Into High School

Duitsland: gastvrije bevolking en niet al te ver weg

Zwarte Woud, Oktoberfest, Voetbal 5 of 10 mnd. 14-18 jaar

Dichtbij huis, maar zeker niet minder interessant is een uitwisseling in Duitsland. Perfect om je Duits te verbeteren.

Van de kust in het noorden met zijn prachtige stranden en havens, dan verder naar het zuiden naar het sprookjesachtige Rijndal met zijn beroemde wijnen, helemaal tot aan het zuidelijke Beierse Woud en de toppen van het Zwarte Woud. 

Duitsland staat ook bekend om zijn folkloristische festivals. Het Oktoberfest in München of het carnaval in Keulen. Tijdens een uitwisseling dompel je je helemaal onder in de Duitse cultuur en leer je deze van dichtbij kennen.

High School in Duitsland

Het Duitse schoolsysteem verschilt niet veel van het Nederlandse. Er wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende niveau's. Uitwisselingsstudenten worden vaak in de 3e of 4e klas geplaatst. Daar kunnen ze 2 vakken kiezen waarin ze zich kunnen specialiseren naast de overige lessen, Duits is natuurlijk verplicht. Je zult, net als in Nederland, vaak met de fiets naar school gaan of met het openbaar vervoer. School begint meestal om 8 uur 's ochtends en duurt tot half 2 's middags.

Sport & vrije tijd

Gedurende je uitwisseling zijn er veel mogelijkheden om deel te nemen aan sport-, theater- of muziekclubs. Scholen organiseren vaak buitenschoolse activiteiten zoals sport, theater, koor of een orkest. Maar je kunt je ook aanmelden bij de lokale clubs in je woonplaats.

Programma's

In Duitsland hebben we diverse programma's om uit te kiezen. Bij alle programma's word je begeleid door een lokale coördinator en geplaatst bij een gastgezin. Ga je een volledig schooljaar weg of liever korter? Het kan allemaal bij Into! Zie aan de rechter kant alle mogelijkheden. 

, ik ben Tahnee. Hoe kan ik je helpen?

Heb je vragen, neem dan vooral contact met ons op. We denken graag met je mee!

Tahnee Bader

Tahnee Bader
National manager

Bel mij
E-mail mij
Deze website maakt gebruik van cookies.