
►Into Newslinks
►Voorbereidingsweekend voor deelnemer
►Informatiemiddag voor de ouders
►Into T-shirt
►Handboek voor de deelnemer
►Handboek voor de ouders
►Advies en hulp bij de visumaanvraag   
►Schipholservice bij het vertrek
►Verzekeringen: medisch, ongevallen & aansprakelijkheid
►Retourticket naar het gastland
►Ontvangst op de eindbestemming
►Oriëntatie bij aankomst
►Transfer naar het geselecteerde gastgezin
►Huisvesting bij geselecteerde gastgezin, incl. maaltijden
►Plaatsing op een lokale High School
►Plaatselijke begeleiding en ondersteuning tijdens het hele verblijf in het buitenland
►Begeleiding thuisblijvers tijdens verblijf deelnemer in het buitenland
►Noodtelefoonnummer: beschikbaar 24 uur per dag voor vragen / problemen in het gastland
►Op aanvraag: persoonlijk contact met een Into Returnee
►Welcome Home mailing
►Het Into deelnamecertificaat
►Voortgangsrapporten voor de ouders
►Deelname aan de Into Returnee Club

Niet inbegrepen in onze prijs:

►Zakgeld en persoonlijke uitgaven;  € 200,- / 250,- per maand
►Vaccinatiekosten
►Into Annuleringsfonds (optioneel)
►Excursies of tripjes die lokaal door de organisatie of school worden georganiseerd (optioneel)
►Visumkosten
►Uitgaven ter plekke (evt.): schoolboeken, schooluniform, lunch op school, school transport, sportoutfit en materialen
►Eventuele wijziging datum vliegticket (altijd in overleg met Into)
Tips over de financiering? Hoe bekostig je een High School tussenjaar: 6 tips

Programma

In Chili hebben we het Select programma. Bij dit programma word je begeleid door een lokale coördinator en geplaatst bij een gastgezin. Ga je een volledig schooljaar weg of liever korter? Het kan allemaal bij into! Zie hieronder alle mogelijkheden.

Chili Select

In het Select programma kies je een privéschool in plaats van een publieke school. Op een privéschool in Chili is de kwaliteit van het onderwijs beter dan op een publieke school. Kom je vooral naar Chili om de cultuur, taal en de mensen te leren kennen dan is een publieke High School prima. Wil je echter meer uitdaging raden wij je een privéschool aan.   

Gastgezinnen krijgen een vergoeding, maar ze geven zich vooral op vanuit idealistische overwegingen. Ze zijn trots op hun land en willen graag hun eigen manier van leven aan anderen laten zien. Dat is de reden dat ze hun deuren openzetten voor een uitwisselingsstudent en deze opnemen in hun gezin.

, ik ben Nienke. Hoe kan ik je helpen?

Heb je vragen, neem dan vooral contact met ons op. We denken graag met je mee!

Nienke Riedstra

Nienke Riedstra
National Manager

Bel mij
073-5941435

E-mail mij
nienke@into-education.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.