Into High School

Costa Rica: één van de gelukkigste landen ter wereld

Wildlife, Vulkanen, Gastvrij, Regenwoud 1, 3, 5 of 10 mnd. 14-18 jaar

Pura Vida! Dit is een uitdrukking die veel wordt gebruikt door Costa Ricanen, ofwel ’Ticos’. De letterlijke vertaling is 'puur leven' maar de uitdrukking heeft meer betekenis en wordt gebruikt om te laten weten dat alles goed gaat of als je iemand gedag zegt. 

Deze expressie zegt iets over de Ticos: geniet van het leven!  De Costa Ricanen hechten veel waarde aan familie, brengen veel tijd samen door en zijn erg gastvrij. Ze houden van levendigheid, tradities en familiefeesten. 

Costa Rica heeft ongeveer 4,3 miljoen inwoners en is een Midden-Amerikaans land dat grenst aan Panama en Nicaragua. Costa Rica betekent letterlijk 'rijke kust'. Dit komt omdat de biodiversiteit ongelooflijk groot is en er veel verschillende planten- en dierensoorten voorkomen. Je vindt er tropische regenwouden, vulkanen, nationale parken en mooie stranden. 

High School in Costa Rica

De inwoners van Costa Rica besteden veel aandacht aan het schoolsysteem en scholen zijn vaak internationaal georiënteerd. Sommige lessen worden dan ook in het Engels gegeven, ideaal voor een uitwisselingsstudent. Tussen de middag wordt er siësta gehouden en op de meeste scholen wordt een schooluniform gedragen. 

De lessen zijn van ongeveer 8 uur tot 16 uur en je zult een vast rooster hebben met een aantal verplichte vakken zoals wiskunde, wetenschap, aardrijkskunde en Spaans en vaak een aantal keuzevakken zoals muziek, kunst, religie en Engels. In Costa Rica begint het schooljaar in februari en eindigt het in november / december.

Sport & vrije tijd

Na schooltijd kun je je aanmelden voor sporten of activiteiten op school of in de gemeenschap. Voetbal, volleybal, dans en zwemmen zijn populair en daarnaast gaan jongeren graag naar de film of shoppen. Vooral brengen ze graag veel tijd met familie en vrienden door.

Welcome Camp

Onze studenten die naar Costa Rica gaan nemen deel aan het 5-daagse Welcome Camp in San José. Een mooie start van je avontuur! Een mix van algemene informatie, Spaanse les, Latin leren dansen, heerlijk eten en nog veel meer! En dè uitgelezen kans om je eerste vrienden te maken!

Programma's

In Costa Rica bieden we diverse programma's aan om uit te kiezen. Bij alle programma's word je begeleid door een lokale coördinator en geplaatst bij een gastgezin. Ga je een volledig schooljaar weg of liever korter? Het kan allemaal bij Into! Zie aan de rechter kant alle mogelijkheden. 

Ben je 17 of 18 jaar? Dan kun je deelnemen aan het speciale combinatieprogramma. Hierbij start je het eerste semester als student op een High School en het tweede semester zul je als vrijwilliger aan de slag gaan bij een bijzonder project in jouw omgeving. 

, ik ben Tahnee. Hoe kan ik je helpen?

Heb je vragen, neem dan vooral contact met ons op. We denken graag met je mee!

Tahnee Bader

Tahnee Bader
National manager

Bel mij
E-mail mij

Experiences

Deze website maakt gebruik van cookies.