New friends

Frankrijk: afwisselend landschap en heerlijk eten

Parijs, Croissant, Côte d'Azur, Stranden 3, 5 of 10 maanden 14-18 jaar

Zon, wijn, stokbrood en de Eiffeltoren zijn waarschijnlijk de eerste dingen die in je opkomen als je aan Frankrijk denkt. Maar het land heeft veel meer te bieden en dat kun je ervaren als je voor een High School avontuur in Frankrijk kiest.

De Fransen zijn erg trots op hun land, op hun fantastische wijnen en geraffineerde keuken maar ook op hun architectuur. Het landschap is enorm divers: van vlakke weilanden tot dichte bossen en hoge bergen. Daarnaast zijn er bijzondere mooie plekken in Frankrijk, zoals de witte krijtrotsen van Normandië en de grillige kusten van Bretagne, de paarse lavendelvelden in de Provence, torenhoge kloven en mooie stranden aan de Côte d'Azur. 
Lees gratis onze uitgebreide brochure Alles nog eens rustig nalezen? Bekijk onze volledige brochure met alle informatie.
Vloeiend Frans leren spreken is je eerste prioriteit, maar je leert ook de basistechnieken van de Franse kookkunst en alles over de vele streekproducten van dit prachtige land. Tijdens je High School avontuur in Frankrijk zit je meteen in de bruisende Franse wereld. De scholen bevinden zich namelijk vaak in of nabij het stadscentrum, waar ook de vele musea, theaters, cafeetjes en andere culturele voorzieningen gevestigd zijn. De Franse cultuur is bekend en geliefd over de hele wereld.

High School in Frankrijk

Een schooljaar op een Frans Lycée (High School) is een uitstekende manier om vertrouwd te raken met de taal en de Franse manier van leven. Goede kennis van de Franse taal in woord en geschrift is absoluut een pluspunt bij toekomstige sollicitaties. Het schooljaar start in september en eindigt in juni. Een gemiddelde schooldag begint rond half 9 en duurt tot half 4. Op woensdagmiddag ben je vrij. 

Je hebt ongeveer 25 lesuren per week. Je volgt verplichte vakken zoals Frans, wiskunde, scheikunde, aardrijkskunde en geschiedenis. Daarnaast kun je bijvoorbeeld een andere taal, kunst of informatica kiezen. Franse studenten lunchen meestal gezamenlijk in de schoolkantine. 

Sport & vrije tijd

Er worden via school meestal geen naschoolse activiteiten georganiseerd. Je kunt je wel aanmelden bij een sportvereniging (bijvoorbeeld rugby, tennis, voetbal of atletiek) of bij een kunstschool of een jongerenvereniging in de gemeenschap waar jij woont.

Er zijn vele natuurgebieden in Frankrijk waardoor je een brede keus hebt uit activiteiten zoals: kanoën, mountainbiken, zwemmen en wandelen. 

Frankrijk staat bekend als het land waar altijd veel aan sport en spel wordt gedaan. Het is uiteindelijk het land waar de Tour de France als bakermat voor het wielrennen is ontstaan. Frankrijk is een grootheid geworden op het gebied van voetbal en rugby. Maar vergeet niet dat Jeu de Boules volkssport nummer 1 is.

Welcome Camp

Je uitwisseling in Frankrijk start met een Welcome Camp in de stad van de liefde, Parijs! Tijdens deze oriëntatie krijg je veel nuttige informatie over je gastland en heb je de kans je mede uitwisselingsstudenten alvast te leren kennen. Maar je zult ook uitstapjes maken naar onder andere de Eiffeltoren, het Louvre en lekker shoppen op de Champs Elysées. Een mooie start van je Franse avontuur!

Excursies & tripjes

Zin om je High School avontuur te combineren met lokaal georganiseerde reisjes? Dat kan! Deze reisjes worden optioneel geboekt via onze partnerorganisatie in Frankrijk. Nu al meer informatie? Neem dan even contact op met ons kantoor. 

Kosten: wat is inclusief en exclusief?

Lees hieronder wat er wel en niet inbegrepen zit in onze prijzen.

Inbegrepen in onze prijs:

►Een persoonlijk kennismakingsgesprek
►Goede voorbereiding en begeleiding
►Into Newslinks
►Voorbereidingsweekend voor deelnemer
►Informatiemiddag voor de ouders
►Into T-shirt
►Handboek voor de deelnemer
►Handboek voor de ouders
►Advies en hulp bij de visumaanvraag   
►Schipholservice bij het vertrek
►Retourticket naar het gastland
►Welcome Camp in Parijs
►Ontvangst op de eindbestemming
►Transfer naar het geselecteerde gastgezin
►Huisvesting bij geselecteerde gastgezin, incl. maaltijden
►Plaatsing op een lokale High School
►Plaatselijke begeleiding en ondersteuning tijdens het hele verblijf in het buitenland
►Begeleiding thuisblijvers tijdens verblijf deelnemer in het buitenland
►Noodtelefoonnummer: beschikbaar 24 uur per dag voor vragen / problemen in het gastland
►Op aanvraag: persoonlijk contact met een Into Returnee
►Welcome Home mailing
►Het Into deelnamecertificaat
►Voortgangsrapporten voor de ouders
►Deelname aan de Into Returnee Club

Niet inbegrepen in onze prijs:

►Zakgeld en persoonlijke uitgaven;  € 200,- / 250,- per maand
►Vaccinatiekosten (evt.)
►Into Annuleringsfonds (optioneel)
►Verzekeringen: medisch, ongevallen, aansprakelijkheid & bagage
►Excursies of tripjes die lokaal door de organisatie of school worden georganiseerd (optioneel)
►Uitgaven ter plekke (evt.): schoolboeken, schooluniform, lunch op school, school transport, sportoutfit en materialen
►Eventuele wijziging datum vliegticket (altijd in overleg met Into)
Tips over de financiering? Hoe bekostig je een High School tussenjaar: 6 tips

Programma's

In Frankrijk hebben we diverse programma's om uit te kiezen. Bij alle programma's word je begeleid door een lokale coördinator en geplaatst bij een gastgezin. Ga je een volledig schooljaar weg of liever korter? Het kan allemaal bij Into! Zie hieronder de mogelijkheden. 

Frankrijk Classic

In het Classic programma plaatsen we studenten in heel Frankrijk. Pas als we je plaatsing ontvangen weten we waar je naartoe gaat. De meeste studenten komen terecht in kleine steden of landelijke gebieden. Hier vindt je relatief snel aansluiting bij de lokale gemeenschap. Wij hebben goede ervaringen met plaatsingen in alle regio's. 

Gastgezinnen krijgen geen vergoeding, zij geven zich op vanuit idealistische overwegingen. Ze zijn trots op hun land en willen graag hun eigen manier van leven aan anderen laten zien. Dat is de reden dat ze hun deuren openzetten voor een uitwisselingsstudent en deze opnemen in hun gezin.

, ik ben Nienke. Hoe kan ik je helpen?

Heb je vragen, neem dan vooral contact met ons op. We denken graag met je mee!

Nienke Riedstra

Nienke Riedstra
National Manager

Bel mij
073-5941435

E-mail mij
nienke@into-education.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.