Finland: Winterwonderland en de kerstman

Lapland, Noorderlicht, Outdoor, Meren 3, 5 of 10 maanden 14-18 jaar

Een High School programma in Finland! Het land met één van de beste onderwijssystemen ter wereld, vele prachtige meren, Lapland en natuurlijk het land van de kerstman! Ga mee naar dit fascinerende Winterwonderland in Scandinavië.

Finland met haar duizenden meren, vele eilandjes en overweldigende natuur. Waar je een grote kans hebt om het Noorderlicht te aanschouwen, of een van de vele rendieren die er wonen. Of het WK Vrouwdragen eens van dichtbij meemaken? Sinds 1992 wordt dat in Finland met succes jaarlijks georganiseerd. Maar het is ook het land waar je ontelbare outdoor activiteiten kunt ondernemen en waar de lucht zo heerlijk fris en schoon is. Finland staat ook bekend als een veilig land met een goed openbaar vervoer systeem zodat jij tijdens je verblijf het land makkelijk kunt gaan ontdekken. 

Lees gratis onze uitgebreide brochure Alles nog eens rustig nalezen? Bekijk onze volledige brochure met alle informatie.

Fins en Zweeds zijn de twee officiële talen in Finland, maar Fins wordt verreweg het meest gesproken. Een uitdagende taal om te leren. Tijdens je High School programma krijg je als exchange student sowieso Fins op je High School. Gelukkig spreken de meeste Finnen ook goed Engels. Dat is vooral fijn in het begin om makkelijk te integreren in de Finse cultuur. Finnen omschrijven zichzelf als 'sisu'; een combinatie van moed, kracht en vastberadenheid.

High School in Finland

In Finland gaan kinderen van hun 7de tot hun 16de naar de basisschool. Vervolgens kiezen ze voor algemeen vormend voortgezet onderwijs (general upper secondary schools) of een instelling voor beroepsvoorbereidend onderwijs. Exchange studenten worden bijna altijd in het tweede leerjaar geplaatst van een 'general upper secondary school' ergens op een High School in Finland. Je volgt meestal verplicht de vakken Fins, 1 of 2 andere talen, wiskunde, gym, muziek en kunst. Soms kun je nog een extra vak kiezen of wisselen maar dat ligt erg aan de school. 

In Finland krijg je als student veel vrijheid op een High School. Zij leggen veel verantwoordelijkheden bij de studenten waardoor je zeker over een bepaalde mate van zelfdiscipline moet beschikken. De relatie tussen studenten en leraren is erg informeel en wordt vaak als relaxed omschreven. 

Schooldagen beginnen vaak 's ochtends rond 8 uur en eindigen tussen 15 en 16 uur. 

Sport & vrije tijd

Naschoolse activiteiten worden doorgaans niet aangeboden op Finse scholen. Wel raden we je zeker aan om buiten school je aan te sluiten bij een sport of vereniging in je woonomgeving. Ook dit is een perfecte kans om mensen te ontmoeten en vriendschappen buiten school te sluiten. 

Afhankelijk van waar je komt te wonen in Finland zijn er vele activiteiten denkbaar. Bijvoorbeeld allerlei outdoor activiteiten zoals skiën, snowboarden, wandelen en vissen. Of diverse indoor sporten zoals ijshockey, voetbal of dansen. Er zijn ook voldoende verenigingen waar je je aan kunt sluiten die zanglessen, theater of andere culturele activiteiten organiseren. Volop keus dus! 

Finse jongeren komen vaak samen na school in een café om bij te kletsen, gaan graag samen winkelen, naar de bioscoop of studeren samen. Ook spenderen ze graag tijd buiten bij diverse outdoor activiteiten, ook in de wintertijd! Warme kleren is zeker een must in Finland. 

Welcome Camp

Studenten die 5 of 10 maanden op uitwisseling gaan naar Finland starten met een Welcome Camp in Kopenhagen. Door middel van verschillende workshops kun je je mede studenten goed leren kennen.
Ook ga je Kopenhagen ontdekken door een uitgebreide citytour.

Je ziet onder andere het bekende boegbeeld van Kopenhagen "The Little Mermaid" en het paleis "Amalienborg". Ook zijn er nog diverse optionele excursies om uit te kiezen.

Excursies & tripjes

Zin om je High School avontuur te combineren met lokaal georganiseerde reisjes? Dat kan! Deze reisjes worden optioneel geboekt via onze partnerorganisatie in Finland. Nu al meer informatie? Neem dan even contact op met ons kantoor. 

Kosten: wat is inclusief en exclusief?

Lees hieronder wat er wel en niet inbegrepen zit in onze prijzen.

Inbegrepen in onze prijs:

►Een persoonlijk kennismakingsgesprek
►Goede voorbereiding en begeleiding
►Into Newslinks
►Voorbereidingsweekend voor deelnemer
►Informatiemiddag voor de ouders
►Into T-shirt
►Handboek voor de deelnemer
►Handboek voor de ouders
►Advies en hulp bij de visumaanvraag   
►Schipholservice bij het vertrek
►Retourticket naar het gastland
►Welcome Camp in Kopenhagen
►Ontvangst op de eindbestemming
►Transfer naar het geselecteerde gastgezin
►Huisvesting bij geselecteerde gastgezin, incl. maaltijden
►Plaatsing op een lokale High School
►Plaatselijke begeleiding en ondersteuning tijdens het hele verblijf in het buitenland
►Begeleiding thuisblijvers tijdens verblijf deelnemer in het buitenland
►Noodtelefoonnummer: beschikbaar 24 uur per dag voor vragen / problemen in het gastland
►Op aanvraag: persoonlijk contact met een Into Returnee
►Welcome Home mailing
►Het Into deelnamecertificaat
►Voortgangsrapporten voor de ouders
►Deelname aan de Into Returnee Club

Niet inbegrepen in onze prijs:

►Zakgeld en persoonlijke uitgaven;  € 200,- / 250,- per maand
►Vaccinatiekosten (evt.)
►Into Annuleringsfonds (optioneel)
►Verzekeringen: medisch, ongevallen, aansprakelijkheid & bagage
►Excursies of tripjes die lokaal door de organisatie of school worden georganiseerd (optioneel)
►Uitgaven ter plekke (evt.): schoolboeken, schooluniform, lunch op school, school transport, sportoutfit en materialen
►Eventuele wijziging datum vliegticket (altijd in overleg met Into)
Tips over de financiering? Hoe bekostig je een High School tussenjaar: 6 tips

, ik ben Bente. Hoe kan ik je helpen?

Heb je vragen, neem dan vooral contact met ons op. We denken graag met je mee!

Bente de Jong

Bente de Jong
National Manager

Bel mij
073-5941435

E-mail mij
bente@into-education.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.