Engeland: waanzinnige natuur en vriendelijke mensen

Fish & Chips, Londen, Natuur, Pub 3 of 5 maanden 16-18 jaar

Niet tè ver weg van huis, maar toch een onvergetelijke buitenland ervaring? Overweeg dan eens een half jaartje High School in Engeland!

Fish & chips, thee met melk of een typisch English breakfast met eieren, worstjes, tomaat, witte bonen en toast? Of juist het land van Harry Potter en de typische droge Engelse humor zoals van Mr. Bean?
Lees gratis onze uitgebreide brochure Alles nog eens rustig nalezen? Bekijk onze volledige brochure met alle informatie.
Engeland is op gebied van geschiedenis een heel rijk land. Overal staan er prachtige kastelen en prachtige grote tuinen en parken. Heerlijk om na je bezoek even helemaal weg te dromen tijdens een wandeling in het grote park en wilde dieren tegen te komen, of tuinen volledig in bloei te bewonderen.

In Engeland heb je je zeeën van ruimte. Een plekje op het strand? Afhankelijk van het deel van Engeland dat je bezoekt, kan een paar honderd vierkante meter voor jezelf mogelijk zijn. Lekker in de zee surfen of zwemmen en hoogstens worden gestoord door een paar zeehonden in de verte of de badmeester, die uiteraard wel altijd paraat is.

Melissa in Engeland Lees hoe Melissa haar High School programma in Engeland beleeft

High School in Engeland

Flexibiliteit is één van de kenmerken van het Engelse schoolsysteem. Studenten worden aangemoedigd om hun talenten te volgen. In de goed uitgeruste scholen heb je de mogelijkheid om vakken te kiezen die in Nederland op school niet aangeboden worden, zoals astronomie, keramiek, textiel design, bootconstructie of muziek- filmproductie. Daarnaast kun je ook kiezen voor de reguliere vakken.

Net als in Nederland ga je in Engeland naar school van ongeveer 9 tot 16 uur. De meeste leerlingen nemen hun lunch mee van huis of kopen de lunch op school. Meestal is er een kantine waar je voor een redelijke prijs maaltijden kunt kopen.

Leerlingen tussen de 13 en 15 jaar moeten eerst hun GCSE’s (General Certificate of Secondary Education) halen en circa tien vakken volgen. 
In Engeland leren scholieren daarna verder voor hun A-Levels (vergelijkbaar met havo/vwo) of BTEC (vergelijkbaar vmbo/mbo) in Sixth Form of College. De meeste van onze uitwisselingsstudenten worden geplaatst in de Sixth Form. Dit zijn de 2 laatste High School jaren waar je 3 of 4 vakken volgt.

Sport & vrije tijd

Net zoals in Nederland worden er weinig naschoolse activiteiten georganiseerd. Je kunt je aansluiten bij vele verenigingen of clubs in de buurt van je gastgezin. Hierdoor blijf je ook na school actief bezig en heb je de kans om nog meer Engelse vrienden te maken.

Engeland staat ook bekend om haar tradities. Bijvoorbeeld kerstmis is erg belangrijk en wordt uitbundig gevierd. In september zie je de eerste kerstversieringen al verschijnen. Ook zijn er vele kerstmarkten te vinden en wordt er volop kerstinkopen gedaan. 

Voetbal heeft vanuit Engeland de hele wereld veroverd. Op de Verenigde Staten na, maar ook daar is de sport bezig aan een opmars. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de oudste voetbalclub ter wereld afkomstig is uit Engeland.

Excursies & tripjes

Zin om je High School avontuur te combineren met lokaal georganiseerde reisjes? Dat kan! Deze reisjes worden optioneel geboekt via onze partnerorganisatie in Engeland. Nu al meer informatie? Neem dan even contact op met ons kantoor.

Kosten: wat is inclusief en exclusief?

Lees hieronder wat er wel en niet inbegrepen zit in onze prijzen.

Inbegrepen in onze prijs:

►Een persoonlijk kennismakingsgesprek
►Goede voorbereiding en begeleiding
►Into Newslinks
►Voorbereidingsweekend voor deelnemer
►Informatiemiddag voor de ouders
►Into T-shirt
►Handboek voor de deelnemer
►Handboek voor de ouders
►Advies en hulp bij de visumaanvraag   
►Schipholservice bij het vertrek
►Retourticket naar het gastland
►Ontvangst op de eindbestemming
►Transfer naar het geselecteerde gastgezin
►Huisvesting bij geselecteerde gastgezin, incl. maaltijden
►Plaatsing op een lokale High School
►Plaatselijke begeleiding en ondersteuning tijdens het hele verblijf in het buitenland
►Begeleiding thuisblijvers tijdens verblijf deelnemer in het buitenland
►Noodtelefoonnummer: beschikbaar 24 uur per dag voor vragen / problemen in het gastland
►Op aanvraag: persoonlijk contact met een Into Returnee
►Welcome Home mailing
►Het Into deelnamecertificaat
►Voortgangsrapporten voor de ouders
►Deelname aan de Into Returnee Club

Niet inbegrepen in onze prijs:

►Zakgeld en persoonlijke uitgaven;  € 250,- / 300,- per maand
►Vaccinatiekosten (evt.)
►Into Annuleringsfonds (optioneel)
►Verzekeringen: medisch, ongevallen & aansprakelijkheid
►Excursies of tripjes die lokaal door de organisatie of school worden georganiseerd (optioneel)
►Visumkosten (evt.)
►Uitgaven ter plekke (evt.): schoolboeken, schooluniform, lunch op school, school transport, sportoutfit en materialen
►Eventuele wijziging datum vliegticket (altijd in overleg met Into)
Tips over de financiering? Hoe bekostig je een High School tussenjaar: 6 tips

Programma's

In Engeland hebben we diverse programma's om uit te kiezen. Bij alle programma's word je begeleid door een lokale coördinator en geplaatst bij een gastgezin. 

Engeland Classic

Op het Classic programma plaatsen we studenten in heel Engeland. Pas als we je plaatsing ontvangen weten we waar je naartoe gaat. De meeste studenten komen terecht in kleine steden of landelijke gebieden. Hier vindt je relatief snel aansluiting bij de lokale gemeenschap. Wij hebben goede ervaringen met plaatsingen in alle delen van Engeland. 

 Zowel de school als het gastgezin ontvangen een vergoeding voor jou als uitwisselingsstudent. Echter bij de screening van de gastgezinnen wordt er wel uitvoerig bekeken dat de gezinnen het wel vanuit een idealistisch oogpunt doen. Ze zijn trots op hun land en willen graag hun eigen manier van leven aan anderen laten zien. Dat is de reden dat ze hun deuren openzetten voor een uitwisselingsstudent en deze opnemen in hun gezin.

, ik ben Nienke. Hoe kan ik je helpen?

Heb je vragen, neem dan vooral contact met ons op. We denken graag met je mee!

Nienke Riedstra

Nienke Riedstra
National Manager

Bel mij
073-5941435

E-mail mij
nienke@into-education.nl

Experiences

Deze website maakt gebruik van cookies.