Italië: hèt land van de levensgenieters van Europa

Pizza & pasta, Familieleven, Venetië, Zon 3, 5 of 10 maanden 14-18 jaar

"Bella Italia" is het land van de mooie taal, bruisende steden en de heerlijke Italiaanse keuken. Italianen zijn echte levensgenieters en ze houden van lekker eten, kunst, mode en mooie auto's. Ze brengen graag veel tijd door met hun familie en zijn zeer gastvrij. 

Italiaanse gezinnen zorgen meestal voor ten minste één gezamenlijke maaltijd per dag met de hele familie. Eten is er in overvloed en maaltijden zijn gevarieerd en bestaan meestal uit meerdere gangen. Het is een speciaal moment van de dag en Italianen hechten er veel waarde aan om samen aan tafel te zitten.
Lees gratis onze uitgebreide brochure Alles nog eens rustig nalezen? Bekijk onze volledige brochure met alle informatie.
Vloeiend Italiaans leren spreken is je eerste prioriteit, maar je leert ook de basistechnieken van de Italiaanse kookkunst en alles over de vele gewoontes van dit fantastische land. 

Lange avonden op het terras. Perfecte melanzane alla parmigiana. Citroenen zo groot als voetballen. Pizza. Pasta carbonara zoals alleen Italiaanse omaatjes ze kunnen maken. Heerlijk slenteren door Middeleeuwse Italiaanse stadjes. Wandelen door olijfboomgaarden en voor het ontbijt een frisse duik nemen in een meertje. Een High School avontuur om nooit meer te vergeten!

High School in Italië

Als uitwisselingsstudent wordt je in de 3de of 4de klas geplaatst op een 'scuola superiore' ergens in Italië. Het schooljaar begint in september en eindigt in Juni. Het Italiaanse schoolsysteem is een uitdaging, zeker omdat je vaak de taal nog niet goed beheerst in het begin, verwachtingen vanuit school zijn hoog. Het wordt dan ook aangeraden alvast een begin te maken met de Italiaanse taal voor je vertrekt. Een Italiaanse online taalcursus is inbegrepen in de prijs. Dat helpt je vast al een stuk op weg!

De lessen starten 's ochtends meestal rond half 9 en duren tot gemiddeld half 2 in de middag. Daarna ben je lekker vrij! Op sommige scholen ga je ook op zaterdagochtend naar school. Je krijgt les in onder andere Italiaans, wiskunde, geschiedenis en een of meerdere talen. Er is veel aandacht voor de individuele student. 

Sport & vrije tijd

Sommige scholen bieden studenten de optie om zich aan te sluiten bij een theater groep of bij een sportteam. Maar in de meeste gevallen kiezen studenten ervoor om je in jouw eigen buurt aan te sluiten bij een vereniging of club. Er zijn meestal veel mogelijkheden voor diverse sporten, dans of theatervormen. je hoeft je niet te vervelen! 

Veel Italiaanse jongeren spreken na school af om samen huiswerk te maken, te lunchen of ze ontmoeten elkaar op de 'Piazza, typische Italiaanse pleinen in steden of dorpen waar altijd leven is. 

Welcome Camp

Studenten die op uitwisseling gaan naar Italië starten met een Welcome Camp in Rome. Op deze manier maak je alvast kennis met je gastland en met je mede studenten. Naast diverse workshops en presentaties ga je onder andere een bezoek brengen aan het Colosseum, de Sint-Pietersbasiliek en nog veel meer! Ook ga je natuurlijk verse pizza en pasta proeven en is er voldoende tijd om te shoppen of Rome zelf te ontdekken.

Excursies & tripjes

Zin om je High School avontuur te combineren met lokaal georganiseerde reisjes? Dat kan! Deze reisjes worden optioneel geboekt via onze partnerorganisatie in Italië. Nu al meer informatie? Neem dan even contact op met ons kantoor. 

Kosten: wat is inclusief en exclusief?

Lees hieronder wat er wel en niet inbegrepen zit in onze prijzen.

Inbegrepen in onze prijs:

►Een persoonlijk kennismakingsgesprek
►Goede voorbereiding en begeleiding
►Into Newslinks
►Voorbereidingsweekend voor deelnemer
►Informatiemiddag voor de ouders
►Into T-shirt
►Handboek voor de deelnemer
►Handboek voor de ouders
►Advies en hulp bij de visumaanvraag   
►Schipholservice bij het vertrek
►Retourticket naar het gastland
►Welcome Camp in Rome
►Ontvangst op de eindbestemming
►Transfer naar het geselecteerde gastgezin
►Huisvesting bij geselecteerde gastgezin, incl. maaltijden
►Plaatsing op een lokale High School
►Plaatselijke begeleiding en ondersteuning tijdens het hele verblijf in het buitenland
►Begeleiding thuisblijvers tijdens verblijf deelnemer in het buitenland
►Noodtelefoonnummer: beschikbaar 24 uur per dag voor vragen / problemen in het gastland
►Op aanvraag: persoonlijk contact met een Into Returnee
►Welcome Home mailing
►Het Into deelnamecertificaat
►Voortgangsrapporten voor de ouders
►Deelname aan de Into Returnee Club

Niet inbegrepen in onze prijs:

►Zakgeld en persoonlijke uitgaven;  € 200,- / 250,- per maand
►Vaccinatiekosten (evt.)
►Into Annuleringsfonds (optioneel)
►Verzekeringen: medisch, ongevallen, aansprakelijkheid & bagage
►Excursies of tripjes die lokaal door de organisatie of school worden georganiseerd (optioneel)
►Uitgaven ter plekke (evt.): schoolboeken, schooluniform, lunch op school, school transport, sportoutfit en materialen
►Eventuele wijziging datum vliegticket (altijd in overleg met Into)
Tips over de financiering? Hoe bekostig je een High School tussenjaar: 6 tips

Programma's

In Italië hebben we diverse programma's om uit te kiezen. Bij alle programma's word je begeleid door een lokale coördinator en geplaatst bij een gastgezin. Ga je een volledig schooljaar weg of liever korter? Het kan allemaal bij Into! Zie hieronder alle mogelijkheden.

Italië Classic

In het Classic programma plaatsen we studenten in heel Italië. Pas als we je plaatsing ontvangen weten we waar je naartoe gaat. De meeste studenten komen terecht in kleinere steden of dorpen. Hier vindt je relatief snel aansluiting bij de lokale gemeenschap. Wij hebben goede ervaringen met plaatsingen in alle delen van Italië. 

Gastgezinnen krijgen geen vergoeding, zij geven zich op vanuit idealistische overwegingen. Ze zijn trots op hun land en willen graag hun eigen manier van leven aan anderen laten zien. Dat is de reden dat ze hun deuren openzetten voor een uitwisselingsstudent en deze opnemen in hun gezin.

Italië Select

In het Select programma kun je vooraf kiezen waar in Italië je wilt verblijven tijdens jouw High School programma. Je wordt dan ergens in deze regio geplaatst bij een lokale school en gastgezin. Je kunt kiezen uit de volgende regio's:

►Noord-West; Turijn en omgeving, ski mogelijkheden, Alpen en Italiaanse rivieren.
►Lombardije; Milaan en omgeving, vele Italiaanse meren, mode en groene omgeving.
►Noord-Oost; Venetië, Verona en omgeving, ski mogelijkheden, Dolomieten.
►Centraal-Noord; Toscane, Florence en omgeving, Pisa.
►Centraal; Rome en omgeving, stranden, zon.
►Zuid; Napels, Salento en omgeving, zon, stranden.
►Eilanden; Sicilië, Sardinië, maar ook een van de andere kleinere eilanden is mogelijk. Let op: je kunt niet het eiland zelf kiezen. 

Hierbij geldt wel, vol=vol. Er zijn per regio maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Je wordt meestal ook niet in een grote stad geplaatst, maar in kleinere steden of dorpen.  

Gastgezinnen krijgen geen vergoeding, zij geven zich op vanuit idealistische overwegingen. Ze zijn trots op hun land en willen graag hun eigen manier van leven aan anderen laten zien. Dat is de reden dat ze hun deuren openzetten voor een uitwisselingsstudent en deze opnemen in hun gezin.

, ik ben Nienke. Hoe kan ik je helpen?

Heb je vragen, neem dan vooral contact met ons op. We denken graag met je mee!

Nienke Riedstra

Nienke Riedstra
National Manager

Bel mij
073-5941435

E-mail mij
nienke@into-education.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.