FAQ Coronavirus

FAQ – COVID-19

Beste lezer,

We hopen dat het goed met je gaat. Met de huidige wereldwijde bezorgdheid vanwege COVID19 willen we zoveel mogelijk vragen beantwoorden. Hoewel we de toekomst en de exacte ontwikkelingen niet kunnen voorspellen, zorgen we ervoor dat we voorbereid zijn op mogelijke scenario's.

Momenteel zijn wij constant in contact met onze partners. De veiligheid van onze huidige en toekomstige studenten is onze prioriteit. Per bestemming en situatie zullen wij analyseren wat de beste keuze is. 

Hieronder hebben we een FAQ-lijst opgesteld om enkele vragen te beantwoorden. Als uw vraag niet wordt beantwoord, neem dan contact met ons op en we zullen u helpen! 

Mijn plannen voor een High School Exchange Year voor 2020-2021 staan al klaar, wat nu?
We houden de situatie in de gaten en houden je op de hoogte. Samen met onze into kantoren en partners bereiden we ons voor op verschillende scenario's en wij hebben dagelijks contact. We stellen flexibele startdata vast (waar mogelijk), en werken aan aangepaste annuleringskosten (waar mogelijk). Ondertussen blijven we positief en op dit moment zijn we van mening dat de 2020-2021 programma's zoals gebruikelijk kunnen starten.

Kan ik mij nog aanmelden voor de 2020-2021 programma's?
Ja momenteel staan alle programma's nog steeds gepland en iedereen is nog steeds enthousiast bezig om er een succes van te maken.We weten natuurlijk niet zeker hoe het straks loopt maar houden dit in de gaten. We hebben ook soepelere betalingstermijnen en een duidelijk koten overzicht klaar staan. Veel bestemmingen hadden deinschrijfdeadline staan op 1 mei, soms is een uitzondering mogelijk. Verschillende Europese bestemmingen hebben een verlengde inschrijfdeadline tot juni. 

Gaat het voorbereidingsweekend in Nederland (PDS weekend) plaats vinden?
Op dit moment verplaatsen we het PDS-weekend naar 27 en 28 juni, in plaats van begin juni. We verwachten dat het tegen die tijd gewoon kan plaatsvinden. Zo niet, dan zorgen we ervoor dat we met een oplossing komen om elke deelnemer voor te bereiden op zijn of haar avontuur in het buitenland. We hebben de activitieiten van het PDS op de 1,5 meter afstand samenleving aangepast en we zorgen voor voldoende ruimte.

Gaan de Welcome Camps nog door?
Tot nu toe is alleen het Oriëntatiekamp van NYC helaas geannuleerd. Dit heeft te maken met de voorbereidingen die nu niet uitgevoerd kunnen worden vanwege restricties. Wanneer een Welcome Camp niet door gaat krijg je hier geld voor terug. 

Ik vertrek in augustus/september, kan ik reizen? 
Voorlopig lijken de ontwikkelingen en de maatregelen aan te tonen dat de programma's in augustus/september kunnen starten en dat deelnemers naar hun bestemming kunnen reizen. We kunnen de toekomst echter niet voorspellen. Daarom bespreken we ook met elke partner over eventuele oplossingen: een paar weken later beginnen bijvoorbeeld. De programma's in Argentinië en Australië zijn verplaatst naar september, deze deelnemers zouden normaal al in juli vertrekken. De programma's van Nieuw-Zeeland beginnen iets laer. Verder zijn de vertrek momenten niet gewijzigd. Op dit moment voorzien we geen problemen voor de vertrekken in augustus/september, als er iets verandert zullen we je op de hoogte brengen.

 
Hopelijk geeft dit antwoord op al je vragen. Helaas kunnen wij niet alles voorspellen omtrent COVID19, hopende op u begrip.  Als er nog vragen zijn, neem dan contact met ons op en we helpen u graag verder. 

Je mag altijd mailen naar: highschool@into-education.nl of je kunt ons telefonnisch bereiken op 073-5941435.

We nodigen je ook graag uit om een gesprek met ons aan te vragen via Skype. Wij kunnen je alles vertellen over een uitwisselingsjaar en delen graag onze persoonlijke ervaring!


Stay safe! 
- into Group


Laatste update: 21-05-2020

 

Deze website maakt gebruik van cookies.