Denemarken: goed onderwijs en gastvrije bevolking

Goed onderwijs, Legoland, Gastvrij aug of jan 14-18 jaar

Het land in Scandinavië met het zachtste klimaat, vergelijkbaar met Nederland maar met gemiddeld flink meer zonuren.

Je zit altijd op maximaal 50 km afstand van de kust, maar je vindt er ook ruig duinlandschap, Legoland en er wordt nog betaald met de Deense Kroon. In Denemarken zijn veel internationale studenten, de kwaliteit van onderwijs is erg goed en de meeste Denen spreken goed Engels.

Denemarken staat al jaren aan top van de gelukkigste landen ter wereld. Denen maken van kleine dingen het beste en geven toe aan plezier. Dat varieert van een zoet broodje tot meer bij je familie te zijn.

De Denen kennen een perfecte balans tussen werken en privé. Met een werkweek van gemiddeld 34 uur per week werken ze het minste van alle Europeanen. Daardoor kunnen ze meer tijd besteden aan andere dingen die belangrijk voor ze zijn, zoals sociale activiteiten en hobby’s.

High School in Denemarken

Denemarken kent openbare scholen en privé scholen. Studenten kunnen vrij kiezen tussen beide vormen, al naar gelang interesse, inhoud en manier van onderwijs.

In Denemarken begint je schooldag rond 8 uur 's ochtends en eindigt deze in de middag om 15 uur. De meeste leerlingen gaan op de fiets of bus naar hun school. Er heerst een informele sfeer tussen leraren en leerlingen. Tussen de middag wordt er in de schoolkantine geluncht.

Een aantal vakken zoals, wiskunde, geschiedenis en Engels zijn verplicht maar je kunt als student ook vakken kiezen. Er worden meestal veel talen aangeboden om uit te kiezen zoals Frans, Spaans en Duits.

Al een paar jaar op rij zijn de Denen uitgeroepen tot meest gelukkige mensen ter wereld. Er heest bijna geen werkeloosheid, ze zijn behulpzaam, vriendelijk en genieten van elke minuut die ze buiten in de natuur kunnen doorbrengen. Golfen, zeilen, vissen, paardrijden en over het strand wandelen zijn voorbeelden van manieren waarop de Denen hun vrije tijd besteden.

Studenten die op uitwisseling gaan naar Denemarken starten met een 4-daags bezoek in Kopenhagen. Door middel van verschillende workshops kun je je mede studenten goed leren kennen. Ook ga je Kopenhagen ontdekken door een uitgebreide citytour. Je ziet onder andere het bekende boegbeeld van Kopenhagen "The Little Mermaid" en het paleis "Amalienborg". Ook zijn er nog diverse optionele excursies om uit te kiezen.

In Denemarken bieden we diverse programma's aan om uit te kiezen. Bij alle programma's word je begeleid door een lokale coördinator en geplaatst bij een gastgezin. Ga je een volledig schooljaar weg of liever korter? Het kan allemaal bij Into! Zie aan de rechter kant alle mogelijkheden.