Costa Rica: één van de gelukkigste landen ter wereld

Wildlife, Vulkanen, Gastvrij, Regenwoud 5 of 10 maanden 14-18 jaar

Pura Vida! Dit is een uitdrukking die veel wordt gebruikt door Costa Ricanen, ofwel ’Ticos’. De letterlijke vertaling is 'puur leven' maar de uitdrukking heeft meer betekenis en wordt gebruikt om te laten weten dat alles goed gaat of als je iemand gedag zegt. 

Deze expressie zegt iets over de Ticos: geniet van het leven!  De Costa Ricanen hechten veel waarde aan familie, brengen veel tijd samen door en zijn erg gastvrij. Ze houden van levendigheid, tradities en familiefeesten. 
Lees gratis onze uitgebreide brochure Alles nog eens rustig nalezen? Bekijk onze volledige brochure met alle informatie.
Costa Rica heeft ongeveer 4,3 miljoen inwoners en is een Midden-Amerikaans land dat grenst aan Panama en Nicaragua. Costa Rica betekent letterlijk 'rijke kust'. Dit komt omdat de biodiversiteit ongelooflijk groot is en er veel verschillende planten- en dierensoorten voorkomen. Je vindt er tropische regenwouden, vulkanen, nationale parken en mooie stranden. 

High School in Costa Rica

De inwoners van Costa Rica besteden veel aandacht aan het schoolsysteem en scholen zijn vaak internationaal georiënteerd. Sommige lessen worden dan ook in het Engels gegeven, ideaal voor een uitwisselingsstudent. Tussen de middag wordt er siësta gehouden en op de meeste scholen wordt een schooluniform gedragen. 

De lessen zijn van ongeveer 8 uur tot 16 uur en je zult een vast rooster hebben met een aantal verplichte vakken zoals wiskunde, wetenschap, aardrijkskunde en Spaans en vaak een aantal keuzevakken zoals muziek, kunst, religie en Engels. In Costa Rica begint het schooljaar in februari en eindigt het in november / december.

Sport & vrije tijd

Na schooltijd kun je je aanmelden voor sporten of activiteiten op school of in de gemeenschap. Voetbal, volleybal, dans en zwemmen zijn populair en daarnaast gaan jongeren graag naar de film of shoppen. Vooral brengen ze graag veel tijd met familie en vrienden door.

Welcome Camp

Onze studenten die naar Costa Rica gaan nemen deel aan het Welcome Camp in San José. Een mooie start van je avontuur! Een mix van algemene informatie, Spaanse les, Latin leren dansen, heerlijk eten en nog veel meer! En dè uitgelezen kans om je eerste vrienden te maken!

Excursies & tripjes

Zin om je High School avontuur te combineren met lokaal georganiseerde reisjes? Dat kan! Deze reisjes worden optioneel geboekt via onze partnerorganisatie in Costa Rica. Nu al meer informatie? Neem dan even contact op met ons kantoor. 

Kosten: wat is inclusief en exclusief?

Lees hieronder wat er wel en niet inbegrepen zit in onze prijzen.

Inbegrepen in onze prijs:

►Een persoonlijk kennismakingsgesprek
►Goede voorbereiding en begeleiding
►Into Newslinks
►Voorbereidingsweekend voor deelnemer
►Informatiemiddag voor de ouders
►Into T-shirt
►Handboek voor de deelnemer
►Handboek voor de ouders
►Advies en hulp bij de visumaanvraag   
►Schipholservice bij het vertrek
►Retourticket naar het gastland
►Welcome Camp in San José
►Ontvangst op de eindbestemming
►Transfer naar het geselecteerde gastgezin
►Huisvesting bij geselecteerde gastgezin, incl. maaltijden
►Plaatsing op een lokale High School
►Plaatselijke begeleiding en ondersteuning tijdens het hele verblijf in het buitenland
►Begeleiding thuisblijvers tijdens verblijf deelnemer in het buitenland
►Noodtelefoonnummer: beschikbaar 24 uur per dag voor vragen / problemen in het gastland
►Op aanvraag: persoonlijk contact met een Into Returnee
►Welcome Home mailing
►Het Into deelnamecertificaat
►Voortgangsrapporten voor de ouders
►Deelname aan de Into Returnee Club

Niet inbegrepen in onze prijs:

►Administratiekosten bij inschrijving van €100
►Zakgeld en persoonlijke uitgaven;  € 200,- / 250,- per maand
►Vaccinatiekosten
►Verzekeringen: medisch, ongevallen, aansprakelijkheid & bagage
►into Annuleringsfonds (optioneel)
►Visumkosten
►Excursies of tripjes die lokaal door de organisatie of school worden georganiseerd (optioneel)
►Uitgaven ter plekke (evt.): schoolboeken, lunch op school, sportkeuring, sportoutfit en materialen
►Eventuele wijziging datum vliegticket (altijd in overleg met Into) 
Tips over de financiering? Hoe bekostig je een High School tussenjaar: 6 tips

 

Programma's
In Costa Rica hebben we diverse programma’s om uit te kiezen. Bij alle High School programma’s wordt je begeleid door een lokale coördinator en geplaatst bij een gastgezin. Ga je een volledig schooljaar weg of liever een half schooljaar? Het kan allemaal bij into Study Exchanges! Zie hieronder de mogelijkheden.

Costa Rica Classic

In het Classic programma kunnen studenten in drie verschillende regio's worden geplaatst, namelijk de Central Valley, Central Pacific Region of de North Region. Pas als we je plaatsing ontvangen weten we precies waar je naartoe gaat.

Dit is een ervaring waarbij je bij een gastgezin gaat wonen en als gewone student naar een plaatselijke school toe gaat. Je kan in een particuliere, semi-privé of openbare school worden geplaatst, afhankelijk van de beschikbaarheid in de regio. Je zult worden ondergedompeld in de Costa Ricaanse cultuur en daarnaast zul je veel nieuwe vrienden maken en ook Spaans leren! 

Costa Rica Classic Plus

In het Classic Plus programma heb je de kans om naast de High school ervaring ook professionele ervaring op te doen. Dit programma is alleen geschikt voor de 17 en 18 jarige studenten, omdat je een deel van je verblijf bij een vrijwilligersorganisatie gaat helpen. Een mooie kans om werkervaring op te doen en tegelijkertijd ook nog wat van de High School mee te krijgen! Het eerste deel van je uitwisseling zul je naar een lokale High School gaan en het tweede deel zal je vrijwilligerswerk doen in een community, sociaal of ecologisch project.

Tijdens dit programma verblijf je nog altijd bij een warm en goed geselecteerd gastgezin. De perfecte kans dus om de cultuur te leren en je op de toekomst te oriënteren!

 

, ik ben Nienke. Hoe kan ik je helpen?

Heb je vragen, neem dan vooral contact met ons op. We denken graag met je mee!

Nienke Riedstra

Nienke Riedstra
National Manager

Bel mij
073-5941435

E-mail mij
nienke@into-education.nl

Experiences

Deze website maakt gebruik van cookies.