FAQ Coronavirus

FAQ – COVID-19

Beste lezer,

Met de huidige wereldwijde bezorgdheid vanwege Covid-19 willen we zoveel mogelijk vragen beantwoorden. Hoewel we de toekomst en de exacte ontwikkelingen niet kunnen voorspellen, zorgen we ervoor dat we voorbereid zijn op mogelijke scenario's.

Momenteel zijn wij constant in contact met onze partners. De veiligheid van onze huidige en toekomstige studenten is onze prioriteit. Per bestemming en situatie zullen wij analyseren wat de beste keuze is.

Hieronder hebben we een FAQ-lijst opgesteld om enkele vragen te beantwoorden. Als uw vraag niet wordt beantwoord, neem dan contact met ons op en we zullen u helpen!

Mijn plannen voor een High School Exchange Year voor 2021-2022 staan al klaar, wat nu?
Tijdens het schooljaar 2020-2021 zijn alle studenten vertrokken naar het buitenland. Dit is goed nieuws voor het volgende schooljaar! We houden de situatie altijd in de gaten en houden je op de hoogte. Samen met onze into kantoren en partners bereiden we ons voor op verschillende scenario's en hebben we dagelijks contact. We stellen flexibele startdata vast waar mogelijk. Ondertussen blijven we positief en op dit moment zijn we van mening dat de 2021-2022 programma's kunnen starten. We zijn een kleine organisatie met veel persoonlijk contact, zeker tijdens deze tijden vinden wij het belangrijk dat we iedere deelnemer persoonlijk ondertsteunen.

Wat voor maatregelen worden er in het buitenland genomen?
Jouw gezondheid en veiligheid is onze prioriteit, daarom houden we alle maatregelen in elk land samen met onze partnerorganisaties nauwlettend in de gaten en brengen we je zo snel mogelijk op de hoogte over de ontwikkelingen. Het is namelijk mogelijk dat je bij aankomst eerst in quarantaine moet of dat je een negatieve coronatest moet afnemen voordat je vertrekt. Dit verschilt per land en soms zelfs per staat in Amerika.

Gaan de Welcome Camps nog door?
Helaas gaan een groot aantal van de Welcome Camps voor het schooljaar 2021-2022 niet door... Onze partnerorganisaties vinden het momenteel onverantwoord om veel verschillende nationaliteiten samen te laten komen tijdens de eerste paar dagen van het programma. De gezondheid van onze studenten staat echt voorop en daarom nemen we geen enkel risico in het verder verspreiden van het virus. Neem contact op met ons kantoor voor meer informatie over welke Welcome Camps wel of niet doorgaan. Wanneer een Welcome Camp niet door gaat krijg je hier geld voor terug.

Kan ik gewoon naar school en leuke activiteiten ondernemen?
Op dit moment zien we dat veel scholen in het buitenland werken met zogenoemde hybrid programs. Dit houdt in dat je deels fysiek les hebt en deels online les hebt. Dit is wederom verschillend per land en per staat in Amerika. We merken wel dat de overheden in het buitenland de insteek hebben om toch zo veel mogelijk fysiek les aan te bieden!

Omdat je vaak in een landelijk gebied of kleinere stad geplaatst wordt waar er over het algemeen minder besmettingen zijn met het coronavirus heb je nog allerlei mogelijkheden om leuke activiteiten te ondernemen met je gastgezin of vrienden!

Hopelijk geeft dit antwoord op al je vragen. Helaas kunnen wij niet alles voorspellen omtrent Covid-19, hopende op uw begrip. Als er nog vragen zijn, neem dan contact met ons op en we helpen u graag verder.

Je mag altijd mailen naar highschool@into-education.nl of je kunt ons telefonisch bereiken op 073-5941435.

We nodigen je ook graag uit om een gesprek met ons aan te vragen via Skype. Wij kunnen je alles vertellen over een uitwisselingsjaar en delen graag onze persoonlijke ervaring!

Stay safe!
- into Group