Italië: hèt land van de levensgenieters van Europa

Pizza & pasta, Familieleven, Venetië, Zon 5 of 10 mnd. 14-18 jaar

"Bella Italia" is het land van de mooie taal, bruisende steden en de heerlijke Italiaanse keuken. Italianen zijn echte levensgenieters en ze houden van lekker eten, kunst, mode en mooie auto's. Ze brengen graag veel tijd door met hun familie en zijn zeer gastvrij.

Italiaanse gezinnen zorgen meestal voor ten minste één gezamenlijke maaltijd per dag met de hele familie. Eten is er in overvloed en maaltijden zijn gevarieerd en bestaan meestal uit meerdere gangen. Het is een speciaal moment van de dag en Italianen hechten er veel waarde aan om samen aan tafel te zitten.

Vloeiend Italiaans leren spreken is je eerste prioriteit, maar je leert ook de basistechnieken van de Italiaanse kookkunst en alles over de vele gewoontes van dit fantastische land.

Lange avonden op het terras. Perfecte melanzane alla parmigiana. Citroenen zo groot als voetballen. Pizza. Pasta carbonara zoals alleen Italiaanse omaatjes ze kunnen maken. Heerlijk slenteren door Middeleeuwse Italiaanse stadjes. Wandelen door olijfboomgaarden en voor het ontbijt een frisse duik nemen in een meertje. Een High School avontuur om nooit meer te vergeten!

High School in Italië

Als uitwisselingsstudent wordt je in de 3de of 4de klas geplaatst op een 'scuola superiore' ergens in Italië. Het schooljaar begint in september en eindigt in Juni.

De lessen starten 's ochtends meestal rond half 9 en duren tot gemiddeld half 2 in de middag. Daarna ben je lekker vrij! Op sommige scholen ga je ook op zaterdagochtend naar school. Je krijgt les in onder andere Italiaans, wiskunde, geschiedenis en een of meerdere talen. Er is veel aandacht voor de individuele student.

Sommige scholen bieden studenten de optie om zich aan te sluiten bij een theater groep of bij een sportteam. Je kunt er ook voor kiezen om je in jouw buurt aan te sluiten bij een vereniging of club.

Veel Italiaanse jongeren spreken na school af om samen huiswerk te maken of ze ontmoeten elkaar op de 'Piazza'.

Studenten die op uitwisseling gaan naar Italië starten met een 5-daags bezoek in Rome. Op deze manier maak je alvast kennis met je gastland en met je mede studenten. Naast diverse workshops en presentaties ga je onder andere een bezoek brengen aan het Colosseum, de Sint-Pietersbasiliek en nog veel meer! Ook ga je natuurlijk verse pizza en pasta proeven en is er voldoende tijd om te shoppen of Rome zelf te ontdekken.

In Italië hebben we diverse programma's om uit te kiezen. Bij alle programma's word je begeleid door een lokale coördinator en geplaatst bij een gastgezin. Ga je een volledig schooljaar weg of liever korter? Het kan allemaal bij Into! Zie aan de rechter kant alle mogelijkheden.