Engeland: waanzinnige natuur en vriendelijke mensen

Fish & Chips, Londen, Natuur, Pub 3, 5 of 10 maanden 15-18 jaar

Niet tè ver weg van huis, maar toch een onvergetelijke buitenland ervaring? Overweeg dan eens een (half) jaartje High School in Engeland!

Fish & chips, thee met melk of een typisch English breakfast met eieren, worstjes, tomaat, witte bonen en toast? Of juist het land van Harry Potter en de typische droge Engelse humor zoals van Mr. Bean?
Lees gratis onze uitgebreide brochure Alles nog eens rustig nalezen? Bekijk onze volledige brochure met alle informatie.
Engeland is op gebied van geschiedenis een heel rijk land. Overal staan er prachtige kastelen en prachtige grote tuinen en parken. Heerlijk om na je bezoek even helemaal weg te dromen tijdens een wandeling in het grote park en wilde dieren tegen te komen, of tuinen volledig in bloei te bewonderen.

In Engeland heb je je zeeën van ruimte. Een plekje op het strand? Afhankelijk van het deel van Engeland dat je bezoekt, kan een paar honderd vierkante meter voor jezelf mogelijk zijn. Lekker in de zee surfen of zwemmen en hoogstens worden gestoord door een paar zeehonden in de verte of de badmeester, die uiteraard wel altijd paraat is.

Melissa in Engeland Lees hoe Melissa haar High School programma in Engeland beleeft

High School in Engeland

Flexibiliteit is één van de kenmerken van het Engelse schoolsysteem. Studenten worden aangemoedigd om hun talenten te volgen. In de goed uitgeruste scholen heb je de mogelijkheid om vakken te kiezen die in Nederland op school niet aangeboden worden, zoals astronomie, keramiek, textiel design, bootconstructie of muziek- filmproductie. Daarnaast kun je ook kiezen voor de reguliere vakken.

Net als in Nederland ga je in Engeland naar school van ongeveer 9 tot 16 uur.  De meeste leerlingen nemen hun lunch mee van huis of kopen de lunch op school. Meestal is er een kantine waar je voor een redelijke prijs maaltijden kunt kopen.

Leerlingen tussen de 13 en 15 jaar moeten eerst hun GCSE’s (General Certificate of Secondary Education) halen en circa tien vakken volgen. 
In Engeland leren scholieren daarna verder voor hun A-Levels (vergelijkbaar met havo/vwo) of BTEC (vergelijkbaar vmbo/mbo) in Sixth Form of College. De meeste van onze uitwisselingsstudenten worden geplaatst in de Sixth Form. Dit zijn de 2 laatste High School jaren waar je 3 of 4 vakken volgt.

Alle studenten in Engeland doen verplicht mee aan de examens. Op basis van je laatste examen wordt ook je terugreisdatum bepaald.

Sport & vrije tijd

Net zoals in Nederland worden er weinig naschoolse activiteiten georganiseerd. Je kunt je aansluiten bij vele verenigingen of clubs in de buurt van je gastgezin. Hierdoor blijf je ook na school actief bezig en heb je de kans om nog meer Engelse vrienden te maken.

Engeland staat ook bekend om haar tradities. Bijvoorbeeld kerstmis is erg belangrijk en wordt uitbundig gevierd. In september zie je de eerste kerstversieringen al verschijnen. Ook zijn er vele kerstmarkten te vinden en wordt er volop kerstinkopen gedaan. 

Voetbal heeft vanuit Engeland de hele wereld veroverd. Op de Verenigde Staten na, maar ook daar is de sport bezig aan een opmars. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de oudste voetbalclub ter wereld afkomstig is uit Engeland. 

Welcome Camp

Onze studenten die naar Engeland gaan nemen eerst deel aan het Welcome Camp in Londen. Je overnacht in een centraal gelegen hostel. Tijdens dit kamp zijn er ook studenten van onze andere into kantoren aanwezig. Kortom: een fijne internationale sfeer!

Naast workshops zijn er stadstours georganiseerd en bezoek je o.a. het London Eye, Madame Tussauds en Buckingham Palace. Verder heb je ook vrije tijd om bijvoorbeeld lekker te shoppen. 

Excursies & tripjes

Zin om je High School avontuur te combineren met lokaal georganiseerde reisjes? Dat kan! Deze reisjes worden optioneel geboekt via onze partnerorganisatie in Engeland. Nu al meer informatie? Neem dan even contact op met ons kantoor. 

Brexit

Als je aan Engeland denkt, denk je aan Londen, rijke geschiedenis, prachtige tradities, popmuziek, kunst en Engelse humor. Allemaal geweldige dingen die het waard zijn om zelf te ervaren in dit unieke land.

Nu is Brexit het nieuwe thema. Gaat Engeland veranderen? Zullen de tradities verdwijnen? Zullen de Engelsen onvriendelijk worden? Zullen de gastgezinnen anders zijn? Zal het uitstekende onderwijssysteem veranderen? Het antwoord is NEE! Alles zal doorgaan zoals het altijd is geweest. De scholen verwelkomen nog even graag internationale studenten, de gastgezinnen zullen van hen houden, de Engelsen zijn nog steeds vriendelijk, thee blijven drinken en geweldige muziek blijven maken. 

Zoals vele malen gebleken in de geschiedenis kunnen sommige dingen veranderen, sommige formaliteiten bij importeren en exporteren, voor banken en bedrijven zullen enkele nieuwe regels gelden maar aan het einde van de dag zal het Engelse volk hetzelfde zijn. Het zijn mensen die een natie maken, geen wetten. 

Een uitwisselingsjaar in Engeland is uniek en zeker zo goed als het ooit was. Het beste jaar van je tienerleven. Mis het niet.

Kosten: wat is inclusief en exclusief?

Lees hieronder wat er wel en niet inbegrepen zit in onze prijzen.

Inbegrepen in onze prijs:

►Een persoonlijk kennismakingsgesprek
►Goede voorbereiding en begeleiding
►Into Newslinks
►Voorbereidingsweekend voor deelnemer
►Informatiemiddag voor de ouders
►Into T-shirt
►Handboek voor de deelnemer
►Handboek voor de ouders
►Advies en hulp bij de visumaanvraag   
►Schipholservice bij het vertrek
►Verzekeringen: medisch, ongevallen, aansprakelijkheid & bagage
►Retourticket naar het gastland
►Welcome Camp in Londen
►Ontvangst op de eindbestemming
►Transfer naar het geselecteerde gastgezin
►Huisvesting bij geselecteerde gastgezin, incl. maaltijden
►Plaatsing op een lokale High School
►Plaatselijke begeleiding en ondersteuning tijdens het hele verblijf in het buitenland
►Begeleiding thuisblijvers tijdens verblijf deelnemer in het buitenland
►Noodtelefoonnummer: beschikbaar 24 uur per dag voor vragen / problemen in het gastland
►Op aanvraag: persoonlijk contact met een Into Returnee
►Welcome Home mailing
►Het Into deelnamecertificaat
►Voortgangsrapporten voor de ouders
►Deelname aan de Into Returnee Club

Niet inbegrepen in onze prijs:

►Zakgeld en persoonlijke uitgaven;  € 250,- / 300,- per maand
►Vaccinatiekosten (evt.)
►Into Annuleringsfonds (optioneel)
►Excursies of tripjes die lokaal door de organisatie of school worden georganiseerd (optioneel)
►Visumkosten (evt.)
►Uitgaven ter plekke (evt.): schoolboeken, schooluniform, lunch op school, school transport, sportoutfit en materialen
►Eventuele wijziging datum vliegticket (altijd in overleg met Into)
Tips over de financiering? Hoe bekostig je een High School tussenjaar: 6 tips

Programma's

In Engeland hebben we diverse programma's om uit te kiezen. Bij alle programma's word je begeleid door een lokale coördinator en geplaatst bij een gastgezin. Ga je een volledig schooljaar weg of liever korter? Het kan allemaal bij into! Zie hieronder de mogelijkheden. 

Engeland Classic

In het Classic programma plaatsen we studenten in heel Engeland. Pas als we je plaatsing ontvangen weten we waar je naartoe gaat. De meeste studenten komen terecht in kleine steden of landelijke gebieden. Hier vindt je relatief snel aansluiting bij de lokale gemeenschap. Wij hebben goede ervaringen met plaatsingen in alle delen van Engeland. 

Het is mogelijk een regiovoorkeur aan te geven.Hier zijn echter wel kosten aan verbonden en we kunnen geen garantie geven. Echter onze partner gaat zijn best doen om in de aangegeven regio een passende school en gastgezin te vinden. Je betaald deze kosten uiteraard pas als je ook daadwerkelijk geplaatst wordt in de opgegeven voorkeur. Voor de actuele kosten informeer even bij ons kantoor (mail)
 
Zowel de school als het gastgezin ontvangen een vergoeding voor jou als uitwisselingsstudent. Echter bij de screening van de gastgezinnen wordt er wel uitvoerig bekeken dat de gezinnen het wel vanuit een idealistisch oogpunt doen. Ze zijn trots op hun land en willen graag hun eigen manier van leven aan anderen laten zien. Dat is de reden dat ze hun deuren openzetten voor een uitwisselingsstudent en deze opnemen in hun gezin.

Scholen brengen een extra toeslag in rekening indien de student onder de 16 jaar is. Engelse scholen prefereren studenten vanaf 16 jaar, vanwege de beperkte plaatsen voor exchange studenten op school. Studenten van 15 jaar moeten ermee rekening houden dat zij bij acceptatie in een hogere klas worden geplaatst dan in hun thuisland. Ook bestaat de mogelijkheid dat scholen een extra vergoeding vragen.

Engeland Boarding

Heb jij altijd al een échte Boarding school ervaring mee willen maken? Ook dat kan met Into! Woon in een internationale gemeenschap met studenten uit Engeland en uit andere landen. Op een Boarding school heb je het gevoel dat je met andere leerlingen en docenten als één grote familie samenwoont. 

Het onderwijs op Boarding schools is van erg goede kwaliteit en je krijgt les in kleine groepen. Hierdoor krijg jij persoonlijke begeleiding en aandacht van je docent. Ook is er een ruime keuze aan vakken, sportmogelijkheden en activiteiten. Rond de school vind je vaak ruime sportvelden, fitnesscholen en dansstudio's. 

Je verblijft op de Boarding school en deelt meestal een kamer met andere leerlingen. Het is een sfeervolle en veilige omgeving. Docenten en leerlingen leven samen en je hebt een tal van leermomenten binnen en buiten het klaslokaal. 's Avonds eet je gezellig samen in een grote eetzaal. 

Meer informatie over Boarding school in Engeland? Neem dan contact op met kantoor voor de mogelijkheden. 

Combinatie Engeland & Ierland

Nieuw in ons programma is een combinatie; één deel van het schooljaar in Engeland én een deel in Ierland! Je start je eerste deel (eerste 'term') op een High School in Engeland, de laatste 2 'terms' ga je naar een school in Ierland.

Dit programma bevat alle vluchten, twee gastgezinnen en dus twee verschillende scholen. Het beste van twee landen in één avontuur! Meer informatie? Mail naar ons kantoor. 

, ik ben Bente. Hoe kan ik je helpen?

Heb je vragen, neem dan vooral contact met ons op. We denken graag met je mee!

Bente de Jong

Bente de Jong
National Manager

Bel mij
073-5941435

E-mail mij
bente@into-education.nl

Experiences

Deze website maakt gebruik van cookies.